Szerinte a kormány olyan jövőért dolgozik, ahol "a fontos dolgok összekötnek bennünket". Ezek közé tartozik a külső fenyegetettséggel szembeni jogos önvédelem is.

Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a magyarországi zsidóság képviselőit – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-vel.

A fontos dolgok, amik összekötnek bennünket

"Mint mindig, amikor a régit felváltja az új, amikor az óév helyére az új esztendő lép, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, felülvizsgáljuk a terveinket" – fogalmazott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökéhez, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökéhez, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökéhez és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijához intézett levelében a kormányfő.

Orbán köszöntötte a zsidó újévet

Mint például az Isten, a haza, a család szeretetet, meg a külső fenyegetés elleni önvédelem

"Magyarország kormánya egy olyan jövőért dolgozik, ahol a fontos dolgok összekötnek bennünket: hazánk, nemzetünk, családunk szeretete, vallási hagyományaink tisztelete és a külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelem. A zsidó újév alkalmából tisztelettel köszöntöm Önt és az ünneplő magyarországi zsidó közösséget. Kívánom Önöknek, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva" – zárta levelét Orbán Viktor.

Fotó és címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
uram atyám már a szegény zsidókat is meg akarja védeni??? Persze legfőképp saját magától kellene! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A plakátokat nem szedjük le, mert ugyan Sorost is leszarjuk, a magyarokat is leszarjuk, a zsidókat is leszarjuk, az örök hatalmat nem szarjuk le. Ameddig Sorossal vagytok elfoglalva, nem figyeltek arra, hogy kilopják a szemeteket is, de örültök majd, hogy jól megvédtünk. Amúgy a ti pénzetekből mennek ezek a plakátok is, titeket viszont láthatóan nem zavar, szóval minek vennénk le? Sőt. Nekünk az az érdekünk, hogy az idők végezetéig jöjjenek a menekültek, akiket mi hazug módon testületileg illegális bevándorlóknak, kecskebaszó migránsoknak és terroristáknak csúfolunk, mert nekünk az a jó, ha rettegtek. Tényleg nem kell megköszönni.
karma1
Nem latom a fejin a yarmacat, a Koves Slomonak igy biztos nem tetszik majd a jokivansag...:)
Eladott Ország
Az “Ótestamentum népe” fordulattal Orbán megint egy akkorát zsidózott, mint a Terror Háza, mivel ezt a szófordulatot a “keresztény Magyarország” hírhedt antiszemitái írták és használták a két világháború közötti horthysta Magyarországon. A vallásszabadság alatt ezek a szélsőjobboldali keresztény-fasiszták csak a saját vallásuk szabadságát értik, és épp a vallásszabadság korlátozása az, hogy Orbán a “keresztény” menekülteket befogadja, a más vallású embereket nem. Amúgy ez a tudatlan, félművelt majom még azt sem tudja, hogy a Ismael leszármazottai is az “Ószövetség népe”, akárcsak a zsidók. Még az apjuk is közös: Ábrahám.
reagens
@CsipkeRózsa: Nekem aztán mindegy Slomo milyen párti!
A tahóság pártfüggetlen!
qxy
Eccer, valami zsidó ünnep volt és parlamenti közvetítés. Na több mint 90% a ki vette a zsebből a kipát és Héber nyelven már énekeltek is. SZÉÉÉÉÉÉGYEN"
,Majd egy hét múlva, Magyar ünnep és Magyar vers a feladat. mindenki feláll és együtt szaval a sok " Magyar" Na, el is akadtak és sokan nem is tudták folytatni. A másik SZÉGYEN"
Lehet zsidó cigány vagy csak eccerű Magyar lehet rendes is de a politikusok az egy más faj.
CsipkeRózsa
A 90 % nem csak a népszavazás eredménye, átvetted Orbántól a nagy számok szeretetét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.