Egy árubemutatón kezdődött egy 69 éves, mozgásszervi problémákkal küszködő nő kálváriája: azt állították neki, hogy a gyógyfotel javít majd az állapotán. Nem csak, hogy nem javított, de azóta úszik az adósságokban.

2009-ben vették rá a vásárlásra

Hárommillió forintról szóló végrehajtói követelést kapott egy nyugdíjas nő a Csongrád megyei Bordányban, miután 100 ezer forint kifizetése után abbahagyta egy részletre vásárolt masszázsfotel árának törlesztését. A bútordarabra még 2009-ben beszélték rá egy árubemutatón, de a mozgásszervi problémái persze nem múltak el tőle – írja a Délmagyarország.

3 millió forintot követelnek egy bordányi nyugdíjason, aki csak egy masszázsszékre vágyott

Fotó és nyitókép: pixabay.com cco (Képünk illusztráció!)

A cikk szerint a gyógyfotelnek mondott szék az eladók szerint 300 ezer forintot ért, és mindössze kétezer forint előleget kértek érte. Az asszony azt mondta: nem tudott ellenállni a kísértésnek, már fiatalon komoly mozgásszervi gondjai voltak, és azt hitte, hogy az eszköz javít majd az állapotán.

Rájött, hogy nem használ

Eleinte lelkiismeretesen törlesztett, de miután nem lett jobban, nem fizetett tovább. A csekkek is elfogytak, és a levelesládája több száz méterre van a tanyájától, így még annak megközelítése is gondot jelent számára a betegsége miatt.

Augusztus végén kapott levelet a végrehajtótól, kiderült, hogy a mosonmagyaróvári cég az elmaradt részletek miatt főkövetelésként már 961 ezer 124 forintot kér számon rajta, amihez 1 millió 384 ezer 964 forint kamatot számoltak fel. Egyéb költségként 111 ezer 572 forintot határoztak meg, és ehhez jön még a végrehajtó munkadíja. A teljesen összeg nagyjából 3 millió forint.

Vonják a törlesztést a nyugdíjából

Az asszony úgy látja, hogy a fotel 20-30 ezer forintot se ér. A kifizetett százezer forintot nem bánja, de a többit nem tudja előteremteni. Hátraléka miatt 73 ezer forintos nyugdíjából már levonnak 24 ezer 300 forintot, így egy hónapra 49 ezerből kell gazdálkodnia. Ráadásul más tartozása is van, aminek havi törlesztőrészlete 20 ezer forint.

Nincs már menekvés

Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke azt mondta: a már elindult végrehajtással kapcsolatban semmit nem lehet tenni, legfeljebb annyit, hogy az adós megpróbál valahogy megegyezni a céggel, és a tartozás egy részét elengedik.

A lap próbálta megtalálni az árubemutatót szervező céget, de az a követelését már továbbadta egy mosonmagyaróvári pénzügyi vállalatnak, ami egy szegedi végrehajtó irodát bízott meg a követelés behajtásával.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

BALKÁNI HAMLET
Gyári áron a tizede! 90% a kereskedelmi árrés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Desischado: Ma már nem nagyon van ilyen bemutató nálunk már eltűntek. Pedig volt úgy, hogy hetente jöttek különböző csoportok. Volt olyan akik a helyszínen beszedett pénzel tűntek el. Azért mára már lett egy rendelet, hogy milyen bejelentési kötelezettségeik vannak. Azóta hírük hamvuk sincs.
Eladott Ország
@jancsipapa: "Hol van a FOGYASZTÓVÉDELEM ???" Az irodában b*szatják a napot. Úgy látszik a fideszkáderek gyülekező helye, az egészségmegőrző központokkal együtt. A szűrővizsgálatok = átverés , ahol mágneses matracot, Aladin csodalámpát meg hasonlókat árulnak elsősorban hitelre, csillagászati árakon.
Klubtag
@Eladott Ország: ...ezek az emberek, akik különböző rendezvényeken közvetlenül kerülnek kapcsolatba a potenciális "áldozatokkal" - végső soron valakiknek a gyermekei, a szülei, a barátai, szóval látszatra tisztességes emberek...mégis mi viszi rá őket, hogy így átverjék embertársaikat...nem igaz, hogy nem tudják mit cselekszenek...vagy működik az "ember embernek farkasa" effektus?
eszegfu
@szaboria1: 3:14 Tulajdonképpen igazad van... csakhogy itt is a törvényi szabályozás ilyen... mármint eladják az adósságot egy cégnek, aki rögtön megbizhat egy behajtót. (Ez magánszemély és cég közötti szerződés esetén van igy tudomásom szerint.) Sajnos azzal, hogy a hölgy magában eldöntötte: tovább nem fizet, nem elegendő! Nyilván kapott jópár felszólitót, amire nem válaszolhatott, igy "elismertnek" tekintette a cég a követelést... innen meg szinte "egyeneságon" került a behajtókhoz. Én a nevelt lányom lakáshitelével jártam igy: 1,5 milliós hitelét eladta a bank 500 eFt-ért és nekünk már 5 millióért "ajánlották" fel. Nagyon egyetértek @Klubtag: irásával!
human
@Klubtag: Gondolom letudják magukban annyival, hogy végül is az ügyfélé a döntés. Lehetnek ők akármilyen rámenősek az ügyfél bármikor nemet mondhat tehát az üzletkötőnek nincs felelőssége.
Eladott Ország
@Klubtag: Tegnap, 07:13 # Szolidaritás: Hát ez jó kérdése, erre nem készültünk.
www.youtube.com/watch?v=9Cw7SzqhUwk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.