Vas megyében az elmúlt 48 órában 40 millimétert meghaladó eső esett, emiatt a Rába vízszintje jelentősen megemelkedett. 

A Katasztrófavédelem közlése szerint Szentgotthárdnál és Körmendnél elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. 

Körmenden belvíz okozott gondot az egyik utcában, ahol a nagy mennyiségű csapadék a szennyvíz-hálózatot és a csapadékelvezető hálózatot is telítette. A körmendi tűzoltók a vizet az Északi övárokba emelték át szivattyúkkal.

Magyarszombatfán a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, amelynek következtében négy lakóház közvetlen, hat lakóház közvetett veszélynek volt kitéve a katasztrófavédelem közlése szerint. A helyszínen a lenti hivatásos, valamint a magyarszombatfai és a bajánsenyei önkéntes tűzoltók a helyi polgárőrség segítségével szivattyúzták ki a vizet, miközben a lakóházak védelmére ötszáz homokzsákot és három köbméter homokot is felhasználtak.

Velemér település Fő útján a nagy mennyiségű csapadék miatt a vízelvezető árkok teltek meg, átereszek dugultak el. A víz által veszélyeztetett két lakóépület közeléből a felgyülemlett csapadékot az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók távolították el.

Alsószölnökön a Szölnök-patak kilépett a medréből, ami öt lakóépületet közvetlenül veszélyeztetett. Az alsószölnöki és a felsőszölnöki önkéntes tűzoltók itt összesen mintegy ezer homokzsákkal kezdték meg az árvíz elleni védekezést – olvasható a Katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

(Címlapi kép: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség / Honfi Tamás tűzoltó alezredes és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Herczeg Zoltán tűzoltó főhadnagy)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Egész nyáron majd megpusztultunk a melegtől, meg a csapadékhiánytól... na most aztán van bőven viz!:( A képeket nézve is szörnyü, hát még átélni...sajnálom őket.
desiro
Gyurcsány és Soros az oka, igaz dubrincskaka???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.