Bő tíz évre szóló víziót vázolt fel Orbán Viktor múlt héten a Fidesz és a KDNP képviselőinek a múlt heti velencei frakcióülésen.

Soros „jobb híján” lett főgonosz, hogy valakitől meg lehessen védeni az országot

Orbán Viktor megérkezése a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos velencei kihelyezett ülésére (Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

A beszámolók szerint több képviselőnek kétségei voltak afelől, hogy a migrációs témában, illetve Soros Györgyben „van-e még töltet”, meg lehet-e még szólítani velük az embereket. A miniszterelnök belső felmérésekkel is alátámasztott érvelése szerint megnyugodhattak: van, még rezonálnak a témára.

A másik, tízéves távlatban szintén Európa egészét érintő probléma a miniszterelnök szerint a népességfogyás lesz, az időszak végére pedig egyértelműen azok az országok fognak szerinte messze jobban állni versenytársaiknál, akik megfelelő válaszokat adtak mindkét kihívásra.

Orbán Viktor szerint amennyiben Magyarországon e két kérdésben folytatódik–folytatódhat a mostani kormány politikája, akkor 2030 táján hazánk minden téren, még a most még rosszabb oktatási, egészségügyi vagy gazdasági mutatókban is lekörözi majd régiós szomszédait. Azok az államok pedig, amelyek nem adnak, vagy rossz választ adnak a problémákra – például a demográfiai válságot felelős családpolitika helyett migrációval akarják megoldani – szerinte végérvényesen leszakadnak majd.

Megismételte azt a korábban is hangoztatott célt, miszerint 2030-ra két felnőttre 2,1 gyerek jusson, a mostani nagyjából 1,48 helyett. Ehhez újabb, hosszabb távú, gyermekvállalást ösztönző lépéseket helyezett kilátásba.

Még a fél évvel ezelőttinél is lesajnálóbban beszélt az akkor életükért küzdőkként aposztrofált Jobbikról és az MSZP-ről: egyik párt vezetőjét sem tartja érdemi riválisának vagy kihívójának. Egyes interpretációk szerint így gyakorlatilag „jobb híján” lett Soros György a főellenség, a hazai palettán ugyanis nem találni senkit, akitől meg kellene védeni az országot.

A Fidesz majdnem példátlanul magas támogatottsága ellenére Orbán többször is óvta a képviselőket az önteltségtől és az elbizakodottságtól. Azt mondta, hogy bár a kormánypártok minden adat, kutatás szerint jól állnak, de a választást bárhonnan el lehet veszíteni, úgyhogy senki ne dőljön hátra, mindenki dolgozzon teljes erőbedobással és „ne legyen nagy az arca”. A szerénység és visszafogottság mellett a miniszterelnök arra is figyelmeztetett, hogy „a kis győzelemhez pont akkora energiabefektetés kell, mint egy nagy győzelemhez”. Butaság lenne szerinte azonban konkrét célt kitűzni, mondjuk, hogy szerezzen ismét a Fidesz kétharmadot, hanem

„győzni kell és kész”.

