Júniusban ítélték jogerősen két és fél év börtönre Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezetőjét. Hozzá hasonlóan Tátrai Zsolt korábbi MNV-vezetőt is elítélték, ő 3 évet kapott.

Császy kedden vonult be a tököli börtönbe, ahova Gyucsány Ferenc is elkísérte.

Gyurcsány bekísérte a börtönbe a Sukoró miatt elítélt Császy Zsoltot

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Ott volt Herényi Károly, az MDF egykori elnökhelyettese és Iványi Gábor lelkész is. Gyurcsány és Császy közös sajtótájékoztatót tartottak. A korábbi miniszterelnök azt mondta:

„érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni.”

Politikai foglyoknak tartja az elítélteket. Császy Zsolt azt monda, amíg igazságot nem szolgáltatnak nekik, ennek az ügynek nem lesz vége, elmennek akár Strasbourgig is.

 A Sukoró külterületén fekvő, 70 hektár állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – de később kiderült, előbbi értékét súlyosan alá-, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisítottak.

Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi.

(444)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem az orban valtas utan azokat is megbuntetik akik ezt a mega projektet megakadalyoztak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@mindenes46: Mert oda való. Olyan párt meg nincs az országban hogy fideSSeSS.
bencemacska
@Yoda69: tegnap, 13:28
Egy kis visszatekintés:
"A Központi Nyomozó Főügyészség közel hároméves nyomozás után után a mai napon a Fővárosi Törvényszék előtt vádat emelt
A főügyészség Tátrai Miklóst, Császy Zsoltot, Markó Andreát és F. Zsoltot különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette kísérletével - melyet Tátrai Miklós és Markó Andrea tettesként, míg Császy Zsolt és F. Zsolt bűnsegédként követett el -, továbbá Cs. Zsoltot és F. Zsoltot magánokirat-hamisítás vétségével, míg dr. V. Bálintot 2 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.A Központi Nyomozó Főügyészség a vádemeléssel egyidejűleg bizonyítottság hiányában megszüntette a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. "

"Gyurcsány Ferenc ellen Schiffer András jelenlegi LMP-s képviselő 2009. október 6-án tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt. Schiffer a legfőbb ügyésznek címzett levelében azonban nem pontosan arra hivatkozott, ami most a vádiratban szerepel. Az ügyészséget leginkább a Velencei-tó mellett fekvő állami telek cseréje érdekte, míg Schiffer azt kifogásolta, hogy a Gyurcsány-kormány egyik utolsó intézkedésével kiemelt beruházássá minősítette a King City néven futó kaszinóprojektet, amivel jelentősen megkönnyítette volna a beruházók dolgát."
www.origo.hu/itthon/20120720-vadat-emelt-az-ugyeszseg-a-sukorougyben.html
Eladott Ország
@wagabund: Miért nem lehet a Poltot leváltani a Fidesz nélkül?
Polt Péter leválthatóságának ügye azért merül fel, mert az ügyészség az elmúlt években következetesen blokkolta a Fidesznek politikailag kényes büntetőügyek előrehaladását, bírósági szakba jutását. Polt leváltása minden ellenzéki párt evidens érdeke, csakhogy a pozíciója kétharmados védelemmel tökéletesen körül van bástyázva.
Az összes képviselő kétharmada által választott legfőbb ügyész megbízatása 9 éves mandátuma végéig, vagy a 70. életéve betöltéséig szól.
Csakhogy a sarkalatos ügyészségi törvény arról is rendelkezik, hogy a legfőbb ügyész a jogköreit utóda megbízatása kezdetéig gyakorolja
Így hiába tölti be Polt 2025-ben a 70-et, ha a Fidesznek lesz legalább egyharmada a parlamentben, az utód kinevezésének akadályozásával a helyén tarthatja.
mindenes46
@division: Okoska,valami konkrétumot is mondjál ,de ne a fideSSeSSek által lerágott csontot szajkózzad !
division
@mindenes46: Butuska, te pedig ne a baloldaliak által mondottakkal érveljél!
division
Azért jó ez a kép, habár még egy csók belefért volna:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.