Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint Európának képesnek kell lennie a határai biztosítására és az állampolgárai megvédésére.

Európának képesnek kell lennie a határai biztosítására és az állampolgárai biztonságának garantálására – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: a schengeni egyezmény előírja a külső határok védelmét, az elmúlt fél év nyugat-európai nyilatkozataiban pedig visszatérően és egyre markánsabban fogalmazódott meg a külső határok védelmének szükségessége. Ugyanakkor – tette hozzá – nem feltétlenül értik a nyilatkozók ugyanazt a külső határok védelme alatt, mint a magyarok, mivel az látszik, hogy Nyugat-Európában a tervezett beléptetést és a kvóta szerinti tömeges szétosztást helyeznék továbbra is előtérbe. Teszik ezt attól függetlenül, hogy a migránsok által a mindennapok biztonságát fenyegető országokban jelentősen romlott a belbiztonsági helyzet és egyre türelmetlenebb a lakosság – jegyezte meg.

Bakondi: a kvótaper ítélete megnyitotta a kaput a kötelező kvóták előtt

Fotó: kormany.hu/Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel

A kvótaperben született bírósági döntésről Bakondi György azt mondta: az megnyitott egy kaput, ami a kötelező kvóták tömegessé válását és bevezetését jelenti. Felidézte: a döntést követően olyan nyilatkozatok jelentek meg, amelyek burkolt és kevésbé burkolt fenyegetéseket tartalmaztak, valamint az uniós forrásokhoz való hozzáférés akadályozását, csökkentését helyezték kilátásba azoknak az országoknak, akik nem hajtják végre a kvótát.

Bakondi György úgy fogalmazott: központilag irányított, a nemzetállamok véleményét figyelmen kívül hagyó, ezáltal az adott nemzet identitására, belbiztonságára, szuverenitására kiható súlyos döntésekre készülnek.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/king-145747_960_720.png
Akinek más eladható értéke nincs, az a gerincét és a nyelvét adja el.
Nem Orbán és bandája ennek az országnak a legnagyobb baja, mert ők maroknyian vannak. Az őket hatalomban tartó, mindenben kiszolgáló, vagy csak lehajtott fejjel kussoló milliók pusztítják le ezt az országot az agyagos földig, ők teszik élhetetlen hellyé. Mégpedig a tulajdon érdekükben, a szaros kis megélhetésükért cserébe. Ennek az országnak a tragédiáját a tehetségtelen, középszerű, gyáva szolgalelkűek okozzák, mert ők teszik élhetetlenné ezt a darab földet Európa közepén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A fő rettegtető már megint riogatott. Mostanában ebből igen jól meg lehet élni.
Hellcat
18000 fizetős gazdasági bevándorlót beengedtek már most meg kb 1000 miatt kéne rettegni?
quadrocopter
Vinnyogj csak Vakondi, ezért fizet a Genyó!
Pálinkás Pál
@Hellcat: Elöljáróban...kötvényesekre sincs szükség...de...mutasd meg nekem,hol csináltak a kötvényesek olyan koszfészket,mint a sáskák a Keletinél???Pár cikket linkelj már ide,ahol a kötvényesek nőket erőszakolnak...teherautóval vérfürdőt rendeznek!!!
volvós
Bégető papagáj bokondipapa !! Menj már haza az unokádhoz,
Ő talán beveszi a sületlen brekegésed...
Hellcat
@Pálinkás Pál: Nem a kötvényeseket akartam ledegradálni annak ellenére, hogy hitvány ellenőrzés után jöttek ide, szóval ki tudja még mit követnek el...de nemhiszem hogy ott ahol 4 millió létminimum közeli ember él ott 1000 menekült ember jelentené a nemzetbiztonsági kockázatot (Meg a többi...mert a Paharon ügy se tiszta...). Másodsoron pedig...nem vagyunk kötelezőek befogadni őket...1000 et kell elbírálnunk, hogy befogadjuk-e...egyiket se KÖTELEZŐ.
human
Két szélsőséges nézet van Európában. Az egyik, hogy a munkaerő hiány csökkentése érdekében bárkit befogadnak aki munkaképes. A másik szélsőség, hogy senki nem jöhet, mert terrorista, más a vallása, másként néz ki. Az igazság valahol a kettő közt van. Globálisan, de ésszel kell gondolkodni. Egyébként aki tagadja globalizációt az nem vesz róla tudomást, hogy Föld gömb alakú.
Pálinkás Pál
@Hellcat: Igaz...de az 1000 emberről...ezügyben kérdezt azokat akik mellé véletlenül csak egy 5-10 tagú cigócsalád költözik!!! persze nem sok az 1000 ember...feltéve ha nem a te utcádba,városodba telepítik őket!!! Igaz??
Pálinkás Pál
@human: Csak úgy halkan megkérdezném tőled...ezek között melyik munkaképes??? Mert nemigen láttam olyan cikket eddig ahol a fene nagy munkatempójukról áradoznának!!
wagabund
az nem kvóta, hanem deportálás... nyugodtan nevezzük annak, ami...
...úgy, mint a romának nevezett honfitársaink sem romák, hanem simán cigányok...

