Az eset még 2015 októberében, a XV. kerületben történt. A vádlott staffordshire terrier kutyája hírhedten agresszív volt, a férfi már állt bíróság előtt, miután az állat az utcán megtámadott egy járókelőt.

Az esemény napján a gazda kiengedte a kertbe a kutyát, nem figyelve arra, hogy a kapun ki tud szökni. Az állat kirontott az utcára, ahol megtámadt egy arra járó nőt, akinek életveszélyes sérüléseket okozott.

Előbb a kezébe harapott, majd lerántotta a földre, ahol tovább marcangolta. Többen a nő segítségére siettek az utcán, fadarabbal és puszta kézzel próbálták leszedni a kutyát a nőről. Az állat az egyik segítségnyújtó férfire támadt, és több helyen megharapta – végül egy autót vezető férfi fékezte meg, aki nekihajtott, majd egy tárggyal fejére ütött, amitől végül visszamenekült az udvarra.

A kutya gazdáját életveszélyt okozó testi sértés vétségével és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja az ügyészség, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

(444)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Jogállamban már rég rács mögött rohadna a tulaj.
Kutyatartástól meg örökre eltiltani. A kutyát meg rendes gazdához adni.
Cicamama55
Én nem értem, hogy miért húzódik a bíróságokon egy ilyen ügy 2 évig?! Mi tart ilyen sokáig, hisz itt még nyomozni sem kellett! Tele van az ország jogászokkal, az ügyek meg panganak!
KisGenyo2
Gondolom állatkínzással meg az ebet megfékezni próbálókat vádolják majd meg. Legalábbis az állat védők tuti! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.