Gulyás Márton a Riposttól 10, az Origótól pedig 5 millió forintot kért volna azután, hogy a két lap vélt vagy valós homoszexualitását állította középpontba.

Gulyás Márton pert nyert a magánéletében vájkáló Origóval és Riposttal szemben
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Az aktivista június 16-án indított pert a két orgánum ellen, miután azok arról cikkeztek, hogy Gulyás egy meleg társkereső oldalra lépett fel, miután társával kiengedték őket az előzetesből, ahová azért kerültek, mert narancssárga festékkel dobálták meg a köztársasági elnöki hivatalt. 

A két újság azzal támadta Gulyást, hogy kamuzott, mikor azt mondta, kimerítette, hogy őrizetben tartották. A cikkekkel azt akarták bizonyítani, hogy

mégsem lehetett annyira fáradt, ha volt energiája a társkeresőn chatelgetni.

A bíróság viszont kimondta: egy társkereső oldalon kimerülten is lehet csevegni. Afölött sem hunytak szemet, hogy a Ripost direktben, az Origo kissé burkoltabban igyekezett az olvasók figyelmét Gulyás nemi identitása felé terelni – kétségbe vonva ezzel az aktivista szavahihetőségét. 

Azzal, hogy ilyen információkat hoztak nyilvánosságra Gulyás Mártonról megsértették az ő magánélethez való jogát, még akkor is, ha egyébként közszereplőként neki többet kell eltűrnie, mint az átlagembereknek

- idézi bíróság álláspontját a 444.hu.

A bíró szerint a cikkek alá érkező gyalázkodó hozzászólásokat Gulyásnak még közéleti tevékenységével összefüggésben sem kell elviselni, nem hogy magánélete miatt.

A bíróság azt is megállapította, hogy Gulyás képmását is engedélye nélkül, jogszerűtlenül használták, amikor a cikkek mellett a PlanetRomeo-s profil screenshotját is megjelenítették.

Nem jogerősen első fokon a Riposttól 3.5 millió forintot, az Origótól 800 ezer forintot nyert el Gulyás, amiért a lapok nem tartották tiszteletben magánéletét. A két  lap képviselői nem jelentek meg a tárgyaláson, ha fellebbeznek, még húzhatják az időt és addig nem kell fizetniük.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Akinek nincs a fejében legyen a zsebében.
justhpeter
Akinek nincs a fejében legyen a zsebében.
reagens
Kell ez Gulyásnak, hiszen egyébként ki törődne vele?
amaramaistanna
@reagens: Sokan figyelünk rá. Nem véletlen, hogy ocsmány hazug kommunikációval üldözik.
reagens
@amaramaistanna: Nekem inkább egy újabb három napos csodagyereknek tűnik. Ha nem cikkeznének róla, simán elfelejtenék. Mit tett eddig azon kívül, hogy mindenkivel szembe ment?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.