Bár már az előleget is beszedték az új lakóktól egy budapesti 161 lakásos társasház építésénél, végül lefújták az egészet, mert nem volt elég munkás, és a költségek is megdrágultak.

Lefújták egy társasház építését Budapesten, mert nincs elég munkás

Fotó: pixabay.com CCO

A lakásokra a regisztrációs díjat már beszedték a beköltözni vágyóktól (75 fő), ezt a cég visszafizette az érintetteknek – fejenként 500 ezres-egymilliós összegről lehet beszélni. 

A társasházat a Nyugati pályaudvar közelében, a Bulcsú utcában építették volna meg – hangzott el az RTL Klub szerda esti Híradójában

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nem munkás nincs elég, hanem tisztességes elbánás és jövedelem valamint jogi ill. egészségre és testi épségre vonatkozó biztonság. Nemcsak az építőiparban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Nem munkás nincs elég, hanem tisztességes elbánás és jövedelem valamint jogi ill. egészségre és testi épségre vonatkozó biztonság. Nemcsak az építőiparban.
papa.49
@Kookas: Az igazi szakmunkás nem akasztható le a falról, mert nem elég, hogy elvégezte a sulit a gyakorlat is legalább annyira fontos, tehát ha így vesszük elment külföldre a gárda nagy része, főleg azok akik valóban értenek is a szakmájukhoz...Akik maradtak azok vagy nem is akarnak dolgozni, vagy nem is igazán állnak a szakma magaslatán ...
Kookas
@papa.49: igazad van! és ami senki nem énekel hogy ss-ses oktatásba vettek részt én arra leszek kíváncsi hogy ez a kurva sok okj bizi mire is jó pedig szerintem semmire. volt benne részem no azóta titkolom hogy engem is így átvertek és nem mutogatom a bizit.
papa.49
@Kookas: Én még a hagyományos képzésben szereztem a szakmunkás biziket '66 villanyszerelő szakmában, '68 rádió, tv. műszerész szakmában, okj. csak a targoncavezetőim, de abba meg nem dolgoztam mindössze azért kellett, mert targoncaszerelőként dolgozom már ' 94 óta, és ha nincs vizsgád hivatalosan nem is próbálhatod ki a masinát...
Eladott Ország
Addig nem lesz változás ( bérekben sem ) míg ez a szarházi fidesz kleptokrata banda van hatalmon.Az emberek nem hülyék, erről a Fidesz viszont megfeledkezik. Az, hogy a biztos választók körében valóban a Fidesz vezet torony magasan, önmagában még semmit nem jelent, ugyanis azok, akik ma még párt nélküliek, bőven többen vannak, mint a Fidesz szavazói. Ezek azok az emberek, akik dönteni fognak a jövő évi választások kimeneteléről, ők azok, akiket meg kell nyerniük, ha valóban újra választásokat akarnak nyerni. Ezek az emberek azonban nem a közhelyek puffogtatására, vagy marionett figurákra kíváncsiak. Ők azok, akik választási programokra, tervekre kíváncsiak. Ők azok, akik tényleges politikai változást szeretnének. Algyő álljon példaként, azok előtt, akik már készek feladni, akik már nem látnak lehetőséget egy változásra. A választás továbbra is a mi kezünkben van, legalábbis egyelőre. Éljünk hát vele!
vadsanca
Ha kifizetik "becsületesen" a melóst, akkor búcsút inthetnek a várt nyereségnek. De az árakat sem lehet a végtelenségig emelni. De ezt a tendenciát már évekkel ezelőtt el kellet volna kezdeni, akkor talán gördülékenyebben menne a dolog. Mindenki örülne a hasznának.
division
Tipikus, munka lenne, csak a munka büdös. Magyar mentalitás.
karma1
Hiaba jelentkezik 15 segedmunkas, ha a munkat felelosen koordinalo elomunkas mar regesreg Angliaban epiti a hazakat, a tobbi jo magyar szakmunkassal egyutt. Ugyanigy elmentek a vendeglatoiparbol is a szakmailag kepzett pincerek, szakacsok. A baratnom egnek meredt hajjal latta, hogy egy jonevu etteremben a pincer a ket uditot ket poharral kezben fogva hozta ki! (Keptelen lett volna ratenni egy talcara, es ugy kihozni, ahogy elo van irva, mert keptelen lett volna egyensulyozni az asztalig).
emerencia
@vadsanca: Létezik olyan nagyvállalat ahol a napi és távolabbi bevételi terveket mindenki (a legaljának tekintett melós is) ismeri. A terveket komoly, hozzáértő szakembergárda határozza meg és teljesülésük esetén biztosított (lenne) a cég kiegyensúlyozott, nyereséges működése tisztességes bérek mellett. Az alkalmazottak hajtanak a nem éppen rózsás béreikért de a tapasztaltabbak már jól tudják, hogy ha túl sok pénz fog beömleni a cégbe a terven felül abból nekik legfeljebb csak morzsák jutnak, a nyereség többi része pedig nem tudni hová lesz... Sőt, akár még a figyelemelterelő bossing (vezetői terror) is esélyes mert már megtették ezt anno amikor szintén jól ment a szekér. A kezdőlépés az, hogy közlik a dolgozókkal: a többletbevétel nem egyenlő a nyereséggel aztán mikor fokozódik a helyzet vagyis még jobbak a bevételek, jönnek a figyelemelterelő balhék (pl.ártatlan emberek meghurcolása) miközben a külvilág felé ezerrel megy a sikerpropaganda. Nehogy már egy pillanatra is azt higgye a dolgozó, hogy érdemes hajtani...
