A jó magyar nacionalizmust az szolgálná, ha minél békésebb képet mutatnánk magunkról. Tegyük azonnal hozzá: az utódállamok nemzetiségi politikája semmivel sem volt jobb a magyarnál. De az ő vezetőik mindent elkövettek, hogy kifelé toleráns, a nyugati értékekre nyitott képet mutassanak magukról. Trianon maradandó tragédiája a magyarságnak. A hazai progresszió rosszul tette, hogy ezt sokáig nem ismerte fel. De a trianoni döntésnek megvoltak az okai, és az egyik a Magyarországról a nyugati sajtóban és közvéleményben kialakult, szélsőségesen negatív kép volt. Ennek megváltoztatásához kezdetben talán elegendő lett volna néhány józan reform. Ám a magyar politikai vezetést teljesen lekötötte a betegessé torzult belpolitikai küzdelem, a külföldi kritikusokat pedig súlytalan okoskodóknak ítélték.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
sok vitatható állítása mellett a trianoni párhuzam telitalálat! Bár nem ártott volna kihangsúlyozni, hogy a kiegyezés utáni vezetés úri allűrből volt olyan amilyen, ezek viszont szaros lábú komcsi paraszt-káderek! =))
RonaGyuri
sok vitatható állítása mellett a trianoni párhuzam telitalálat! Bár nem ártott volna kihangsúlyozni, hogy a kiegyezés utáni vezetés úri allűrből volt olyan amilyen, ezek viszont szaros lábú komcsi paraszt-káderek! =))
Klubtag
@RonaGyuri: ..." ezek viszont szaros lábú komcsi paraszt-káderek!", de ettől még bőven nacionalista "mérgezett egerek". A jelenlegi kormányzat bűne nemcsak az, hogy újra Trianon előtti lett az ország megítése, hanem abban is, hogy az akkori döntéshozók mai politikai örökösei igazolva látják a korabeli döntést és azt is jogosnak tartják, amit majd erre hivatkozva a közeljövőben meghoznak hazánkkal kapcsolatban. Mert ma - békeidőben, EU tagországként - a magyar külpolitikában nincs semmiféle ok (ellenséges, bomlasztó taktikában érdekelt) militáns diktatúrákhoz való dörgölődzésre.
RonaGyuri
@Klubtag: azért ez már több mint dörgölődzés! =))
Klubtag
@RonaGyuri: ...elfogadom, de akkor annál közelebb kerültünk a "végkifejlethez".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.