Csütörtökön lesz jelenésük a Putyin díszpolgári címe ellen tiltakozó munkatársaknak a Debreceni Egyetemen.

Behívták a Putyin díszpolgári címe ellen tiltakozókat a Debreceni Egyetemen

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

A meghívójukban napirend nem szerepel, a téma is csak hozzávetőlegesen van leírva, csak az a biztos, hogy a természettudományi kar dékánja írta alá a levelet melyben ez áll:

„Értesítem Önöket, hogy a Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnöknek adományozott díszpolgári cím kapcsán történt tanszéki elhatárolódás hátterének és körülményeinek feltárására egy megbeszélés lesz az érintett tanszékek munkatársaival”.

„Hangot kell adnunk annak a véleményünknek, hogy ezzel a döntéssel nem tudunk, és nem is akarunk egyetérteni”

– ezt még az Analízis Tanszék vezetője mondta akkor, amikor még szó sem volt vizsgálatról. Ők is az Alkotmányjogi Tanszék állásfoglalásához csatlakoztak, amiben elhatárolódtak a szenátus Putyint kitüntető döntésétől.

A meghívottak sem tudják, hogy mi a megbeszélés témája, de volt, aki némi cinizmussal azt mondta: bizonyára így kíván a rektor tőlük elnézést kérni, amiért a debreceni televízióban a tiltakozókat szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácánnak nevezte.

(ATV)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennek a rektornak sem egyetemet kellene vezetni, hanem áramot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Pálinkafőző Rézüst: Csak egy szolidáris oktatói kar kellene és a fent említett eset mg csak elő se fordulhatna. De az egyetemi oktatói kar is analóg a tanárok, tanítók hadával. Ott is megvan a behódoló és viszi a balhét tovább.
Sámannus
@human: Én úgy látom, hogy az egyetemen matekoztak egy keveset, és rájöttek, hogy ott is van szép számmal fidesz párti tudós, aki hajlandó a történelmi eseményeket elfelejteni. A rektor pedig azokra is ráerőlteti ezt döntést akiknek ez nem szakmai kérdés, mint a fizikusoknak, akik az oktatást az ország biztonsága miatt kell vállalniuk. Ilyen helyzetben ők nem a zöldek szemüvegén látják a világot, mert nekik a szakmájuk, és kihívásként állnak helyt a folyamatokban.
A politikai megosztottság persze megalkuváshoz is vezethet. A társadalomnak van itt szerepe, hogy valamiképpen megállítsa ezt a megalázó folyamatot..
Néhány hete épp az akadémián volt hasonló helyzet ahol az elnök nem vállalt fel egy szakmai kérdésben az állásfoglalást. Itt fordítva történt csak itt presztízsről van szó ugyanis a kitüntetett szakmai múltja nem nevezhető tudományosnak, amely így távol esik egy tudományos intézmény működésétől.
justhpeter
Ennek a rektornak sem egyetemet kellene vezetni, hanem áramot.
egyember
@human: Nem egypártrendszerbe: egy(rabló)banda rendszerbe.
quadrocopter
Ilyen a szervilis, talpnyalonc szolgarendszer!
CsipkeRózsa
Felháborító, hogy ennyi önállósága sem lehet a munkatársaknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.