Szeptember 15. és 18. között az európai Mobilitási Hét, a Nemzeti Vágta és a Pesti Broadway rendezvényei miatt lezárják a forgalom elől az Andrássy utat és a kapcsolódó keresztutcákat, valamint a Hősök terét és környékét. A tömegközlekedési járatok útvonala is módosul.

Az Európai Mobilitási Hét, a Nemzeti Vágta és a Pesti Broadway-en zajló programok miatt szeptember 15-18. között, péntek 18 órától hétfő hajnali fél ötig lezárják Budapesten az Andrássy utat, a csatlakozó keresztutcákat, valamint a Hősök terét és környékét.

A Budapesti Közlekedési Központ meglehetősen szűkszavú közleménye szerint a tömegközlekedési járatok útvonala is módosul ez idő alatt. 

Jön a Nemzeti Vágta, lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét – mutatjuk a részleteket

Fotó: bkk.hu

(A térkép nagyobb méretben, pdf-fájlként elérhető ezen a linken)

A BKK honlapján fellelhető információk szerint a rendezvény ideje alatt a következő járatok útvonala módosul:

Trolibuszok

- A 70-es, 78-as trolibusz Kossuth Lajos tér M és Király utca / Erzsébet körút között nem közlekedik. A 70-es és 78-as trolibuszok a Nagymező utcai és Kálmán Imre utcai útvonalukon nem közlekednek, a Király utca / Erzsébet körútnál fordulnak vissza az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Keleti pályaudvar M végállomásaik felé.

- A Kossuth Lajos tér elérése ideiglenesen a 73-as trolibusszal lehetséges, mely az Arany János utca M végállomást nem érinti.

- A 75-ös trolibusz a fenti időszakban eltérő útvonalakon át, terelve közlekedik az alábbiak szerint: Pénteken kb. 20:30-tól üzemzárásig, valamint szombaton és vasárnap 08:00 előtt és 20:00 után a Jászai Mari tér felé nem tér be a Városligetbe, helyette a Dózsa György úton át közlekedik. A járat ideiglenesen csak a Hősök terénél áll meg. Hétvégén várhatóan 08:00 – 20:00 közötti terelt útvonala mindkét irányban: Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút – Gundel Károly út.

Autóbuszok:

- A 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M, Bajza utca M, Kodály körönd M, Vörösmarty utca M, Oktogon M, Opera M, Bajcsy-Zsilinszky út M megállót. Az M1-es metró igénybevételét ajánljuk.

- A 979-es éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti Bajcsy-Zsilinszky út M, Opera M, Oktogon M, Vörösmarty utca M, Kodály körönd M, Bajza utca M megállót.

Az autóbuszok a Deák Ferenc tér M és a Hősök tere M között mindkét irányban a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át, terelt útvonalon közlekednek. A járatokra a 72-es trolibusz megállóhelyein lehet felszállni. A 979-es busz Hősök terénél lévő megállóját a 30-as autóbusz Újpest irányú megállójához helyezik át.

- A 20E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M, Vágány utca / Róbert Károly körút megállót.

- A 30-as, 230-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M megállót.

- A 30A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca / Dózsa György út megállót.

Szombaton és vasárnap kb. 08:00 – 20:00 között, a 20E jelzésű autóbusz a Zichy Mihály út és a Hungária körút érintésével jár mindkét irányban. Ideiglenesen kijelölt megállói: Ötvenhatosok tere, Kacsóh Pongrác út, Vágány utca / Róbert Károly körút (a 32-es járat megállója az Árpád híd M felé).

Fenti időszakban a 30-as autóbuszcsalád járatai mindkét irányban ideiglenesen az Állatkerti körút – Hermina út – Zichy Mihály út – Dvořák sétány útvonalon közlekednek. A járatok a terelt útvonalon lévő trolibuszok megállóhelyein megállnak.

A Nemzeti Vágta miatt a Hősök terét zárják le a hétvégén, a BKK közlekedési információi szerint a következő lezárásokra kell készülni: 

Jön a Nemzeti Vágta, lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét – mutatjuk a részleteket

Fotó: bkk.hu

(BKK)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes Vadszederke)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A Hősök terének és környékének díszburkolatára még egy gördeszkával se lehet rámenni. Nagyon helyesen. Erre most jön egy társaság, aki magyarságtudatot bedobva, jó pénzt akar keresni ott, ahol katonákra és királyokra kellene emlékezni.
Itt és pont itt lehet csak egy ilyen, a város élete szempontjából ostobaságnak helyet és időt adni? A melegfelvonulás zavarta és akadályozta a város életét. Ki is vonult a csürhe. Ezt a Gazda érdekköre rendezi (és persze szedi le a hasznot), tehát ez egy nemzeti öntudatot és a határontúliak magyarságát erősítő pénzkereseti lehetőség.
Lovacskázós magyarságtudat---a 21. században. Erre legyünk büszkék? Oktatás, egészségügy, megélhetés, i tak dalse, et cetera--ugyan kérem. Adjunk a pacinak kockacukrot, a lovas meg izmosítsa a magyarság-érzését. Hahaha...
Sámannus
@nem tibi: @namihami: Ettetek már sótlan kenyeret?
a helység kalapácsa
És az volt ráírva, hogy: ミ a マ ノ

Már tudok japánul is.
Észak-koreaiul még nem tudok.
a helység kalapácsa
Hát persze, hogy az észak-koreaiak japánul írták rá, hisz arra nincs idő, amikor átrepül felettük egy rakéta, hogy valami észak-koreai üzenetet látva, előkeressék a szótárukat (Japán.- Észak-koreai szótár) és lefordítsák az üzenetet.
Persze a magyar "a" betűvel nem tudnak mit kezdeni, de ez legyen az ő problémájuk.
(persze van angol "a" betű is, de én most a magyar "a" betűről beszélek)
a helység kalapácsa
Hogy keverem a szezont a fazonnal?
Már semmi nem számít... Ott, ahol egy rossz álom élni, már semmi nem számít.
Mindenhol jobb, mint otthon!

A nemzeti bullshithez is van hozzáfűznivalóm:

– Lóra, csikós, lóra, elszaladt a ménes,
Elszaladt a ménes!
Csak egyedül maradt a pányván a nyerges.

– Nyergeljétök föl hát ezt a darupirost!
Ezt a darupirost!
Hadd ugratom átal a zavaros Marost!

Ha játalugratom, magam is átmegyek,
Magam is átmegyek;
Bánáti gulyásnál jó vacsorát eszek.

– Igyál, egyél, pajtás, ez a jó áldomás;
Ez a jó áldomás!
Már te innen többé nem hajtol el marhát!

– Hajtottam öleget: kilencvenkilencet;
Borgyút és tehenet,
Kiér a mészáros bankót ád öleget.

(A " Lóra, csikós, lóra, elszaladt a ménes, …" baszd meg című verset olvastátok
Ha ezt lefordítom japánra, majd japánról észak-koreaira, kapok vacsorát?)
kokopelli
..és a nyertes elmondhatja magáról hogy :"a Zorbánt pofán "Vágta"? :--(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.