Hecckampány folyik Vlagyimir Putyin kitüntetése kapcsán a Debreceni Egyetem rektora szerint – írja a Debreceni Televízió interjújára hivatkozva a 24.hu.

Az intézmény szenátusa Civis Honoris Causa címet ítélt az orosz államfőnek, amitől több tanszék elhatárolódott, közölve: az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számukra.

Szilvássy Zoltán a Debreceni Televíziónak adott interjúban ennek kapcsán úgy fogalmazott:

Néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán az egyetemen azt mondta, húha, a sajtó mond valamit, hű, most itt a lehetőség.

Szerinte a döntés ellen tiltakozók „butaságokat csináltak és butaságokat írtak”, de ezt nem nevezné „túlságosan hangosnak”.

Világtalan, tehetetlen balfácánnak nevezte egyetemi kollégáit a debreceni rektor

Kép: Youtube

Azt mondta: a közel kétszáz tanszékből négy adott ki olyan állásfoglalást, hogy nem osztják a szenátus véleményét. Úgy véli, ez „fából vaskarika”, mert a szenátusi küldötteket a tanszékek, intézetek választják, így

a saját magam által küldött ember által is képviselt véleménytől elhatárolódni elég furcsa dolog.

További részletek a 24.hu-n.

Címlapkép: Youtube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mert a NER egyszerűen felzabálja az agysejteket. Nem baj, mert az összetartozó dolgok egy adott ponton egymás nyakába borulnak. Ez történt Süli János kollégával és Paks-ügyi miniszterrel is, akinek ma Debrecenben volt jelenése, na hol? Hát a Debreceni Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén. Ahol is nyomta-nyomta a kormányzati propagandát. Hogy mekkora hűha az országnak a paksi erőmű bővítése. Az én olvasatomban a látogatás célja természetesen nem más, mint megerősíteni a kormány álláspontját: akármit csináltok, mi kitartunk Putyin elvtárs mellett, meg az ő kitüntetése mellett is. Számunkra ez a fényes jövő. Autokrata, elnyomó gecik nyakába akasztani a hálás magyar elismeréseket. Pfejj, köpni kellene megint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Vajon a ,,rektor /nem/úr mennyi zsozsót kap abból a pénzből, mert INGYEN NEM LENNE ENNYIRE HÜLYE ???
glorianna
"a saját magam által küldött ember által is képviselt véleménytől elhatárolódni elég furcsa dolog." - vicces a rektor úr. Ez így teljesen NER-konform :P A NER öregapja a saját maga által képviselt véleménytől is elhatárolódik időnként. Inkább dicsérnie kellene a "lázadóit", milyen ügyesen utánozzák OV-t.
Nessy
Mit tegyen szegény? Nem adhat mást, csak mi lényege! Illiberális! ( Szervilis, szűklátókörű, bigott stb,)
Eladott Ország
@papa.49: Ebben semmi meglepő nincsen, hiszen 2013-ban azt az egyetem által többször is elutasított és alkalmatlannak tartott Szilvássy Zoltánt nyomta le az intézmény torkán (az egyetemi autonómiát telibefosva) Balog semmihez nem értő református pap, aki egy közönséges politikai megbízott, fideszes helytartó, az aluliskolázott Kósa Hutituszu Lajos embere. Tessék, ő az a kép jobb oldalán:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/08/orban_debrecenuj.jpg
Orbán Viktor, Szilvássy Zoltán, a DE rektora és Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke érkezik a százéves jubileumát ünneplő Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ünnepi
tanévnyitójára, a debreceni Református Nagytemplomba 2014. szeptember 7-én.
Itt tartunk ma két Trianon siratás között, hogy tök rendben van, ha némely országok háborúval
rajzolják át a határaikat, ha börtönben rohasztják meg politikai ellenfeleiket. Mert az egy olyan
ha valaki nincs rajta a háborús bűnösök listáján, akkor az már önmagában is indokolja a kibaszott kitüntetését. Ez az ország szellemi színvonala ma. Nem a tükröspusztai kocsmában, hanem a Debreceni Egyetemen.
terlasz
Tanulság: párthűséggel, seggnyalással sokra viheted orbánisztánban.
kukac50
Ő csak egy Putyin ügynök! Az egyetem szégyene! Mondjon le!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.