A Dózsa György úti gázoló nyomkövetőt is kap, mivel a közlekedési szabályokat éveken át megsértő gyanúsítotti magatartás rajzolódott ki róla a vizsgálatok alapján.

A bíróság három hónappal meghosszabbította – nem jogerős végzésében – M. Richárdnak, a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizetét és elrendelte, hogy mozgását nyomkövetővel ellenőrizzék – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

Egyesítették a büntetőügyeket

A közlemény szerint a nyomozó hatóság a Dózsa György úti baleset miatt M. Richárd ellen indult büntetőeljáráshoz egyesítette az ellene közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyet.

A nyomozás még folyamatban van, amelynek során a hatóság szükségesnek tartja szakértői vélemények és okiratok beszerzését, illetve további kihallgatásokat – tették hozzá.

Házi őrizetben marad és nyomkövetőt is kap a Dózsa György úti gázoló

Sok van a rovásán

A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.

A járművezetéstől sem a büntetőpontos eltiltás, sem pedig a vezetői jogosultságának a visszavonása nem tartotta vissza.

A nyomkövetővel talán már nem vezet jogsi nélkül

Az eljárás során kiderült az is, hogy M. Richárd a Dózsa György úti balesetet követően is vezetett. Emiatt feltehető, hogy a gyanúsított a mozgását szigorúan korlátozó kényszerintézkedés nélkül a jövőben is elkövetne szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt. Ezért a házi őrizetnél enyhébb korlátozás alkalmazása nem elegendő vele szemben – írták.

Házi őrizetben marad és nyomkövetőt is kap a Dózsa György úti gázoló

Közölték azt is, a bíróság az ügyek egyesítését követően ismerte meg a gyanúsított ellen korábban indult büntetőügy részleteit.

A bűnismétlés veszélye is fennáll

A két eljárás adatai alapján a közlekedési szabályokat éveken át megsértő gyanúsítotti magatartás rajzolódik ki, ezért a bíróság egyetértett az ügyésszel abban, hogy a bűnismétlés veszélye – megnyugtatóan – csak technikai nyomkövető eszközzel küszöbölhető ki.

Ha az eljárás során a gyanúsított bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy eljárási cselekményen idézés ellenére, ok nélkül nem jelenik meg, akkor őrizetbe vehető, vagy elrendelhető az előzetes letartóztatása.

Fotók: Katasztrófavédelem, MTI / Mohai Balázs

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Elég nyögvenyelősen intézkedett a baráti hatóság. Gondolom egy tyúktolvajnál nem köszörülték volna ilyen hosszú ideig a torkukat, mielőtt megszólalnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@nezelodo: a védő kezekre gondoltam. Utaltam arra , hogy mást egy kakaóscsigáert gyorsítottban lezártak. Értetlenül áll mindenki az ügy előtt, mert ez már sok mindenem túl lő!
glorianna
khm... Császit és Tátrait bevarrták - igaz, őket sem azonnal - valamiért, amit "el akartak követni", ezt a gyilkost meg itt dédelgetik. Fene se érti :S
a helység kalapácsa
Hogy összeesne a kis szotyi, ha nem lőné magát fokozókkal.
Már most is szarul néz ki, de fokozók nélkül még szarabbul nézne ki.
Miért jó egyes férfiaknak, ha úgy néznek ki, mint egy óriáscsecsemő?
Ettől nem félelmetesek, hanem röhejesek lesznek.
nezelodo
@wagabund: "A bűnismétlés veszélye fennáll." Bizony fennáll, mert ha a politikai bűnözők a törvényesség látszatának eleget téve kényszerből kivonják a forgalomból ezt a rovott múltú izomagyút, találnak újra magukhoz hasonló erkölcsűt a céljaik megvalósításához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.