(hvg.hu)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mi lenne ezzel a kurva fidesszel, ha nem lenne nekik sorosuk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
„győzni kell és kész”.
És még merjétek mondani, hogy a Fidesz nem fejlődésképes.
2014-ben 1 azaz egy szót volt képes az agytröszt összehozni. És íme: 2017-2018-ra ez már 4 azaz négyre bővült. Ez bizony, még ilmatematika mellett is 300 azaz háromszáz százalékos teljesítménynövekedés. Tudom persze, hogy ez még Pénztároslölőtől messze van, de az eredményeket nem szabad lekicsinyelni.
És mielőtt bármely jobboldali kommenttársam a számadatok többszöri ismételgetésével vádolna. Ez kimondottan nekik szól, mi (egyszerű) balosok ezt elsőre fogjuk. Nekik meg nem árt: Ismétlés a tudás anyukája. És nekik még a nagyi, sőt az üki se kárbaveszett fáradtság.
simmering73
Mi lenne ezzel a kurva fidesszel, ha nem lenne nekik sorosuk?
colibri
A vezírnek már jó régen elöntötte az agyát a sok vízió, akarom mondani, a fos.
Pálinkafőző Rézüst
@simmering73: akkor nem léteznének! Soros pénzelte a fideszt, mint pártot. és a vezetőit pedig még pluszban külön! Ez Soros legnagyobb bűne...Persze senki nem tudja, mi lesz a fogadott kölykökből...Ezekből bűnözők lettek.
namihami
@Pálinkafőző Rézüst: Párttitkár apuka, KISz-titkár csemeték, pártalkalmazott vezetőségi tagok.
Nyílegyenes fejlődési út. Le se tudtak volna térni az "igaz és egyenes"", mi több családi útról.
Ezt hívja köznép előre elrendeltetésnek.
cikicakk55
@Pálinkafőző Rézüst: Szerintem Orbán talált volna mást,ha nincs Soros. Lehet,hogy nem egy embert,hanem egy egész országot,vagy államot. Ilyenekre gondolok,hogy pld." A Hollandok mindwnt elkövetek,hogy Magyarország ivóvíz készletét megszerezzék,vagy elosszák az ivóvíz hiányba szenvedőkkel Ha ebbe nem egyezünk bele,akkor Afrika népét rábeszélik Magyarország megszállására." Az ország lecserélhető, bár melyik Orbán számára nem szimpi országra. Lényeg,hogy rettegjünk.
Hellcat
Valakire mindig rá kell kenni a fidesz szarát / vagy ellenségképet kell generálni.
Rockxy
Az unijó nekünk nem a barátunk és a soros sem.
Tévedés ne essék, a putyin sem.
Van néhány Ember, aki támogat minket a véleményével, de ezzel nem megyünk sokra...
lusta
@Rockxy: Az unijó miért legyen a barátunk? Mi is az unijó vagyunk és furcsa lenne, ha Önmagunk barátsága kérdőjeleződne meg.
human
Nincs is jobb ösztönzés egy politikus számára, mint mikor a börtön a másik alternatíva a hatalmon maradással szemben. Ezért már érdemes hazudni, csalni, lefizetni, gyilkolni is akár.
Rockxy
@lusta: Mi a zunió cselédje vagyunk. A zuniónak nevezett adminisztráció azért van, hogy szétverje a nemzetállamokat.
justhpeter
@human: Nincs új a nap alatt. Ezeket már elkövették.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/soros.jpg
Mi a franc lesz veletek, ha Soros netán feldobja a pacskert?
Tudom, hogy a tisztességes keresztény hazafi a liberális-, zsidó- és egyéb fóbiáinak rabságában, valamint felsőbbrendűségének tudatában bármikor vöröset lát a szeme előtt Soros neve hallatán, de már nem fiatal ő sem, és bár titokban szittya magyar szűzlányok vérét issza, de mi lesz veletek, ha meghal? És mielőtt meghalna még meddig süllyedtek a hazugságok, félrevezető aljas disznóságok bűzös mocsarába, hogy elhitessétek egy országgal, virágzó demokrácia az, ahol nincs szabad sajtó, meglopják az embereket, és minden nyomorúságról Soros György, a kártékony vírus tehet?
human
@Eladott Ország: Lesz más. Az 1984-ben például ott volt Goldstein, aki bár a párt által kitalált ellenség volt, de feladatát jól betöltötte.
upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/9f/1984EmmanuelGoldstein.jpg
egyember
"...2030 táján hazánk minden téren, még a most még rosszabb oktatási, egészségügyi vagy gazdasági mutatókban is lekörözi majd régiós szomszédait."
Amennyiben azoknál addig semmi (tovább)fejlődés nem lesz. Arról nem is szólva, hogy nekik is lesz egy orbán-fidess "rendszerük".
namihami
@a helység kalapácsa: Hát igen. Nincs új a Nap alatt. Csak a történelem kereke fordul egyet-egyet.
tudode
Ez az egész olyan ABSZOLÚT vicces.
.
Pl. Nem mindegy FAL MELLETT sz@rni, v. SZ@R MELLETT FALNI!
-
Jól bevettük ennek a MESEBELI szószátyár félresikerült hataloméhes pióca a dumáját!
.
human
@tudode: Én csak '98-ban vettem be a dumáját. Aztán pár hét alatt kitisztult a látásom.
kukac50
Soros egyedül több tiszteletet érdemel,mint az egész Fidesz banda!
Több jót tett az országunkkal mint a Fidesz Ő a fejlődés érdekében dolgozott, Orbán meg a visszafejlesztésért dolgozik. lásd oktatás.
bencemacska
@kukac50: ma, 18:56
Nekem most esett le a tantusz :
Azért kellett Sorost kiátkozni, hogy nehogy kineveljen saját pénzén még egy magyar ME-t, OV helyett.
OV simán be van e miatt sz...va!
tudode
@human: .
Én is akkor, amikor a Nemzeti Színház pöcegödrét hagyta örökül, pedig akkor még csak kezdő POLITIKAI KALANDOR volt!
.
Az semmi még a "komcsikat" is képes volt bepalizni!
Jönnek a Youtube-ra a hadicselei az un. átkostól napjainkig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.