A magyar minta érvényesült, még ha nem is beszélnek róla az EU-s diplomaták. Senki nem akarja nyíltan kimondani Brüsszelben, de Orbán Viktor megnyerte a migrációs vitát, írja a Politico. Bár a magyar miniszterelnököt rengeteg kritika éri a migránsellenes retorikája, a kötelező kvóta elutasítása és a határzár építése miatt, de az EU vezetői rájöttek, hogy Orbán taktikája érvényesült. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a héten évértékelő előadásában arról beszélt, hogy az EU minden eddiginél hatékonyabban védi a külső határait. A Politico szerint Juncker beszéde úgy hangzott, mintha Orbán írta volna, különösen akkor, mikor az elnök arról szónokolt, hogy a migránsokat még Afrikában kell megállítani, és vissza kell toloncolni mindazokat, akik elérik Európa partjait. Magyarország és Szlovákia nemrégiben elveszítette a kvótapert az Európai Bíróságon, ugyanakkor úgy fest, hogy Brüsszel legális győzelme üreges.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A Politico erosen benyal orbannak, hatha enyhiti vaolahogy az olaszok menekult tulterheleset... Pedig nem fogja... Es hat a Politico sem egy fuggetlen lap...:o)))))
Paranyi szovegertesi problemaja lehet az ottani ujsagiroknak is, vagy pedig a magyar forditonak - ez utobbit se csodalnam azok utan, hogy a Lidl-lel kapcsolatos elso angolnyelvu cikket homlokegyenest maskent forditottak magyarra, mint amit jelentett a cikk-, szoval a lenyeg, hogy a birosagi dontes nem azt mondta ki, hogy nekunk kotelezo befogadni a menekulteket, hanem hogy maga az eljaras jogos es torvenyszeru volt. (AMinek persze a tovabbi kovetkezmenye, hogy a torvenyszeru hatarozatban foglaltakat teljesiteni kell, mint teljes jogu EU-s tagallamoknak...)
Szoval, mashol is van bulvarfirkaszat es szar lap, nemcsak Magyarhonban...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@karma1: AZ érdekeket nem tudom. De ahogy a villásfarkúnak is írtam: a kiragadott mondta szövegkörnyezete egy kicsit árnyalja a képet
GeoCravker
@durbincs: Nem kell. Azt sem elismerned, hogy a Politico csúsztat. Elvégre Te sem teszel mást.
Manhattan
Mind a 7 éves munkásságukat figyelemmel követem! Csak reménykedem, hogy marad valami ebből az országból mire megszabadulunk tőlük!
verőce21
"...a birosagi dontes nem azt mondta ki, hogy nekunk kotelezo befogadni a menekulteket, hanem hogy maga az eljaras jogos es torvenyszeru volt." - by karma1

Ráadásul a bíróság ítéletét nem lehet végrehajtani, mert nincs rendelkező rész!
bencemacska
@verőce21: Lényegében visszautasította a felperesek keresetét!!!
Rockxy
Egy idevágó videó, 4 perc, de nem kötelező, főleg ha az unijónak drukkolsz:
www.youtube.com/watch?v=O_B1qRVU254

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.