A megsebesített kóbor macska száját le kell ragasztani szigszalaggal, s úgy ráengedni a vadászkutyát - ez az ideális kutyanevelés a Nimród magazin szerint.

A szeptemberi számban jelent meg az írás, ami arról szól, hogyan lehet a fiatal jagd terrier kutyákat jó kotorékká tenni. A küzdelemre és a fogásra hörcsögöt, fiatal rókát, kölyökmacskát kell használni – szúrta ki a megdöbbentő tippeket elsőként az Index.

Kössék le a száját szigszalaggal

A nagyobbacska kotoréknak már jobb, ha egy kóbor macskát megfognak, megsebesítenek, majd szigszalaggal körbetekerik a száját, hogy ne tudjon harapni, s bedugják egy csőbe, hogy a jagd terrier onnan a saját sérülése nélkül ki tudja húzni.

A disznóhajtó kutyák kiképzéséhez pedig kezdő lépésként azt ajánlják, hogy a feltüzelt állatot biztassuk támadásra egy békés házi sertés óljánál.

A Nimród magazint az Országos Magyar Vadászati Védegylet adja ki, ennek elnöke a vadászat-rajongó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Semjénék vadászlapja túllőtt a célon: két feljelentést tesznek ellenük állatkínzás miatt

Fotó és nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Történeti ismeretanyag"

Az Állatvédőrség Alapítványnak, amelynek szintén szemet szúrt a cikk, a szerkesztőség azt válaszolta, hogy „a cikk szerzője a régi, német gyakorlatot ismertette, ez azonban sajnálatos módon nem eléggé domborodott ki az írásban”. Vagyis az ismertetett módszer a szerkesztőség szerint „történeti ismeretanyag”. Az Állatvédőrség tudomása szerint viszont a kotorékvadászat nem halt ki. Több olyan esetről is van vagy volt bejelentésünk, „ahol hivatásos vagy önjelölt vadászok háznál rókát vagy egyéb vadon élő/kóbor és kotorékozás betanítására alkalmazható állatot tartanak embertelen körülmények között” – írja a Magyar Nemzet.

Két feljelentést tesz a politikus

A lapnak a Nimród főszerkesztője, Zoltán Attila megismételte az Állatvédőrségnek elmondottakat, hogy csupán a régi német módszert ismertették, és a cikk a történeti ismeretanyag-blokkban jelent meg. Azt azonban hangsúlyozták, hogy a jövőben a kifogásolható részekhez hasonló anyag nem fog megjelenni a Nimródban.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd politikusa egyből két feljelentést tesz az ügyben: az egyiket állatkínzásra felbujtás miatt, a másikat pedig a Médiahatóságnál ugyanezen okból.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Helyesen:

Az elmebeteg, csaló, doktorit összeollózó Tömjén retkes pofáját le kell ragasztani szigszalaggal, s úgy ráengedni a vadászkutyát!
De egy kamion is megteszi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Helyesen:

Az elmebeteg, csaló, doktorit összeollózó Tömjén retkes pofáját le kell ragasztani szigszalaggal, s úgy ráengedni a vadászkutyát!
De egy kamion is megteszi!
nezelodo
Eddig sem volt nagy véleményem a vadászokról, különösen a mostani harácsolókról, tisztelet a kivételnek. Hol vannak már azok a vadászok, akik valóban a természet egyensúlyának megőrzését tekintették céljuknak?! Ez a tevékenység is a politikai kivagyiság eszköze lett.
RonaGyuri
s ti még csodálkoztok, hogy miképp idomítják a híveket! =))
Pálinkafőző Rézüst
@RonaGyuri: ezek még a halakat is beidomítják, lásd durbincs elvtársat... :))))
nemkati
@nezelodo: Amióta az ember élelemszerzés miatt nem szorul rá a vadászatra, azóta a vadászatnak kizárólag az lehetne a szerepe, hogy az állatok körében az egyensúlyt fenntartsa. Amit egyébként a természet maga megold, de mivel az ember egyre inkább szűkíti a vadállatok élőhelyét, a maga kényelme és túlszaporodása érdekében avatkozik bele. Én a vadászatot egyáltalán nem tartom sportnak, sokkal inkább a gyilkos ösztön kiélésének. Ami egy ájtatos manó esetében különösen visszatetsző. Bennem viszolygást kelt, ha egy ember azzal dicsekszik, hány állatot ölt meg.
Macskaszem
Megáll az ész, hogy ezek mekkora rohadékok. Ha ilyet képesek lehozni a mocskos lapjukba, akkor meg is teszik, kétség nem férhet hozzá. Akik kaján röhögések közepette össze-vissza hazudozva megnyomorítják a fél országot, ott nincs irgalom egy védtelen állat számára sem. Az ilyen élvezetből gyilkolászó, urizáló szarháziakat kéne inkább halomra lőni.
a helység kalapácsa
A KDNP nem keresztény, nem demokrata, nem néppárt (bár 3 ember már tömeg, de akkor sem, vagy ennek ellenére sem néppárt) vezetője így tolja.

