Magyarságuk vállalására buzdította hallgatóságát csütörtöki kazincbarcikai lakossági fórumán a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

"Ne engedjük meg, hogy mások mondják meg, (...) jó magyarok vagyunk, vagy sem" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc az "Orbán vagy Európa? Válassz!" kampánya keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban mintegy háromszáz ember előtt.

Gyurcsány Ferenc arra buzdít, hogy ne szégyelljük magyarságunkat
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Hozzátette: "szeretjük a hazánkat", ám "szerintünk ez az ország sokkal jobb is lehetne; nem az országra haragszunk, hanem azokra, akik ilyenné tették". "Ne szégyelljük magyarságunkat", hiszen vannak sikereink, csak azt, "ami velünk most történik" – mondta.

Azokra "haragszunk, akik nem értik, hogy ez az ország sokkal jobb, élhetőbb, nyugodtabb is lehetne", ha a kormány másképp vezetné – hangoztatta az ellenzéki politikus, volt kormányfő. Mint mondta, a következő választás fő kérdése és tétje: "Orbán vagy Európa".

Kijelentette: az lenne a kívánatos, ha a politika mégsem erről szólna, hanem például az adó-, az iskola- vagy a nyugdíjrendszer átalakításáról. "Vannak olyan szerencsés országok, ahol erről szól a politikai vita" – jegyezte meg.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Rockxy... Hat oriasi, de KAPITALIS mertekben tevedsz! Eloszor is: ahol en elek, szinte mindenki valahonnan jott: ki utlevellel, papirokkal, ki tengeren at, menekulve, de mostantol ez a hazam, a lakohelyem, es foleg a mindennapi eletterem.
Sajnalom, hogy nem vetted eszre, hogy azt irtam: az emberek KEDVESEN erdeklodnek, stb...Ne haragudj, de hogyha Te befordulsz es minden kulso korulmenyt figyelmen kivul hagysz egy IDEGEN orszagban (tehat NEM a szulohazarol beszelunk!), akkor Te egy oriasi bunko vagy, az a migrans , aki nem akar integralodni, beolvadni az ottani nep koze, hanem megtartom a totalis zartsagomat.
En magyar vagyok - ha ezt tennem itt, akkor az itt elok ugy vennek, hogy en egy bunko vagyok, es ha en magyar vagyok, akkor a magyarok ekkora bunkok, nem csinalnak semmi olyat, amivel a kozosseget epitene.
Most mindenki arrol hablatyol otthon, hogy a menekultek milyen szar nepseg, mert nem hajlandoak se dolgozni, se beilleszkedni, se nyelvet tanulni, csak az iszlam vallast gyakorolni, mint otthon. Ez a legnagyobb bunuk. Nem hagyjak magukat megismerni, es ok se vagynak megismerni egy nemet varost vagy munkahelyet se.
Bennem oriasi beke van, nalam kiegyensulyozottabb emberrel nem nagyon talalkozhattal az elmult 20 evben, az tuti.
Politizalni pedig nem en politizalok, hanem a barataim meselik az eletuket, mennyi lett a nyugdijuk, milyen orvosi ellatasban reszesulnek, stb. Es ha akarom, ha nem, ha barhogy allast foglalok, akkor az bizony politizalas.
Semmifele belso zaj, ertetlenseg, vagy hasonlo nincs bennem. Ahany embernek tudok, annyinak segitek - ez adja nekem a legtobbet...:o)))) Neked is szep napot kivanok! (Ugye tudod, hogy a "bunkot" nem ugy ertettem, hanem "ha... , akkor bunko vagy ... az itteni merce szerint..:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@karma1: Én a hazai dolgainkra gondoltam,hogy mindig bizonyítani kell mekkora atillát hordok ,és éjjel nappal a székely himnusz szól a telefonomon.
Főlökött