ha ide is deportálnak az unijó akarata szerint, abból biztosan baj lesz...
human
@Pálinkás Pál: Sőt dolgozó cigány sincs, mert nem olvasol róluk a hírekben.
szep napot
@Pálinkás Pál: Mindegyik munkakepes!!! Csak nem akarnak dolgozni, mert a segely az magas es meg dolgozni se kell erte.
Pálinkás Pál
@human: Hát..igen kevés cigó dolgozik...ugyanúgy a segélyre ácsingóznak ,mint haverjaid a migráncsok...
human
@Pálinkás Pál: Tökéletes válasz :D
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Irod:
"Mert nemigen láttam olyan cikket eddig ahol a fene nagy munkatempójukról áradoznának!!"

Ne a cikkeket olvasd, s ne orbant igazolni szandekozo median csungjel, hanem menj ki, s nezd meg mi a valosag!
En sok muszlimot latok dolgozni, tul sokat is, ha aranyaiban a nemettel hasonlitom ossze a szamokat. Mert azt mondom, nemet dolgozot egyte ritkabban latni, ok az irodakban szeretnek husolni.
Ez ugyanigy igaz az angolokra is.
Hellcat
@Pálinkás Pál: A cigánycsalád aki melléd költözik azt nem válogathatod meg...de mint mondtam...NEM VAGYUNK KÖTELESEK befogadni a menekülteket...a befogadásukat vagyunk kötelesek elbírálni. Egyébként épp most lakoltattak ki mellőlünk egy 10-15 tagú cigány családot szóval hidd el tudom milyen. Kb 40 m2 en éltek, állandóan hangosak voltak...mi csak ürgelyuknak, vagy hangyabolynak hívtuk...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/king-145747_960_720.png
Akinek más eladható értéke nincs, az a gerincét és a nyelvét adja el.
Nem Orbán és bandája ennek az országnak a legnagyobb baja, mert ők maroknyian vannak. Az őket hatalomban tartó, mindenben kiszolgáló, vagy csak lehajtott fejjel kussoló milliók pusztítják le ezt az országot az agyagos földig, ők teszik élhetetlen hellyé. Mégpedig a tulajdon érdekükben, a szaros kis megélhetésükért cserébe. Ennek az országnak a tragédiáját a tehetségtelen, középszerű, gyáva szolgalelkűek okozzák, mert ők teszik élhetetlenné ezt a darab földet Európa közepén.
Mrfingusz
Nektek az a legnagyobb baj hogy nem tudtok majd mire hivatkozni, tetű patkányok !
eszegfu
@szep napot: @Pálinkás Pál: Tudomásom szerint 2014. febr. 1-től már nem létezik segély a költségvetésből, hanem az önkormányzatok dönthetik el. Erre nincs "normativ" előirás, azaz nem kapnak külön pénzt az önkormányzatok, hanem pályázhatnak rá, max. nem kapják meg. Tehát leginkább az önkormányzatok bevételeitől függ, hogy mennyi "segélyt" és milyen rendszerességgel tudnak fizetni. Pl. Debrecenben, Miskolcon az évi 1-szeri segély max. 10 eFt. Vagy pl. a mi településünkön egy sok gyerekes család ingyen kap napi 6 kg kenyeret és 5 liter tejet, ez nálunk a "rendszeres" segély.
cikicakk55
@F_Viktor: Abban igazad van,hogy sok Muszlim és Muszlim vallási Török dolgozik Európában . Sajnos ezek nem az utóbbi 2-3 év becsődült tömege. Akik dolgoznak,azok 90 évvel ezelőtt letelepedett családok leszármazottjai,akik beilleszkedtek,bár vallásukat tartják,de nem a kitekert mwghamisított Korán szerint. A most érkezettek még a saját fajtájuk szerint sem szocializálhatók. Nagyon keveset sikerült munkára bírni.
cikicakk55
Már rég szerettem volna megkérdezni tőletek,hogy miből tudják megítélni ki menekült, ki az aki élhetetlen helyzetből jött, ki a gazdasági migrána,ki a terrorista,vagy legalább is hajlamos rá? Honnan tudják megállapítani ki hány éves? Honnan tudni,hogy aki vele van az tényleg testvére,felesége,rokona?
cikicakk55
Az EU Brüsszel bőszen védi az igazát,hogy csak a tényleg rászorultak kerüljenek elosztásra? Mi alapnán derül ez ki? Papírjaik ninxsenek. Nem olyan országokból jönnek,ahol van népesség nyilvántartás. Nincs ujjlenyomatuk a kiinduló országban,itt meg nem adnak,bár úgy tudom most már kénytelenek,de ez csak arra nó,hogy ha csinálnak valami disznóságot azonosítani tudják. Ettől még nem derül ki,hogy honnan jött. Még a hivatalos tolmácsok yem tudják megmondani melyik milyen nyelven beszél. A nevük,születési évük és helyük 99% nem igaz. Még is,honnan tudni ki fog majd rendesen dolgozni,ki fogja elfoggadni a mi élet stílusunkat? Ez engem nagyon érdekelne,mert akár földönkívüli is lehet azon tudások alapján amivel Európába ért.
cikicakk55
Elnézést a sok hibáért,de megint telefonról írok. Örzöm a beteg párom biztonságát. Ezt azoknak írtam akik már jobban ismernek.
F_Viktor
@cikicakk55: Az adozo nemetek nem arrol hiresek, hogy 100 ezer szam tartanak el nem dolgozo csaladokat. Merkelt mar a hajanal fogva huztak volna korbe Berlinben ha igaza lenne a magyar orbani propagandanak.

