Két óriási dobással is készültek a vizes vébé szervezői, hogy látványosabbá tegyék az eseményt: az egyik az óriásugrás tornya, amit a Batthyány-téren állítottak fel 3 milliárd forintért, a másik a Városligeti-tóban felállított két ideiglenes medence – utóbbi ára 5,3 milliárd forint.

Ahogy véget ért a vébé, a nyilvánosság számára kiderült, hogy a két városligeti medencével (az egyik 50x25 méteres, három méter mély, a bemelegítő 25 méteres) egyelőre nem tudnak mit kezdeni. Mivel egyértelmű volt, hogy a Városligeti-tóban nem maradhatnak a medencék, eleve ideiglenes medencékkel oldották meg helyszínt. Ennek ellenére a medencéket nem bérelték a szervezők, hanem megvették  hogy mennyiért, azt nem tudni, de milliárdos tételről lehetett szó.

A világbajnokság nyomait szeptember 30-áig, egy módosított időpont szerint ennél is hamarabb, már szeptember 15-éig el kell tüntetni. Ehhez képest augusztus 3-án Borsa Miklós, a szervezők szóvivője a Polbeatben úgy nyilatkozott, hogy az elszállításra nincsenek kész tervek:

Augusztus végén megkérdeztem a szervezőket, hogy MI A TERV? Arról is érdeklődtem, hogy a tárolási, szállítási költségek miatt költenek-e még a medencékre, a Penta Industryval kötött, publikus szerződésben ugyanis egy hang nincs arról, hogy mi lesz a medencékkel, simán lehet ezért még számlázni majd.

Többszöri érdeklődés után két héttel később válaszoltak, de nem árulták el, hogy hová kerülnek a medencék:

A 17. FINA Világbajnokság szinkronúszó számainak otthont adó Városligetben két ideiglenes medence található. Ezek a tartós beruházások közé soroltak, így a későbbiekben uszodákban, edzőhelyszíneken lesznek hasznosítva. Az elszállítás a Városligeti Műjégpálya működését nem befolyásolja, a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül. A szállítás pontos időpontjáról a sajtó munkatársait tájékoztatni fogjuk.

A 444 megkereste a szinkronúszó szövetséget és az úszószövetséget is, de őket ebben az ügyben nem keresték a világbajnokság szervezői, így nem is tudnak semmit a medencék sorsáról.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt nem a tervezés időszakában kellett volna végig gondolni? Vagy ennyi szakértelem ma már büntetendő cselekmény kis hazánkban?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ezt nem a tervezés időszakában kellett volna végig gondolni? Vagy ennyi szakértelem ma már büntetendő cselekmény kis hazánkban?
papa.49
A pénz a zsebben a többi meg le van szarva, na ezért is lógni kéne valakiknek !!!
lópicigáspár
@Nessy: Ennyire előre nem szokásuk gondolkozni!
papa.49
Esetleg a főváros kivethetne komoly kötbért, a szervezőkre amiért nem takarítják el a mocskukat !!!
CsipkeRózsa
"már szeptember 15-éig el kell tüntetni."

