Van egy közjogi lehetőség arra, hogy a kormány kibújjon a kvótaper elvesztése ellenére a menekültek befogadásáról szóló uniós döntés végrehajtása alól.

Az Alkotmánybíróság lehet az a fórum, amely az Európai Bíróságon elveszített per ellenére megakaszthatja az uniós kvóta végrehajtását

- írja a zoom.hu-ban Sereg András, a lap munkatársa, aki sok évig az Alkotmánybíróság szóvivője volt.

Menekültkvóta: Az Alkotmánybíróság siethet a kormány segítségére

Az Alkotmánybíróság elnöke a nyáron az Európai Alkotmánybíróságok XVII. Konferenciáján arról beszélt, hogy bár az EU alapjogvédelmi rendszere, illetve az Európai Unió Bírósága jelenleg hatékonyan biztosítja az alapvető jogok érvényesülését, az Alkotmánybíróságnak „mögöttes felelőssége” van: közbe kell lépnie, ha az emberi méltóság, más alapjog lényeges tartalma, illetve Magyarország szuverenitása vagy nemzeti identitása sérül – emlékeztet a lap munkatársa.

Juncker nyilatkozatának fényében ugyan előre borítékolható, komoly nemzetközi visszhangot váltana ki, ha Magyarország alkotmánybírósági döntéssel írná felül az Unió és az Unió bíróságának döntéseit, a lépés korántsem lenne példa nélkül álló.

További részletek a zoom.hu-n.

