A tanyavilág közepén néztünk meg egy évekkel ezelőtt indított, mostanra – szó szerint – beérő kormányzati projektet. Eddig minden szép és jó. Túlságosan is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
ott a föld, ott a lehetőség... jaj, csak az a kurva munka ne lenne vele. Majd pont traktorolni fog a férjemuram, ha kijön a börtönbűl... inkább jöjjön a tizedik gyerek. Segíjt is kap az ember, oszt a fejéreket a hülye dolgaikkal meg egye rosseb, a ráksű kőccsön a mejjükbe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
pálinkát homoktövisből? Nem tudom, de az biztos, hogy a legtöbb boltban kapható állítólagos pálinkáknál csak jobb lehet! =))
quadrocopter
Két hétig hordott, lakókocsiban erjesztett zokniból is lehet ütőset kifőzni!
Eriksson
Akinek a cikkből csak ez a vicces mondat jutott el a tudatáig, annak soha semmi gondja nem volt az égadta világon.
nezelodo
Ejnye bejnye, elfelejtettétek, hogy Orbán nagy forradalmát, a pálinka forradalamat is elbuktuk? Akkora vereség volt ez a vidéknek, és Orbánnak, hogy csak na! Nem is igen emlegetil ezt a sallert, pedig lesz még több is a ragadóskezűeknek.
Béla333
A homoktövisből lekvárt is szoktak főzni, ha meg lekvárt lehet, akkor páleszt is lehet!
Equus1
ott a föld, ott a lehetőség... jaj, csak az a kurva munka ne lenne vele. Majd pont traktorolni fog a férjemuram, ha kijön a börtönbűl... inkább jöjjön a tizedik gyerek. Segíjt is kap az ember, oszt a fejéreket a hülye dolgaikkal meg egye rosseb, a ráksű kőccsön a mejjükbe...
Eriksson
@Béla333: Attól függ, hogy az asszony meggyógyult-e. :))
Peller Anikó
A pálinkát kukoricából főzik. Pici élesztő, egy kis langymeleg aztán nyomás. 10 kg kukoricából 4 liter alkohol nyerhető, így 99 Ft 40 fillér literje. A boltban 12 000.
Béla333
@Peller Anikó: 20.19
Kukoricából általában csak ipari szeszt "etanolt" szoktak csinálni tudtommal.
Különböző más gabonából szoktak olyan alkoholt erjeszteni, amit meg is iszunk, pl. Whiskey, vagy a vodka.
De a "pálinka" az csak gyümölcsből készülhet!
Tudtommal!
Peller Anikó
@Béla333: hozzávetőleg így van, de amit a boltban veszel az nem gyümölcsből van hanem kukoricából. Megy bele egy kis aldehid, egy kis aroma ez meg az és kész a rum (pl a jamaikai rum aroma nagyon finom illatos), gin (csipetnyi fenyőillat), konyak vinyak. Van ez a hosszúnyakú üveg félliteres fütyülős (van nagyobb is, szép az üvegje), hát nemis mondják rá, hogy pálinka, hanem szeszes ital, meg párlat esetleg likőr.

Tejből is van ilyen ami nem tej hanem "reggeli ital". Meg sok másból, pl tejföl utánzat.

("A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet." wiki)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.