Tudod, te elmondhatatlanul mocskos gerinctelen kis béna hulladék, még melléd sem köpnék, mert annyira sem vagy érdemes, hogy melléd köpjenek.
Te nem vagy. nem, hogy valaki nem vagy, de te egy senki sem vagy.
Ha melléd köpnének, az azt jelentené, hogy te vagy, hogy te létezel, hogy te elfoglalsz a térből egy bizonyos részt - ami mellé lehet köpni.
Érted ezt, te baromarcú?
Borsó
Beteg agyú emberek ezek. Valami összefüggés kell, hogy legyen az impotencia és az állatok legyilkolásának és megkínzásának élvezete között...
elnyomott
A feljelentés dolognak van jó nagy szépséghibája. Történetesen az, hogy nem az állatvédelem, az állatszeretet a mozgatója.
A vadászok és a módszereik sajnos ilyenek.
Még az átkosban volt, mikor olvastam, hogy egy félnótás ürge több tucat kutyát tartott csak azért, hogy csonkolja őket. Vadászoknak kellett, nyomkövetést tanítottak a vadászebeiknek.
Kutyák lábát, farkát darabonként csonkolták, amíg csak élt. Hiába volt felháborodás, a vadászok erősebbek voltak.
Ma is azok. Akár Semjén, akár Kádár hobbija.
Gyilkos lelkű mind.
Az állatvédelem meg sosem volt téma igazán hazánkban. A jobbikosok is csak ígértek és ők is választások táján.
Szóval a barbárság marad, legfeljebb ilyentájt borzolják az állatszeretők idegeit, de senki ne higgye, hogy komolyan akarnak változtatni.
a helység kalapácsa
Negligállak.
Hidd el, ez sokkal jobb az eliminálásnál, az exterminálásnál meg aztán sokkal jobb.
kokopelli
@Borsó: Ha egy egészséges már kiszolgált sorkatona fegyvert lát rókázik!
Ezek a szemetek,akik az alapkiklépzésen megdöglöttek volna,grasszálnak
a péniszhosszabbítójukkal,mint a valamikori volt szemét afrikai nagyvad gyil-
kosok! Az ember nem tud annyit enni,amennyit "rókázni" szeretne!
Lőjetek egymásra! Észre sem veszi a "nép"!...mocskok!
Aki Én
@Borsó: Van is. De inkább az elfojtott homoszexualitás, illetve a pedofil hajlam lehet a megoldás. Nézd meg ennek a beteg kreténnek a száját és a nézését. Tuti, hogy súlyos titkokat őriz.
A keresztény értékekhez pedig pont annyi köze van, mint durbincs szoftvernek a helyesíráshoz.
a helység kalapácsa
Tudod ki volt Nimród, te hülye gyerek?
isten ellensége, aki nem csak állatokra, hanem emberekre is vadászott.
Ezzel az erővel lehetne Hitler is a fasszopó újságotoknak a címe (#szeretunkolni, lájkoljál - lájkoljon titeket a halál!) bumburnyákok.
Pálinkás Pál
Tudod veled mit kéne csinálni semjén??? Le se írom mert napokig nem tudnál aludni!!! Te görény...
justhpeter
@a helység kalapácsa: 14:16 Egyetértek. Ezeket a "nemzeti-keresztény" vadászokat kellene céltáblának kitenni.
bencemacska
Én már gyerekkorom óta csak gyilkosoknak tartom a vadászokat!!!
Ez volt a véleményem akkor is amikor a munkásőrök vadásztak, és akkor is mikor a csuhások vadásznak!
Clavigo
Majd hoznak egy törvényt,,,amelyben megengedik Tömjén Dzsozinak,,meg a körösztényszagú " vadász " haverjainak az állatkínzást...oszt jó napot.
papa.49
Dögölj meg te tetű állat semmilyen !!!
peterkelemen
Semjén és az összes geci pofáját kellene végre leragasztani és prédának odadobni őket például az oroszlánoknak.
peterkelemen
FIDESZ-KDNP = ÁLLATKÍNZÁS. Ha szereted az állatokat rájuk semmiképp se voksolj!
Rózsika Hatházi
A tömjénzsótot érzéstelenítés nélkül körbe kellene metélni, oszt valamelyik fókák által használt tengerbe behajítani. A cápáknak lenne egy jó napjuk. Istenem, de gyűlölöm ezt a szentfazekat.
Desischado
Nemhiába nem csinálnak semmit az állatvédelem érdekében. Ezt a rühes férget ismerve biztos vagyok benne, hogy ezt a módszerrt alkalmazzák! És ez egy "keresztény"?! Dögölj meg te semmilyen, embertelen zsóti a bandáddal együtt!
lampa laz
A te pofádat kellene öszeragasztani Loctite 3090-nel, aztán rád engedni a vadászkutyákat, h tegyék a dolgukat...
grincss
@bakcsubakka: Mit szólsz ahhoz, ha egy patkányt tennének egy fazékba, amit rákötöznének Zsóti valagára?
Oszt' szép lassan melegíteni az alját!
Majd kirágja magát!
Klubtag
...és a Semjénhez hasonló barbár senkiháziakra bíznak számos iskolát és a gyerekeinket...
kokopelli
@Klubtag:... MER KERSZTYÉNY JÓEMBER!
Egyen hat napig szünet nélkül,de két hétig ne tudjon ß@rni! :--((
farkas
Mindig útáltam a vadászokat. Perverz szokás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.