Az eredeti fotó készítőjének kérésére le kell ragasztani az ARC kiállításon azt a montázst, melyen a fiatal Orbán Viktort veszi őrizetbe két idős, rendőrruhás Orbán Viktor.

Peták Dénes Időhurok című képét az általa felhasznált fotó szerzőjének kérésére, felszólítására és a szerzői jogról szóló törvény alapján felül kell ragasszák a Vigyázat, civilek! 17. ARC közérzeti kiállításon – jelentették be Facebookok a kiállítás szervezői.  

Az  ARC szakértőinek véleménye szerint ez az érvelés nem járna sikerrel a magyar bíróságokon, mivel a szerzői jogi törvény egyértelműen határozza meg az átdolgozó szabadságait és ezek közé nem tartozik bele a mű véleménycélú átdolgozása.

Mégis leragasztják, mert sem az ARC nonprofit kft.-nek, sem az átdolgozás készítőjének nem áll rendelkezésére kellő anyagi és egyéb forrás egy esetleges pereskedésre. 

(hvg.hu)

(A címoldali fotó forrása: Wojtek Radwanski/AFP PHOTO/AFP)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@kripton: Abban az időben Orbán is volt szíves KISZ titkárnak lenni! Tompikával együtt Prágában csinálták a balét, és Horn Gyula oldotta meg a hazatérésüket, és itthon semmiféle retorzió nem érte. Sőt, Soros ösztöndijjal Oxfordba utazott, nem egyedűl, a mostanság gyűlölködők közül többekkel.
Ez a cécó, kb. az 50-s évekre volt jellemző.
A jelenlegi "választási törvényünk" ugyan szabad, de inkorrekt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@kripton: ...ez az a pillanat, amikor be kell látnom, hogy nem vagy "párbajképes", semmilyen vonatkozásban.
kripton
@Klubtag: Höhhö! Menekülés közben TÁMADÁST üvölteni. :-)
tudode
Szellemes!
.
Ennek a montázsnak van valóságtartalma amiatt, mert a MI BÜSZKESÉGÜNK, ha így folytatja SAJÁT MAGÁNAK LÖVI BE AZ ÖNGÓLT!
.
Levakarhatatlan!!! Piócaként csüng az országon, és IMÁDKOZÓ SÁSKA MÓDJÁRA falja fel még a barátait is, ha ELLENT MERNEK agymenésének mondani!!!
kiscsillag66
Vajon miért érzi magát sértve? Igaz, humora sosem volt.
kukac50
Egy igazi rendőr tegyen már rá bilincset Én azt várom!
bence
@solidedge: ! A vizsgálaton már túl van ! Diagnózis : GYÓGYÍTHATATLAN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.