Cikk-kép: Youtube, címlapkép: pixabay

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Miféle Alkotmánybíróság? Nem is lehetne már alkotmánybíróság hisz helyette Orbánék által fabatkát sem érő Alaptörvény van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Miféle Alkotmánybíróság? Nem is lehetne már alkotmánybíróság hisz helyette Orbánék által fabatkát sem érő Alaptörvény van.
RonaGyuri
na ennyit az alkotmánytalan AB-ről! =))
Igen ez MO! =))
Alkotmány nélküli AB és köztársaság nélküli KE!
Hiába no nem véletlen, hogy a tenger nélküli lovastengerész az ideáljuk, persze az is csak a maguk tudatlan módján! =))
Klubtag
...hiszen ezért lettek így összeválogatva.
Peller Anikó
Végre vala mihaszna lehet az altokmánybírróségnek.
quadrocopter
Tehát akkor ismét egy visszaható hatályú döntés várható, amely utólag születik! Na, ezért nincs egy deka jogbiztonság sem Genyóföldön!
justhpeter
Három felesleges dolog van a világon:
1) A férfiak mellbimbója.
2) A pápa nemi szerve.
3) A magyar Alkotmánybíróság.
magyarbakancs
1294-1297 muzulmán válású,és keresztény válású muszlim ember menedék kérelmének letárgyalása milyen identitás eltolódást ,és lakosság összetételének megváltozását idézné elő?
Az itt élő 1 millió cigányság nem változtatja meg a lakosság arányát?
A cigányság nagy része nem dolgozik ,nem tanul,és nem veszi ki a közös teherviselésből a részét.
Az ,az a markát tartja és a seprűt támassza a közmunka programban.
picike1
@magyarbakancs: aki fogadja hát vigye a saját házába remélem levegő jut még. . majd a cigányságnak is adnak házakat vagy 9 milliot mint a menekülteknek . egyenlő adakozást kell tenni de igy minden kérheti a pluszt . euro kell az jó lenne de a forinttal sem biró kisembereknek minek az euro?
mackoka46
Minek egy diktatúrának alkotmány meg bíróság. Lebontották a jogállamot, megszüntették az emberi méltóságot most legyenek munkanélküliek később pedig hajléktalanok !
kukac50
Nincs menekült kvóta,csak önkéntes elbírálás,akkor miről hazudozik Orbán?
Csizmás Kond
A kvótaügy egy erőszakolt hatalmi visszaélés, amire soha nem volt sem joga sem hatásköre a zuniónak.
tudode
Olyan viccesek ezek a nem létező Alkotmányt védő bírák ANNAK KÖSZÖNHETŐEN, aki lejáratta úgy a miniszterelnöki, mint az Alkotmánybíróság intézményét SÓHIVATALLÁ, és még rosszabbá, de az TABU!!!
cikicakk55
-Nekem van egy félelmem a kvótával kapcsolatban. A héten néztem a tv-ben egy riportot valamelyik német párt vezetőjével,vagy legalább is Német politikus volt.Elnézést a hiányos ismereteimért,de igaz,hogy érdekel a politika,de inkább a bennünket érintő része.tehát abban azt mondta az a politikus,hogy tudja,nehéz lesz az Országoknak betartani a kvótákat,még akkor is ha bele egyeznek.Ugyan is a menekültek nem akarnak sem Magyarországon,Sem Lengyelországban, Sem a Szerbeknél élni. Lassan már a Németeknél sem nagyon.Inkább mennének a Svédekhez, Franciákhoz, Dánokhoz, Új Zélandra,mert ott a szociális juttatás sokkal magasabb.már eleve a belépéskor jobb körülmények közé kerülnek,mert lakásokat biztosítanak nekik.Viszont ha a kvótát elfogadja egy ország,akkor felelniük kell azokért az emberekért.Ha megszöknek a számukra kijelölt országból,akkor büntetést fizetnek ha egy másik államban elkapják őket,főleg ha még bűncselekményt is elkövetnek.Mivel nem állíthatnak minden kvótás menekült mellé egy rendőrt,ezért csak úgy lehet elérni,hogy az adott országban maradjanak,hogy ugyan azt a havi segélyt kapják mint ahova menni akarnak,ugyan azt az ellátást és ugyan azokat az elvárásokat kelljen csinálniuk. Teszem fel,Magyarország még is csak meghajol Brüsszelnek( szerintem úgy is az lesz a vége,mert az EU-s pénzek nélkül Orbán és sleppje nem tud mit ellopni.Orbán még csak-csak elvan,mert Ő már annyi milliárdot ellopott,hogy neki már nem is annyira a pénz,mint a hatalom a lényeg) akkor az 1300 migránsnak( nem írom tovább,hogy menekült,mert nem azok9 sokkal több segélyt fognak folyósítani,mint a magyar munkanélkülieknek,rokkantaknak,sőt még a nyugdíjasoknak is kevesebb pénz jár majd,pedig ők egy életet végig dolgoztak.Ide jön 1300 életerős,egészséges férfi,esetleg pár nő és gyerek,10 év múlva már 2x annyian lesznek,mert az a pár nő majd ontja magából a gyerekeket.Ebből itt hatalmas cirkusz lesz.Eddig sok mindent letudtak nyomni a torkunkon,mert az ellenzék szart sem ér, a 4 millió mélyszegény...
Peller Anikó
@cikicakk55: igazad van, a büdös görényszagú banya a saját hülyeségét akarja szétosztani, bizonygatva ezzel, hogy ő helyesen járt el amikor az idióta filantróp neveltetése folytán ránkszabaditotta a gyilkos méheket. Gondolta ha már úgyis itt van Európában 50 millió bevándorló akkor az a pár százmillió aki hirtelenjében készen áll a határokat semmibevéve betörni Európába, az már elmegy a többivel egy kis cukorral meg szódával.

Csak azt nem érte fel ésszel a baromállatja, hogy az a 40 millió (többségében török) dolgozni jött ide és nem embereket taposni kamionnal.

