Júniusban ítélték jogerősen két és fél év börtönre Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezetőjét. Hozzá hasonlóan Tátrai Zsolt korábbi MNV-vezetőt is elítélték, ő 3 évet kapott.

Császy kedden vonult be a tököli börtönbe, ahova Gyucsány Ferenc is elkísérte.

Gyurcsány bekísérte a börtönbe a Sukoró miatt elítélt Császy Zsoltot

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Ott volt Herényi Károly, az MDF egykori elnökhelyettese és Iványi Gábor lelkész is. Gyurcsány és Császy közös sajtótájékoztatót tartottak. A korábbi miniszterelnök azt mondta:

„érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni.”

Politikai foglyoknak tartja az elítélteket. Császy Zsolt azt monda, amíg igazságot nem szolgáltatnak nekik, ennek az ügynek nem lesz vége, elmennek akár Strasbourgig is.

 A Sukoró külterületén fekvő, 70 hektár állami tulajdonú ingatlant 183 hektár albertirsai és pilisi külterületi ingatlanra cseréltek – de később kiderült, előbbi értékét súlyosan alá-, utóbbit pedig felülbecsülték, és az ügyészség szerint magánokiratokat is hamisítottak.

Az államot 1,2 milliárd forint kár érte volna, ha megvalósul a terv. A sukorói területre tervezett izraeli finanszírozású kaszinóberuházásból, amit Gyurcsány kormánya kiemelt beruházássá nyilvánított, végül nem lett semmi.

(444)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem az orban valtas utan azokat is megbuntetik akik ezt a mega projektet megakadalyoztak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Remelem az orban valtas utan azokat is megbuntetik akik ezt a mega projektet megakadalyoztak.
Donáld Tramp
Itt csak az odahívott, kifizetett gané van. Más le sem sz@rja..
Nessy
Érdekes "jogállam" vagyunk. Egy "ha megtörtént volna az esemény, 1,2 milliárd lett volna az állam vesztesége". Csupa HA! 2,5 év börtön!!
1,6 milliárd ténylegesen elsikkasztott milliárd, magas stellung, milliós fizetéssel, választási együttműködés!
Jöhet a hozsanna hívek!!
Donáld Tramp
@Nessy: majd ha arcot is adsz talán szóba is áll valaki veled.
Eladott Ország
Annak kéne örüljünk mi most fideszül, hogy egy olyan ügyben – aminek az a lényege, hogy a két elítélt 1,2 milliárddal meg akarta károsítani a magyar államot, de nem sikerült – hosszú idő után végre született egy szájbakúrt ítélet. Én vagyok az utolsó, aki azt szeretné, hogy nagypályás bűnözők szabadlábon garázdálkodjanak fel-alá, de arról kurvára nem szól a fáma, hogy Polt Péter politikai irányított szolga ügyészsége jelölte ki az eljáró bírót; hogy a bíróság a védelem indítványait vagy el sem bírálta, vagy indoklás nélkül utasította el; hogy a bíróság a védelem által felkért igazságügyi szakértőt meg sem hallgatta; hogy a bíróság tucatnyi olyan tanú vallomását vette figyelembe, akiket csak az ügyészség kérdezhetett, a védelem nem; hogy az első fokú ítéletben a bíróság a tanúk vallomásait több esetben meghamisította; hogy a tárgyaláson történteket megmásította; hogy olyan „tanúk” „vallomására” hivatkozik, akiket ki sem hallgatott; hogy úgy hallgatott ki tanút, hogy sem a vádlottak, sem védőik nem voltak jelen, stb. Mennyire kell aljadéknak lenni ahhoz, hogy a nemzeti vagyon ellopásával és hatalommal való visszaéléssel hergeljék az agyhalállal küzdő híveiket, miközben Matolcsy 260 milliárd forintot fosztott meg a közpénzjellegétől, miközben a négyosztályos disznószerelő nevén van a fél ország, miközben Rogán letelepedési kötvényenként árulja a hazát, miután a belvárosi közvagyont elkártyázta, miközben a vizes világbajnokság már a tízszeresére drágult az istenverte, feneketlen étvágyuk miatt? Miért nem kell nekünk európai ügyészség, ha egyszer evidencia, hogy itt senki más nem lopott. Hát itt lenne a soha vissza nem térő alkalom, hogy bebizonyítsátok, Magyarországon tisztesség van és becsület, itt nincs az a vizsgálat, ami akár egyetlen büdös fillért ellopását bizonyíthatná.
mindenes46
Ha már írnak valamit ,legalább normálisan írnák le ! Nem bekísérte hanem elkísérte ,nem mindegy ,hogy kivinni vagy kiinni !
bencemacska
Magyarországon nincs politikai ítélet?
Mennyit kapott a Farkas Flóri, mint díszcigány? Országgyűlési képviselőséget?
Mennyit kapott Kulcsár Attila, mint díszbróker?
Nem mindegy ám, hogy lopunk, vagy csak "akarunk"!!!
kiscsillag66
Alantas és ocsmány dolog ez az egész. Ordít belőle, hogy politikai ügy. Császiék menjenek el ameddig lehet, nem szabad hagyni ezt a dolgot.- Azt mondják, kár nem érte a magyar államot, akkor meg??? Az a sok csaló, akik most hatalmon vannak, mikor bűnhődnek?
Nessy
@kiscsillag66: Amíg Polt vigyáz rájuk, sohasem! Egyébként sem azt büntetik, aki ténylegesen milliárdokat sikkaszt!
wagabund
@Yoda69: 13.28 utólag már baszhattyák...
justhpeter
Politikailag "motivált", primitív koncepciós per. Ítélet megrendelésre. Flóri eltüntetett pénze pedig politikailag "motiválva" megduplázódott szabadlábon hagyása mellett. Aki itt jogállamot lát, az sürgősen forduljon szemorvosához.
Yoda69
@wagabund: A projekt eluszott, de a felelosok fizessenek sajat vagyonukkal a magyar allamnak okozott karert.
Peller Anikó
@division: eddig is láttuk hogy egy debil vagy, de most rájátszottál a büdös agyatlan patkány címre.
wagabund
@Yoda69: ez eddig rendben...és ki fizettet?...
...mert pár napon belül többször, több embertől is hallottam a tévében(ből), hogy polt pozíciója úgy be van betonozva, hogy bárki is lesz hatalmon, azt a főügyészt bizony nem tudja eltávolítani...akár haláláig is maradhat...

