Bár az elmúlt heti szózsonglőrködése után ki tudja, mire gondol a főpolgármester, elképzelhető, hogy csak bekiabálja majd az ülésterembe, hogy "népszavazás".

Tarlós István a népszavazás lehetőségét hajlandó felvetni a Fővárosi Közgyűlésben a római-parti védmű ügyében, de az álláspontján nem változtat.

Legalábbis meg nem vétózná a közgyűlés ötletét

A főpolgármester szerdán budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, korábbi nyilatkozatát átértelmezték, "a saját álláspontjával szemben nyilván nem tesz javaslatot". Elsősorban arról van szó, hogy ha a Fővárosi Közgyűlés akar népszavazást, akkor azt nem vétózná meg – tette hozzá.

Tarlós hajlandó a közgyűlés előtt felvetni a római-parti népszavazás kérdését

Hajlandó felvetni, de

Tarlós István hangsúlyozta: nem azt mondta, hogy határozati javaslatot terjeszt a közgyűlés elé. "Továbbra is azt állítom, hogy hajlandó vagyok a népszavazás lehetőségét felvetni, de annak a kockázataival együtt, a Kúria döntését megvárva, és a saját álláspontomon nem tudok változtatni" – fogalmazott. Álláspontját a főváros által készíttetett szakvéleményekre alapozza, amelyek mindegyike a védmű part menti változatát támogatja – idézi az MTI.

Fotó és címlapkép: MTI / Kovács Tamás

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A közgyűlés előtt a lemondásodat jelentsd be bolondistók !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.