Volt miniszterelnök úr ! Ön már 2006-ban leszerepelt - nem kicsit és bizonytotta is alkalmatlanságát. 2006-ban reménykedtünk abban, hogy a közéletből kiíródik, így a közért már semmit nem kell - kellene ténykednie, de van az a pénz, amiért ott regnál, ahol. Sajnos csalódtunk, mint mindíg !!!
A mostani rendszer, csak is Önnek köszönhetően regnálhat, az áldásos ténykedése kapcsán sikerült összhozniuk a fideszeseknek. Tehát ténylegesen buzdítani szeretne, mire is ?
Saját magát buzdítsa, hogy tűnjön el már végre !!! Legyen egy olyan szakavatott - hozzáértő kormány kellene már végre, amelyik az érdekeinket is képviseli és nem a salyát zsebét tömi, közpénzből !!!
Léhűtőkkel - bűnözőkkel pedig tele a padlás, ha eddig erre nem jött volna rá. Majd ha végre, normális főügyészünk is lesz és nem évült el a dolog, ha igen, majd visszamenőlegesen töröljük :), akkor szerintem el kellene készülni rettegésre - félésre, hogy elér a végre demokratikus igazságszolgáltatás hálója és Önnek és a politikusi csoda bűnszervezeteknek annyi. Felelősségre vonás pedig nem olyan lesz, mint a Zuschlag-ügyben, ahol sikerült érintetlennek maradni, kis ráhatással...
Yoda69
@Főlökött: Ugy latom beloled a nemzethy teve hangja szol. Rendesen atmostak a lottyot amit a kobakodban hordasssz agy helyett. :)
karma1
@Rockxy: 17.07-re: Hogy hogy mi van a politikai elet utan??? Bocsika, de akkor Te nem vagy valamivel tisztaban, de nagyon! Ahol en elek, ott az egyen elete a legfontosabb a politikusoknak, mert azert lettek megvalasztva, hogy az en erdekeimet kepviseljek - es ezt teszik renduletlenul, nagyon jol, megbizhatoan.
Nekem a politika kizarolag Magyarorszagrol jon, ahol azt is meg akarjak szabni, hogy mit gondoljak, mire koltsek, hogy ertelmezzem azt, amit latok. orban el akarja mindenkinek adni a sajat szar politikajat az egyedul udvozitonek, a legjobbnak, amikor latom, hogy a barataim egymas utan csusznak le a jo szakmajukkal, diplomajukkal a kozeposztly felso szintjerol a kozepesek also szintjere, esetleg a lassan ehezni kezdok koze, mert nyugdijas koruak lettunk mindannyian.Ma nyugdijassa valni Magyarorszagon azt jelenti, hogy visszafordithatatlanul elindultal a deklasszalas fele, mert oregkorodra semmi jot nem varhatsz, orban gondoskodott arrol a 3000 milliard forintrol is, amit azert tettel felre, hogy a nyugdijas eveidet megkonnyitsd. Ha akarnam, se tudnam kikerulni a politikat a magyar barataim, csaladtagjaim visszajelzesei miatt.
Ertsd mar meg jol: az en eletem a legkiegyensulyozottabb, legjobb szintu, amit elhet egy ember, es egyaltalan nem foglalkozom ITT az ITTENI politikaval, mert AZ NINCS! Most a jovo szobaton el fogok menni a valasztasokra es le fogom adni a szavazatomat, mint mindig, 3 evenkent arra a partra, akit jonak latok erre, es ennyi! Itt nem akarod kidobni a tevedet egy oran belul minimum 5-szor mert annyiszor toljak eled a kampanyhirdeteseket, hanem kapsz osszesen egy levelet, amiben tajekoztatnak az indulo partokrol es az egyeni listarol. Ez egy 2 es fel oldalas level, de ebben mar benne van az a tajekoztato is, amivel megtudod, hogy hol mikor adhatod le a szavazatodat, es ennyi.
karma1
@magyarbakancs: Ertem, Kedves, vilagos...:o))))
Főlökött
@Yoda69: Mivel ész érvek helyett, csak személyeskedés szintjéig tetszett eljutni, így elgondolkodtató, kinél is végeztek nagymosást :).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.