ügyes...
bencemacska
@wagabund: ma, 17:36
No, én azért tudnék néhány módszert! De nem mondom, mert M.o-n a "felbujtó" többet kap, mint a végrehajtó!
Ki a felbujtó? Akire OV rámutat. Darák pedig ráüti a pecsétet a jogerős ítéletre!
havasigyopár
Egy meg nem történt "bűntény" miatt kell ülnie? Akik számtalanal bűntényt elkövettek ténylegesen a magyar nép ellen /fidesz/, azok meg szabadon sétálnak?
division
@Peller Anikó: Te valamikor Emőke néven szidtad a baloldalt igen durván a Face - en, elég nagy pálfordulást vettél:-)
quadrocopter
Bezzeg az azeri lét nem vizsgálják bűnpártolóék!
karma1
@Donáld Tramp: Meglepodnel, ha tudnad, Nessy mennyivel ertekesebb ember, mint a te vitorlashaju majommal legalizalt "szemelyed"...
egyvandor
@karma1: trump vállalta magát. Szavahihetőségét alátámasztandó csatolta képét.
karma1
@egyvandor: Kedves - nyertel! Viheted a hangszorot! Es kb. egy ertelmi szinten is vannak... Tehat Te mar nemcsak egy hangszorot, de az 500 forintos kerdest is megnyerted...:o)))
Eladott Ország
@Peller Anikó: Majd elviszi a népharag. Nem tudni, mikor bukik meg. Ha a jelenleg parlamenti ellenzéken múlik, még sokáig nem. De eljön a katarzis.
wagabund
..."Gyurcsány bekísérte a börtönbe a Sukoró miatt elítélt Császy Zsoltot"...
..."Császy kedden vonult be a tököli börtönbe, ahova Gyucsány Ferenc is elkísérte."...

nem a börtönbe, csak a börtönkapuig, te szerencsétlen...arra várt a média, hogy talán bemegy a kiskapun Gyurcsány, és akkor örökre lesz vágókép arról, hogy Gyurcsány bevonul a böribe, illetve amikor kijön, akkor Gyurcsány épp szabadul..
...így is volt egy fasszopó, aki azt kérdezte a kamerák előtt mikrofonnal a kezében, hogy Gyurcsány úr, ön is bevonul?