emerencia
@karma1: Számtalan példa van arra is, hogy az itthon finoman szólva nem éppen a szaktudás és a munka hőse egyén elmegy valamely jóléti demokráciába és láss csodát: a kezdeti nehézségeket követően tisztes életviszonyokat tud magának teremteni. (Pedig köztudomású, hogy ott sincs kolbászból a kerítés.) Nemcsak a jó szakemberek mennek el, hanem boldog, boldogtalan. Az emberek a lábukkal szavaznak arra a társadalmi berendezkedésre amely minden hibája ellenére a többségből a jót hozza ki. Ugyanakkor elegük van az orbáni illiberalizmusból, ahol a tisztességes hozzáállással, szakértelemmel végzett munka eredménye a lakosság jelentős tömegei számára csak a napi kínlódáshoz elég.
karma1
Itt keves allami haz epul, mert nem blokkhazak, hanem max. 2 lakasps tarsashazak kellenek - ez egy videkre alapulo orszag, a legnagyobb varosok kozepe mar tele van felhokarcoloval, a varos szelere meg nem epitenek toronyhazakat.
A munkasparti jelolt csaj iger fut-fat most a kampanyprogramjaban (hogy honnan szerezne ra a penzt, az meg rejtely), de a jelenleg vezeto part elnoke (aki a ME most), megkerdezte a libat, hogy mibol akar epiteni 100 EZER !!! allami lakast, de foleg KI fogja felepiteni ezeket? Ugyanis itt gyakorlatilag szinte nincs munkanelkuliseg, tehat mindenkinek van mar szakmaja, hivatasa amiben dolgozik, a szezonalis gyumolcsszedest ugy oldjak meg, hogy kiadnak 3 honapos turista-munka-vizumot, amikor fiatalokat varnak a gyumolcskerteszetekbe leszedni a gyumolcsot.
Ezert (is) gondolkodik a kormany abban, hogy a menekultekre nagy szukseg van, mert az o munkajukra oriasi szukseg van.(Itt nem kapnak segelyt az allamtol, csak atmeneti szallast kapnak a menekultek, napi 3-szori kajaval, de el kell nekik menni angol tanfolyamra, a gyerekeknek iskolaba, es akinek nincs szakmaja, az kap ingyen szakmai oktatast is. A taborok nyitottak, elerheto benne az orvosi szolgaltatas, noveri felugyelet. A papirmunkajukat az allami, regisztralt tolmacsok segitenek megcsinalni, az orszagot nem hagyhatjak el a program alatt, ha barmelyik szabalyt athagjak, vagy buncselekmenybe keverednek, a csaladot deportaljak az eredeti lakohelyukre. (Ill. amit annak jeloltek meg).
Ez egy olyan iparag errefele, amiben tobb ezer ember dolgozik, a tulnyomo reszuk ingyen, onkentesen.
maci0427
Sok építkezés áll emiatt ! és ezzel nem is ez a baj ! A baj az,hogy ha már az építési vállalkozó felvette az előleget - foglalókat a leendő tulajdonostól - tulajdonosoktól ,de az építkezés befejezése , a beköltözés meg nagyon sokat csúszik,vagy meg is hiúsul !
Lepényleső
Hová tűnt a bán munkaerőpiaci tartaléka,aminek egyedszáma évenként hatványozódik?
Csizmás Kond
Kéremszépen, lehet dicsérni a migrancsizmust, lehet magasztalni a vándoréletet viszont akinek volt része benne az tudja, hogy épp azok hazudnak akik belehazudják a jót.
Sehol nincs kolbászból a kerítés, főleg nem a gyütment, toszomide-toszomoda alkalmiaknak. Akik külföldön vendégmunkáskénd élnek legnagyobb részük azért nem jön haza mert nem tudott annyit spórolni, hogy azzal itthon újra tudja kezdeni. az az 1200 ejró itt helyben nagyon nagynak hangzik, de ott épp arra elég, hogy szűkös körülmények között megéljen...és egyesek elhiszik hogy az az élet.
Az itthoni, munkakörülmények sokaknak azért nem tetszik, mert sem képzettsége sem semmilyen szakmai tapasztalata nincs a felelős munkavégzéshez.
Eladott Ország
@division: ma, 01:23 A szarházi fidesznek meg büdös fizetni a keményen dolgozó kisembernek. Ez meg a fidesz mentalitás, hogy rohadnának meg. (lásd Mészáros által fizetett átlagbért és KSH átlagbér adata )
elnyomott
@Csizmás Kond: - legalább te elhiszed, amiket itt írogatsz?
division
@Eladott Ország: Nem a Fidesznek büdös fizetni, hanem a vállalkozóknak (amúgy bírom hogy a baloldal szerint ma az egyetlen vállalkozó az országban Mészáros), a munkásnak meg dolgozni büdös. Kölcsönös.
Eladott Ország
@division: Az építőiparban azért nem fizetnek normális bért, mert a pártok kifizetőhelye ( értsd valamennyi pártot) A helyzet beérett, nincs szakember. A munkásnak nem a munka büdös, hanem az éhbér. Lásd csak a volt szoc. országok bérszínvonalát, azoktól is lemaradtunk.
kukac50
Rabszolgabérért,nem akar senki dolgozni! Fizessék meg rendesen hiszen az építőipari munka nehéz és veszélyes is. az építő anyagok ára sokat emelkedett,pedig a kereslet nem nőt.
Miért?
hetöndöe
Fő,hogy a luxusautók eladása évről-évre meredeken emelkedik.Lehetne többet fizetni,csak nem akarnak,mert akkor egy kicsit vissza kéne venni az igényekből.Így jártatok idióta újgazdag köcsögök.Elfelejtettétek,hogy a gazdasági törvényszerúségek rátok is vonatkoznak,mondhatnám úgy is "aki sokat markol, keveset fog".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.