Azt hitte a baromállatja, hogy ezek az iszlámtudatúra gyalult valagakabárok nem dolgoznak, soha nem is dolgoztak, nem értenek semmihez legfeljebb egy valagakabárban lehetnének vécétakarítók. De ezt meg minek amikor ingyé kapnak hatszorannyit mint egy magyar nyugger.
cikicakk55
Igen,teljesen egyet értek veled? Szerinted jól értettem abban a riportben,hogy úgy próbálják majd a migránsokat ott tartani,ahová a kvótájuk szól,hogy ugyan annyi segélyt, és ugyan olyan szociális juttatást kapnak,mint azok akik Németországba,Svédországba, Franciaországba,stb akarnak( illetve már ott is vannak) A Magyar munkanélküli segélyért egész biztos nem akarnának itt maradni.A vége pedig úgy is az lesz,hogy vagy kizárnak,kirúgnak bennünket az EU-ból,vagy lesz mire hivatkozni a csutinak,hogy miért a ruszkik felé húzunk.Ha nem ez,akkor viszont a kvótát leszünk kénytelenek elfogadni.Ez addig nem is lenne gond,még családok jönnének.Ám az a rengeteg életerős,egészséges,18-45 év közti férfi nem fog itt munkanélküli segélyből nyomorogni.Amint lehet húznak innen kifele.Ám ha a kvótát elfogadjuk,akkor vigyáznunk is kell rájuk.Na ettől tartok én,mert állítólag úgy próbálják majd őket itt tartani,hogy annyit kapnak forintban,mint a társaik Euróban és nem táborokban kell lakniuk,hanem lakást kapnak.Ebből itthon hatalmas botrány lesz,hisz milliók éheznek a létminimum alatt,a szociális hálón csak Rezsi Szilárd nem esik át,akkora lyukak vannak rajta.Az ellenzék egy nagy lófüttyöt ér,mert ellenzékiként is piszok jól eléldegél a fizetéséből és még felelőssége sincs.A népnek magának kell,segítség nélkül megoldani az ügyet.Félek,hogy akkor meg vér fog folyni.
magyarbakancs
@picike1: "majd a cigányságnak is adnak házakat"
A cigányság CSOK-ra veszi meg a házakat áron alul a vidéki falvakban.
Egy évig támassza a lapátot,seprűt közmunka programban ,majd három gyerekre felvesz 2,750.000 forint CSOK-ot.
Megveszi a háat.
A Paraszt,Magyar meg menekül az ilyen településről.
Nessy
Még hitelesnek is fogadnám el a kormány álláspontját, ha nem lenne itt a majd húszezer jó pénzért (amit majd mi fizetünk vissza kamatostól nekik)kötvényes, akik között minden náció akad.Persze, azok szabadon grasszálnak az unióban.
Ehhez semmi köze nincs sem Merkelnek, sem az uniónak. Ebből Rogánék gazdagodtak!
A nem létező Alkotmányt védő "független" gitt egylet, meg úgyis vétót emel, hiszen ez Orbán óhaja!
Azért pozitívan értékelném, ha csak 1294 feltételezhető bűnöző lenne majdan kis hazánkban.
kokopelli
@magyarbakancs: ..de azok magyarok Pakisztánból,és cca 800 éve élnek bele
a világba! A két nagy ászuk a Viktor meg a Flóri! ;--)...még mindig nem integrálód-
tak!?...csak lopnak ;--))
juttka
@Csizmás Kond: Milyen hatalmi visszaélésről beszélsz? G.O.V. aláírta a megállapodást az 1294 fő menekült kérelmének az elbírálásáról. Most meg hazudozik össze-vissza.
juttka
@cikicakk55:Hát, ha a hivatalnak 10 év kell, hogy elbírálja a menekültkérelmeket, akkor nagy baj van. Arról nem volt szó, hogy ez az 1294 menekült itt is marad, nem értem, miért ugrálnak egyesek. Nagyon bevettétek a fideSS hazugságait.
kukac50
Nincs is menekült kvóta,csak önkéntes elbírálás. Amibe nagyon jól teljesít Magyarország,ha nagyon neki fognak 5 embernek a papírjait bírálják el naponta,már csak az a kérdés, hogy hányan csinálják.
cikicakk55
@juttka: Ugye te sem gondoltad komolyan,hogy ezek csak addig lesznek itt,még az otthonukat fel nem építik a hitetlenek? Eszük ágában sem lesz a kánaánból vissza térni hisz ott már abból kéne megélniük,amiért ott megdolgoznak. Inkább újra leromboljál az országukat. Az én agyamat nem tudták átmosni,mert ha konkrét családok jönnének azzal semmi bajom. Nem az anyák,apák és gyerekek terrorizálják a befogadó országokat.
