A megsebesített kóbor macska száját le kell ragasztani szigszalaggal, s úgy ráengedni a vadászkutyát - ez az ideális kutyanevelés a Nimród magazin szerint.

A szeptemberi számban jelent meg az írás, ami arról szól, hogyan lehet a fiatal jagd terrier kutyákat jó kotorékká tenni. A küzdelemre és a fogásra hörcsögöt, fiatal rókát, kölyökmacskát kell használni – szúrta ki a megdöbbentő tippeket elsőként az Index.

Kössék le a száját szigszalaggal

A nagyobbacska kotoréknak már jobb, ha egy kóbor macskát megfognak, megsebesítenek, majd szigszalaggal körbetekerik a száját, hogy ne tudjon harapni, s bedugják egy csőbe, hogy a jagd terrier onnan a saját sérülése nélkül ki tudja húzni.

A disznóhajtó kutyák kiképzéséhez pedig kezdő lépésként azt ajánlják, hogy a feltüzelt állatot biztassuk támadásra egy békés házi sertés óljánál.

A Nimród magazint az Országos Magyar Vadászati Védegylet adja ki, ennek elnöke a vadászat-rajongó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Semjénék vadászlapja túllőtt a célon: két feljelentést tesznek ellenük állatkínzás miatt

Fotó és nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Történeti ismeretanyag"

Az Állatvédőrség Alapítványnak, amelynek szintén szemet szúrt a cikk, a szerkesztőség azt válaszolta, hogy „a cikk szerzője a régi, német gyakorlatot ismertette, ez azonban sajnálatos módon nem eléggé domborodott ki az írásban”. Vagyis az ismertetett módszer a szerkesztőség szerint „történeti ismeretanyag”. Az Állatvédőrség tudomása szerint viszont a kotorékvadászat nem halt ki. Több olyan esetről is van vagy volt bejelentésünk, „ahol hivatásos vagy önjelölt vadászok háznál rókát vagy egyéb vadon élő/kóbor és kotorékozás betanítására alkalmazható állatot tartanak embertelen körülmények között” – írja a Magyar Nemzet.

Két feljelentést tesz a politikus

A lapnak a Nimród főszerkesztője, Zoltán Attila megismételte az Állatvédőrségnek elmondottakat, hogy csupán a régi német módszert ismertették, és a cikk a történeti ismeretanyag-blokkban jelent meg. Azt azonban hangsúlyozták, hogy a jövőben a kifogásolható részekhez hasonló anyag nem fog megjelenni a Nimródban.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd politikusa egyből két feljelentést tesz az ügyben: az egyiket állatkínzásra felbujtás miatt, a másikat pedig a Médiahatóságnál ugyanezen okból.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Helyesen:

Az elmebeteg, csaló, doktorit összeollózó Tömjén retkes pofáját le kell ragasztani szigszalaggal, s úgy ráengedni a vadászkutyát!
De egy kamion is megteszi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
grincss
@bakcsubakka: Mit szólsz ahhoz, ha egy patkányt tennének egy fazékba, amit rákötöznének Zsóti valagára?
Oszt' szép lassan melegíteni az alját!
Majd kirágja magát!
Klubtag
...és a Semjénhez hasonló barbár senkiháziakra bíznak számos iskolát és a gyerekeinket...
kokopelli
@Klubtag:... MER KERSZTYÉNY JÓEMBER!
Egyen hat napig szünet nélkül,de két hétig ne tudjon ß@rni! :--((
farkas
Mindig útáltam a vadászokat. Perverz szokás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.