Bő tíz évre szóló víziót vázolt fel Orbán Viktor múlt héten a Fidesz és a KDNP képviselőinek a múlt heti velencei frakcióülésen.

Soros „jobb híján” lett főgonosz, hogy valakitől meg lehessen védeni az országot

Orbán Viktor megérkezése a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos velencei kihelyezett ülésére (Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

A beszámolók szerint több képviselőnek kétségei voltak afelől, hogy a migrációs témában, illetve Soros Györgyben „van-e még töltet”, meg lehet-e még szólítani velük az embereket. A miniszterelnök belső felmérésekkel is alátámasztott érvelése szerint megnyugodhattak: van, még rezonálnak a témára.

A másik, tízéves távlatban szintén Európa egészét érintő probléma a miniszterelnök szerint a népességfogyás lesz, az időszak végére pedig egyértelműen azok az országok fognak szerinte messze jobban állni versenytársaiknál, akik megfelelő válaszokat adtak mindkét kihívásra.

Orbán Viktor szerint amennyiben Magyarországon e két kérdésben folytatódik–folytatódhat a mostani kormány politikája, akkor 2030 táján hazánk minden téren, még a most még rosszabb oktatási, egészségügyi vagy gazdasági mutatókban is lekörözi majd régiós szomszédait. Azok az államok pedig, amelyek nem adnak, vagy rossz választ adnak a problémákra – például a demográfiai válságot felelős családpolitika helyett migrációval akarják megoldani – szerinte végérvényesen leszakadnak majd.

Megismételte azt a korábban is hangoztatott célt, miszerint 2030-ra két felnőttre 2,1 gyerek jusson, a mostani nagyjából 1,48 helyett. Ehhez újabb, hosszabb távú, gyermekvállalást ösztönző lépéseket helyezett kilátásba.

Még a fél évvel ezelőttinél is lesajnálóbban beszélt az akkor életükért küzdőkként aposztrofált Jobbikról és az MSZP-ről: egyik párt vezetőjét sem tartja érdemi riválisának vagy kihívójának. Egyes interpretációk szerint így gyakorlatilag „jobb híján” lett Soros György a főellenség, a hazai palettán ugyanis nem találni senkit, akitől meg kellene védeni az országot.

A Fidesz majdnem példátlanul magas támogatottsága ellenére Orbán többször is óvta a képviselőket az önteltségtől és az elbizakodottságtól. Azt mondta, hogy bár a kormánypártok minden adat, kutatás szerint jól állnak, de a választást bárhonnan el lehet veszíteni, úgyhogy senki ne dőljön hátra, mindenki dolgozzon teljes erőbedobással és „ne legyen nagy az arca”. A szerénység és visszafogottság mellett a miniszterelnök arra is figyelmeztetett, hogy „a kis győzelemhez pont akkora energiabefektetés kell, mint egy nagy győzelemhez”. Butaság lenne szerinte azonban konkrét célt kitűzni, mondjuk, hogy szerezzen ismét a Fidesz kétharmadot, hanem

„győzni kell és kész”.

(hvg.hu)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mi lenne ezzel a kurva fidesszel, ha nem lenne nekik sorosuk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@a helység kalapácsa: Hát igen. Nincs új a Nap alatt. Csak a történelem kereke fordul egyet-egyet.
tudode
Ez az egész olyan ABSZOLÚT vicces.
.
Pl. Nem mindegy FAL MELLETT sz@rni, v. SZ@R MELLETT FALNI!
-
Jól bevettük ennek a MESEBELI szószátyár félresikerült hataloméhes pióca a dumáját!
.
human
@tudode: Én csak '98-ban vettem be a dumáját. Aztán pár hét alatt kitisztult a látásom.
kukac50
Soros egyedül több tiszteletet érdemel,mint az egész Fidesz banda!
Több jót tett az országunkkal mint a Fidesz Ő a fejlődés érdekében dolgozott, Orbán meg a visszafejlesztésért dolgozik. lásd oktatás.
bencemacska
@kukac50: ma, 18:56
Nekem most esett le a tantusz :
Azért kellett Sorost kiátkozni, hogy nehogy kineveljen saját pénzén még egy magyar ME-t, OV helyett.
OV simán be van e miatt sz...va!
tudode
@human: .
Én is akkor, amikor a Nemzeti Színház pöcegödrét hagyta örökül, pedig akkor még csak kezdő POLITIKAI KALANDOR volt!
.
Az semmi még a "komcsikat" is képes volt bepalizni!
Jönnek a Youtube-ra a hadicselei az un. átkostól napjainkig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.