Ma szeptember 16. van, hogy halad a munka?
papa.49
@CsipkeRózsa: Fütyiszesen azaz SEHOGY !!!
Klubtag
Sózzák rá valamelyik fideszes városra...úgyis kaptak egy csomó pénzt a múltban felhalmozott adósságaik rendezésére - lsd. pl. Pécs. Egyébként is a propaganda úgy szólt, hogy a vizes VB az országnak hoz dicsőséget. Az "ország nem csak Budapestből áll" - hangoztatják sok esetben a vidéki települések. Vagy közadakozásból fizessék ki a fenntartást azok, akik olyan lelkesen támogatták a rendezést.
lampa laz
Ezeknek semmi sem drága mert ezt is mi fizetjük meg," előre nem látható költség címén" mint már eddig is amivel naponta nő még mindig ez a "szuper vb". Biztos vagyok abban, h az elbontás költségei is szerepeltek a szerződésekben, mert ezeket így kötik meg, ha ideiglenesen építettről van szó. De ismerjük a tolvajok mohóságát, amíg lehet pénz lehúzni erről a rendezvényről addig lopni is fogják a milliókat..
Eladott Ország
vimeo.com/152868386
A városligeti medencéket vigyék a Nemzet Vejkójának ,Tibocz István tulajdonát képező Pest megyei Turán lévő Schossberger-kastély parkjába. Közpénz van dögivel.
Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben
atlatszo.hu/2016/12/12/kastelyok-villak-szekhazak-igy-gyarapodott-a-miniszterelnoki-vo-kornyezete-az-elmult-evben/
Nessy
Majd a Mészáros megveszi! A sok kempingjébe még jól is jönne, ha nem elég meleg a Balaton.
kisrigó
Már nagyon unom, hogy mindig előjön valami sok pénzbe (értsd: közpénzbe) kerülő disznóság! Hol van a felelős kormánybiztos, aki felmarkolt egy rahedli pénzt, vagy még mindig kapja a zsozsót?! Nincs senki, aki megkérdezze, hogy mit csinált eddig azon kívül, hogy reprezentált, díszebédeken zabált, még a drága öltönyét, ami természetesen nála maradt, mi fizettük!! Mi ez, ha nem a közpénzek elherdálása?!! No, de a mi kutyánk kölykének menlevele van polt elvtárs is csak dísz a "lószerszámon"! A sok, tudatosan, gátlástalanul megvezetett ember sosem ébred fel?
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/2e303571c6da9e6df3f5e381c26ee583e936c21b3138fb2e450132ae0fa62d12.gif?w=600&h=289
Amit szeretek a funkcionáriusok kiválasztásában az hogy a kiválasztás legfontosabb kritériuma a hozzáértés.. Fürjes Balázs mi a l*faszért kapta a fizetését, mint a beruházásokért felelős kormánybiztos.
Yoda69
Ledaralni es sulyra eladni, vagy kukaba vele.
Igy mulat a magyar, az adofizetok meg alljak a cehhet.
namihami
Miért kellene bármit kezdeni vele?
A cél (a villogás a VB-n, de főleg és pláne, az érte felvehető pénz már megvan), hogy ezután mi legyen vele? Ki nem sz@rja le? A köznép már kifizette, nem?
A Világkiállítás-féle Sámándobnak is hasonló életútja volt. Mára mehet a süllyesztőbe. Ezeknek a medencéknek is jut majd hely ugyanott.
Eladott Ország
Töltsék meg vízzel és télen a medence jegén válasszák királlyá a csúti cigányt.
Yoda69
@namihami: Egyetertek. Mehet dojcs belepteto kapui melle.
peterkelemen
Lenne rá igény jó pár ember kertjében. :D Orbán és korrupt vizes VBje.
namihami
@Yoda69: Hát igen, neked jobb a memóriád. Erre már nem emlékeztem. De képzeld, milyen szuper lenne.
A Sámándobban felállított medencékhez bemenni csak a tomikapukon lehetne.
justhpeter
Mikor mondták, hülyének lenni nem bűn ? Ezért Fürjes Balázs sem bűnös, csak...
Klubtag
@justhpeter: ..."Mikor mondták, hülyének lenni nem bűn ?" Pontosabban: hülyének lenni állampolgári jog. Ezt Simicska Lajos eresztette szélnek még fideszes gazdasági potentát korában. Remélem ma már magára is érvényesnek tekinti...
quadrocopter
Van közpénz, sose fogy el! Elmehibbanték ismét mellényúltak, de a nagy Pénz már jó helyen van, az tuti!
Fradigege
"Az elszállítás a Városligeti Műjégpálya működését nem befolyásolja, a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül."

Ezen jót kacagtam.
egyvandor
Mire ez a kicsinyesség a vizes olimpia nyereségéből bőven futja az ilyen velejáró költségekre. (vagy?...)
quadrocopter
@durbincs: Kínlódsz csicska? Nincs anyag, csicska?
quadrocopter
@durbincs: Kínlódsz csicska? Nincs anyag, csicska?
maci0427
Ez egyértelmű volt és lesz is mindig a jövőre nézve ! Magyarország nem sportnagyhatalom,de még közepes sem,így egy ilyen nagyobb esemény után,nem tudnák hasznosítani sem sportcélokra sem másra ezeket a létesítményeket ! És a Stadionoknál sem az a baj,hogy ha megújulnak,mert a korszerűsítés az esetleg rájuk fér...,hanem az,hogy épülnek rengeteg milliárdért a teljesen új és modern stadionok, és a nézőszám az annyira csekély,hogy Állami Támogatás nélkül sem a tulajdonos sem pedig egy önkormányzat sem tudná fenntartani ! Állami támogatás meg ebbe a szar fociba felesleges pénzkidobás ! VB.-EB. BL.-EL. mérkőzések meg sosem fognak idejönni,így maradnak a magyar xar meccsek ...!
Lepényleső
Telepítsék a kisvasút mellé,aztán átszállással lehet kishajózni is?
desiro
Majd ezt is ellopják mint a ducse tompika beléptetőit...
eszegfu
"... a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül..." Arra azért kiváncsi lennék, hogy hol az a "hülye", aki ingyen elszállitja, tárolja, majd szükség esetén ujra felállitja!:)) Na meg hogy hány év mulva kellene ismételten felállitani... és addigra ez még biztonságos, jó állapotban lesz!
Sámannus
Azt kell mondani hogy má nincs ott punktum!
Jó sok lóvácska lesz még ellopva miatta. Csaxólok.
bakegya
@maci0427: nagyon faxán összefoglaltad-de ami még kimaradt -azt orsos viki,napirend előtt kürtölte VILÁGGÁ!-magyarul,BUDAPESTET IS Ő ÉS A MAFFIA HASZNÁLHATTA LE!! (a bulinegyed után szabadon a VÁROSLIGET IS prostituáltatta)Nem KELLETT MÁS HOZZÁ MINT A FÁKAT KIVÁGATNI-végül is nála maradt a "BALTA meg ami még mellé járt neki a bankszámlájára"-és állítása szerint marad is-úszhatnak a sikerekben és boldogságban a zemberek,(minusz) 18-ban is!!!-AMÍG MEG NEM FAGYNAK A SAJÁT LAKÁSUKBAN ,HA NINCS PÉNZ KÉMÉNYBÉLELÉSRE ÉS 190-EZRES KONVEKTORRA a felső tízezres kéménybélelteknek CSALÁRDBARÁTSÁGGAL--így zárkóztatott fel ez a rohadék gané minket A SZERINTE ÉRTÉKVÁLSÁGOS zeurópai -zunióhoz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.