...aki látta Hofi Géza rabruhás kabaréját, az tudja mit jelent a szándékosan kifacsart (ál)valóság...nos Gyurcsány látta a történetet, tehát nem követte el azt a hibát...
magyarbakancs
A Fidesz prominens vezetői úgy fognak innen menekülni mint 1956-ban a komcsik.
mindenes46
@division: Okoska,téged nem zavar ,hogy a mostani fideSSeSS banda mennyit lop és lopott el ? Már nem aktuális az elmúlt 8 év ,mert nem találtak semmi számon vehetőt tehát miért is kellett volna bemenni vele ?
wagabund
Poltot nem lehet eltávolítani, mint mostanában egyre többször felhívják rá a figyelmet..ugyanis legalább kétharmad kell a kiebrudalásához, és felelősségrevonhatóságához...

namost...látván a közéletet, már feles sem lesz talán soha..
Eladott Ország
@wagabund: A kormányváltás másnapján dönteni kellene arról, hogy Magyarország is csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ez a szervezet vizsgálhatja ugyanis az uniós pénzek jogtalan felhasználását . A lopott pénzek nagy része az Európai Unióból érkezett Magyarországra. Ezzel a lépéssel kikerülhető lenne az elfogult, Polt Péter vezette magyar ügyészség.
wagabund
@Eladott Ország: van ettől egyszerűbb, és igen racionális megoldás,amihez nem kell semmilyen többség, csak a hatalmat átvenni...- mondta egy politikus..

nem merem leírni, mit mondott, de ha megvalósul, úgyis észrevesszük...akkor lesz ám móka-kacagás...
division
@mindenes46: Mert oda való. Olyan párt meg nincs az országban hogy fideSSeSS.
bencemacska
@Yoda69: tegnap, 13:28
Egy kis visszatekintés:
"A Központi Nyomozó Főügyészség közel hároméves nyomozás után után a mai napon a Fővárosi Törvényszék előtt vádat emelt
A főügyészség Tátrai Miklóst, Császy Zsoltot, Markó Andreát és F. Zsoltot különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette kísérletével - melyet Tátrai Miklós és Markó Andrea tettesként, míg Császy Zsolt és F. Zsolt bűnsegédként követett el -, továbbá Cs. Zsoltot és F. Zsoltot magánokirat-hamisítás vétségével, míg dr. V. Bálintot 2 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.A Központi Nyomozó Főügyészség a vádemeléssel egyidejűleg bizonyítottság hiányában megszüntette a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, országgyűlési képviselő ellen hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozást, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. "

"Gyurcsány Ferenc ellen Schiffer András jelenlegi LMP-s képviselő 2009. október 6-án tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt. Schiffer a legfőbb ügyésznek címzett levelében azonban nem pontosan arra hivatkozott, ami most a vádiratban szerepel. Az ügyészséget leginkább a Velencei-tó mellett fekvő állami telek cseréje érdekte, míg Schiffer azt kifogásolta, hogy a Gyurcsány-kormány egyik utolsó intézkedésével kiemelt beruházássá minősítette a King City néven futó kaszinóprojektet, amivel jelentősen megkönnyítette volna a beruházók dolgát."
www.origo.hu/itthon/20120720-vadat-emelt-az-ugyeszseg-a-sukorougyben.html
Eladott Ország
@wagabund: Miért nem lehet a Poltot leváltani a Fidesz nélkül?
Polt Péter leválthatóságának ügye azért merül fel, mert az ügyészség az elmúlt években következetesen blokkolta a Fidesznek politikailag kényes büntetőügyek előrehaladását, bírósági szakba jutását. Polt leváltása minden ellenzéki párt evidens érdeke, csakhogy a pozíciója kétharmados védelemmel tökéletesen körül van bástyázva.
Az összes képviselő kétharmada által választott legfőbb ügyész megbízatása 9 éves mandátuma végéig, vagy a 70. életéve betöltéséig szól.
Csakhogy a sarkalatos ügyészségi törvény arról is rendelkezik, hogy a legfőbb ügyész a jogköreit utóda megbízatása kezdetéig gyakorolja
Így hiába tölti be Polt 2025-ben a 70-et, ha a Fidesznek lesz legalább egyharmada a parlamentben, az utód kinevezésének akadályozásával a helyén tarthatja.
mindenes46
@division: Okoska,valami konkrétumot is mondjál ,de ne a fideSSeSSek által lerágott csontot szajkózzad !
division
@mindenes46: Butuska, te pedig ne a baloldaliak által mondottakkal érveljél!
division
Azért jó ez a kép, habár még egy csók belefért volna:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.