A világ legtöbb pontján egyre jobban aggódnak a környezetért, ezt a politikusok is felismerték már, Magyarországon ez fordítva van – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Lányi András író, filozófus.

A világ legtöbb pontján már felismerték, hogy a környezetben visszafordíthatatlan károkat okoztak, Magyarországon ezt még nem látják. Ez a hozzáállás a Római-partot is veszélyezteti

– mondta Lányi András író, filozófus.

Lányi András: Magyarországon még mindig a természet húzza a rövidebbet

A világ szerencsésebb tájain egyre nagyobb az emberekben az aggodalom, a tudatosság, és ezért a védekezés készsége. Társadalmi nyomásra a maguknak sikert kívánó politikusok vagy üzletemberek a zöld technológia, a zöld területek oldalára állnak. Magyarországon ez fordítva történik: még mindig az ingatlanlobbi, a technokrácia szolgálatában áll a politikusok többsége. Ha felmerül az, hogy beépítsünk vagy megvédjünk egy zöldterületet, legyen szó a Városligetet, a József nádor térről, az Etele útról, a budai hegyekről, akkor mindig a természet húzza a rövidebbet, mert nem elég erős az emberi védekezés. A természet nem tud védekezni.

Az interjú további részletit az inforadio.hu-n.

Cikk- és címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.