Csizmás Kond
@juttka: ...inkább olvasd el mit írt alá...
kokopelli
@juttka: Az EuGH (Európai GerichtsHof = Európai Bíróság) megszavazta többséggel,
,hogy minden tagország bizonyos menekültet befogad!Ennyi! (normál dem.parl. szokás)
Ha parlamentben leszavaznak egy pártot,akkor is vonatkozik rá a döntés! A Fideszt sem
érdekli,hogy az ellenzék ugat és vitatja a döntését! A quotákat is az EU-Bíróság előtt vitatták,
és Szlovákia meg Magyaro. bukott! A szlovákok már teljesítik,de az Orbán tovább égeti ma-
gát mint a hülyegyerek a csehóban,mivel nagy volt a pofája ! ...A legegyszerűbb kilépni az
EU-ból,és a saját miniszemétdombon kapirgálni!A lejmos csókosok kinyomnák a csuti belét!
Nyista € habokra,nyista haverság! :--(
EuGH... C-643/15 és C-647/15 ...ennyi! ;--)
juttka
@Csizmás Kond: Annak idején elolvastam, TV-ben is volt róla szó, hogy az 1294 fő menekültet a kérelmük elbírálásáig befogadjuk, és nem tovább.
juttka
@cikicakk55: Ne nevettess! Itt 1 menekült sem akar maradni, konkrét családok sem, mind továbbmegy nyugatra, ill. most már Németo.-ban sem nagyon akarnak maradni, inkább mennének tovább a svédekhez. Itt nem kell nekik otthont felépíteni, nem tudom, ezt honnan vetted. Amíg elbírálják a kérelmüket, csak addig kell nekik itt lenni a "kánaán"-ban. A költségeiket az Unio állja, nem az adózók pénzéből kell őket ellátni. Az írásodból az érződik ki, mintha saját maguk rombolták volna le az otthonaikat, csakhogy ide jöhessenek. Méghogy a Te agyadat nem mosták át! Akkor nem írnál ilyeneket. A menekültek nem hiszem, hogy terrorizálnák a befogadó országokat, örülnek, hogy vhol biztonságban vannak.A terroristák nem közülük kerülnek ki, hanem általában a 2. generációból, akik már itt születtek, vmint néhány eszetlen európai fiatal akar csatlakozni az iszlám államhoz.
cikicakk55
@juttka: Nézd én nem érzem,hogy sértegettelek voln. Emberek vagyunk nem egyforma vélemennyel,és ezt a normálisabbja el is fogadja. Legelőször is szövegértés.Nem azt írtam,hogy itt kell nekik otthont építeni,hanem a saját hazájukban. Azonban ahhoz tudás,szakértelem, elég komoly fizikai és gépi segítségre lesz szükségük,ezért az általuk annyira gyűlölt hitetlenek fogják a munka oroszlánrészét elvégezni. A másik: Egy menekült nem válogat az országok közt. Örülnie kéne,hogy végre nem kell rettegniük,hogy levegőbe repítik családjaikkal,gyermekeikkel. Az első olyan országban ahol már biztonságban vannak,le kellett volna nyugodniuk. Ám Ők azt is megszabták hova hajlandóak menni. Magyarországon 4 millió ember él szegénységben,de biztonságban Ők már előre kijelentették,csak is Germany! Mostanában már az sem oké,mert Merkel végre bekeményített és csak azoknak ad segélyt akik hajlandó nyelviskolába járni és dolgozni. Mostmár onnan is megpattannak és irány a Svédek és a Norvégok. Nekem nem mosták ki az agyam,mert alig várom,hogy ezt a korrupt tolvaj hazug bandát börtönbe zárják és kiverjék belőlük az elloport dollár,forint milliárdok helyét. Te vagy naív ha azt hiszed,hogy az átmeneti idő, csak pár hónap. Örüljünk ha egyszer sikerül őket innen kirakni. Esetleg akkor,ha az egész országból wgy óriási pöcegödröt csináltak és a vírusok már őket is tizedelik. Annak meg kifwjwzetten örülök,hogy nem. Magyarország a végcéljuk,hisz csak a déli megyék falvainak kitakarítása,fertőtlenítése,helyrehozása hónapokig tartott,pdig ott csak keresztül mentek. Vagy emlékezz a vonatok állapotára,ahol pár órát töltöttek. Nem minősítelek,de nem tartalak komoly vitapartnernek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.