Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint Európának képesnek kell lennie a határai biztosítására és az állampolgárai megvédésére.

Európának képesnek kell lennie a határai biztosítására és az állampolgárai biztonságának garantálására – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: a schengeni egyezmény előírja a külső határok védelmét, az elmúlt fél év nyugat-európai nyilatkozataiban pedig visszatérően és egyre markánsabban fogalmazódott meg a külső határok védelmének szükségessége. Ugyanakkor – tette hozzá – nem feltétlenül értik a nyilatkozók ugyanazt a külső határok védelme alatt, mint a magyarok, mivel az látszik, hogy Nyugat-Európában a tervezett beléptetést és a kvóta szerinti tömeges szétosztást helyeznék továbbra is előtérbe. Teszik ezt attól függetlenül, hogy a migránsok által a mindennapok biztonságát fenyegető országokban jelentősen romlott a belbiztonsági helyzet és egyre türelmetlenebb a lakosság – jegyezte meg.

Bakondi: a kvótaper ítélete megnyitotta a kaput a kötelező kvóták előtt

Fotó: kormany.hu/Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel

A kvótaperben született bírósági döntésről Bakondi György azt mondta: az megnyitott egy kaput, ami a kötelező kvóták tömegessé válását és bevezetését jelenti. Felidézte: a döntést követően olyan nyilatkozatok jelentek meg, amelyek burkolt és kevésbé burkolt fenyegetéseket tartalmaztak, valamint az uniós forrásokhoz való hozzáférés akadályozását, csökkentését helyezték kilátásba azoknak az országoknak, akik nem hajtják végre a kvótát.

Bakondi György úgy fogalmazott: központilag irányított, a nemzetállamok véleményét figyelmen kívül hagyó, ezáltal az adott nemzet identitására, belbiztonságára, szuverenitására kiható súlyos döntésekre készülnek.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/king-145747_960_720.png
Akinek más eladható értéke nincs, az a gerincét és a nyelvét adja el.
Nem Orbán és bandája ennek az országnak a legnagyobb baja, mert ők maroknyian vannak. Az őket hatalomban tartó, mindenben kiszolgáló, vagy csak lehajtott fejjel kussoló milliók pusztítják le ezt az országot az agyagos földig, ők teszik élhetetlen hellyé. Mégpedig a tulajdon érdekükben, a szaros kis megélhetésükért cserébe. Ennek az országnak a tragédiáját a tehetségtelen, középszerű, gyáva szolgalelkűek okozzák, mert ők teszik élhetetlenné ezt a darab földet Európa közepén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Eladott Ország: Tökéletes látlelet és egyet is lehet vele érteni. Az már egy másik történet, hogy a menessztett vezérigazgató is finoman szólva hozzá nem értő volt.
kokopelli
@Eladott Ország: ..valahonnan ismerős ez a "modus",az "én mosom a te hátadat,
te mosod az én hátamat! (sajtót tűrően!) Az a szomorú és nevetséges,hogy sokszor
meg is magyarázzák!Az is lehet,hogy ß@rnak rá,és a pincébe járnak röhögni "a bir-
ka népen" ? :--(
lusta
@kokopelli: Rosszabb a helyzet. Már nem járnak a pincébe röhögni, mert minek. Totálba, egyenesen bele a lakosság képébe.
Eladott Ország
@lusta: Az is fideszes volt, de nem a csókosabb fajtából.
F_Viktor
@cikicakk55: Egyet ertek veled, kiveve ezzel a mondatoddal:
"Botkán kívül senki ,egyik párt aem akar kerítést bontani."

Amit Botkatol hallottam, az az volt, hogy a kerites addig marad, mig jonnek a menekultek.
Persze hallottam a fityesz kommunikaciojat, hogy Botka elszolta magat...
cikicakk55
@F_Viktor: Erre nem tudok biztos választ adni,mert én sem Botka szájából hallottam a kerítés lebontását. Viszont Szeged mellet élek( 20 km). és állítólag ezen kijelentése miatt Szegeden megcsappant a népszerüsége. Persze ezek a politikusok nem jönnek zavarba,ha másnap mindennek az ellenkezőjét mondják. Köszönöm a segítséged. Sok mindent mevértettem belőle amit eddig nem tudtam. Üdv!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.