Tízmilliós kárt okoztak a vandálok.

A XX. kerületben több BKK-automata is volt, amit leszereltek, mert lopják belőle a pénzt, ezért a központba kell utazni az utasoknak, ha bérletet akarnak venni, írta az Indexnek egy olvasó.

Szétlopták a BKK-automatákat, elköltözteti a gépeket a cég

Fotó és nyitókép: MTI/Balogh Zoltán (képünk illusztráció!)

A BKK a lapnak azt írta, a két pesterzsébeti jegy- és bérletkiadó automatát – a Mártírok útja és a Temesvár utca kereszteződésénél, a 99-es busz megállójánál, illetve az Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán, a 123-as busz megállójánál lévőt – súlyos, tízmillió forintos nagyságrendű kárt okozó rongálás érte. A bűncselekmények miatt a BKK és az automatákat üzemeltető partnere feljelentést tett, majd a berendezéseket elvitték.

A BKK előírásai szerint egy-egy rongálás után megvizsgálják, hogy megismétlődhet-e a vandalizmus, esetleg elköltöztethető-e a gép egy biztonságosabb helyre. Ebben az esetben az utóbbi mellett döntöttek, úgyhogy a rendbe rakott automatákat máshová viszik. Az egyik biztos, hogy a XX. kerületi Tátra téren lesz, a másik helyéről még nem döntöttek.

Jelenleg 360 darab BKK-automata üzemel a fővárosban. Az értékesítési adatok szerint a jegy- és bérletkiadó automaták bankkártyás vásárlási aránya körülbelül 45 százalék, azaz jelentős igény van a készpénzes vásárlási lehetőségre is. Ezért a BKK arra is figyelmet fordít, hogy az automatahálózaton mindkét fizetési mód elérhető legyen.

(Index)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Szóval ez a megoldás. Megszüntetni. Nem ám a közbiztonságot javítani, de nem ám, ugye Sanyi bá' bammeg!! Orbánisztán...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
BALKÁN KOBRA
@wagabund: Így van, pl.: parkolójegy-kiadó automatákban!
ittott
@namihami: a TEK-nek kellne verni a renitenseket. /// nehogy már jegyellenőrt csináljunk a rendőrökből.
lusta
A megoldás pofon egyszerű. azt a pár migráncsot kell megfigyelni, akik nem tudni miként, hogyan, de legálisan itt tartózkodnak. Magyar ember ilyet nem csinál.
wagabund
@lusta: ...megnevettettél... jól indul a nap..
Lepényleső
Esetleg kiderül,hogy nem is volt olyan nagy hülyeség a valamikori bérletpénztár rendszer?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.