Támogatásként az elszámolható bruttó költségek 80 %-a, de maximum 500 ezer forint igényelhető.

Mától kérhető az 1,5 milliárdos keretösszegű állami forrás a gázkonvektorok cseréjére, elsőként a Közép-Magyarországi régióban – írja a portfolio.hu.

Mától indul a nyolcvan százalékos konvektorpályázat

Kérelmet csak magyar adóazonosító jellel, ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személyek nyújthatnak be. Támogatásként az elszámolható bruttó költségek 80 %-a, de maximum 500 ezer forint igényelhető.

A 2014-ben elindított Otthon Melege Program eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással. A program keretében a gázkonvektorok cseréje mellett lehetőség nyílt kazánok, háztartási gépek és nyílászárók cseréje is.

A pályázat részletei:

A rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd forint. A forrást a központi költségvetésből biztosítják.

A pályázat beadása régiónként eltérő. Elsőként 2017. szeptember 21-én 8 órától a Közép-Magyarországi régióban élők nyújthatják be kérelmeiket. Ügyfélkapus regisztráció szükséges a pályázat benyújtásához.

Kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. A beruházással érintett ingatlanban a pályázónak tulajdonjoggal kell rendelkeznie.

A támogatás vissza nem térítendő, utólagos finanszírozású, amely pályázatonként egy épületre/társasházi lakásra igényelhető.

Támogatásként az elszámolható bruttó költségek 80 %-a, de maximum 500 ezer forint igényelhető.

Amire figyelni kell, hogy az elszámolható költségek nem haladhatják meg a fejlesztéssel elérhető energia-megtakarításra vetített 350 forint/kWh/év költséget.

További fontos részletek a portfolio.hu-n.

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
EBBŐL 4000 ezer egy kéménybélelés-NEKEM-így aztán még négy kéménybélés is kéne-nekem...ja hogy akinek az már van annak beszereli a VICCTOR KIRÁLYSÁGA NÉHÁNY fideSS SZAVAZAT ELLENÉBEN ÁLLAMPÉNZEN!-MENJETEK A POKOLBA!
Foxley
Majd a szàmlàba is be lehet szàllni, kössz.
bakegya
@bakegya: NÉGYSZÁZ EZER a bélelés ,nálunk négy konvektort kellerne cserélni!-az annyi mint 1millió -hatszáz ezer +négyszer a fűtőberendezés ,s ezt meg is kell előlegezni-ORSOS VIKI EZZEL IS KAMPÁNYOL,DE CSAKKK A GAZDAGOK ZSEBÉBE CSÚSZTATVA EZT A KIS FIKÁNYI MÁSFÉL MILLIÁRDOT AZ ÁLLAM PÉNZBŐL.FideSS KAMPÁNYPÉNZ FELTUPÍROZVA!!!
namihami
""Mától indul a nyolcvan százalékos konvektorpályázat""
Aminek a beharangozása hihetetlenül szerencsés és találó egy RADIÁTORszeleppel.
Fűt-fűt, de egyik alma, a másik körte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.