Irod:
"...hogy csak a tényleg rászorultak kerüljenek elosztásra? Mi alapnán derül ez ki?"

Nemetorszag 300 ezer menekultet fogadott be abbol az 1,2 milliobol amely erkezett.
Tehat ott folyik az elbiralas. Amely soran hasznalnak pl. titkosszolgalati adatokat, felhasznaljak a tobbi menekulttol begyujtott adatokat.
Megkerdezik pl. a lakohelyuk tisztsegviseloinek nevet, uzletek, iskolak helyet, szomszedok nevet, stb.
Az elbiralas ezert tart 4-6 honapig.
Nessy
Kár ezen ennyit polemizálni! Vegyenek kötvényt magas kamatra, és mindenkit tárt karokkal várunk! Akinek nincs pénze, az annyit is ér, ide ne jöjjön!
Clavigo
Ez a barom,,mint főtanácsadó...!! Hetenként megjelenik,,20 percig "retteg",,, oszt jó napot..Mennyit fizetünk havonta ennek a rendkívüli "" Hómunkásnak "" ???
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Ugye te sem gondolod ezt komolyan???"Megkerdezik pl. a lakohelyuk tisztsegviseloinek nevet, uzletek, iskolak helyet, szomszedok nevet, stb."
Mert bizonyára ha bemondja hogy szomszédja Ali , a másik meg Hasszán...akkor azt le lehet ellenőrizni,mi???Te pont olyan vagy mint a fideszesek..hülyének nézed az embereket...és ha ezeket a dolgokat még komolyan is gondolod,akkor menthetetlen vagy!!
cikicakk55
@F_Viktor: Köszönönöm a választ. Nem hiszek és nem is hittem Orbán propagandájának. Akkor bizonytalanodtam el egy kicsit,mikor saját szememmel láttam mit műveltek egy déli határmenti faluban. Szerencsére ma már erre nem jönnek,valamit csak ért a kerítés. Ettől függetlenül Orbán és csürhéje semmivel nem lett számomra vonzóbb. Alig várom,hogy rabruhában láthassam őket,az eldugott vagyonukat meg újra az államkasszában
cikicakk55
@F_Viktor: A másik kérdésemre is válaszoltál,csak ezzel az a gond,hogy az igazi menekültek városát teljesen szétbombázták,így ha voltak is iskolai,vagy rendőrségi dokumentumok azok már biztos elégtek. Ezt a nem menekültek is tudják,nem véletlen,hogy mind Szírnek adja ki magát. Ezért aztán nem, hogy hónapok,de szerintem évek alatt sem lehet megtudni ki honnan jött. Esetleg akkor derül ki,ha megkapják a menekült státuszt és vagy nem hajlandóak oda menni ahová küldenék őket( kvóta) vagy eszük ágában sincs az adott ország nyelvét megtanulni és a számukra kijelölt munkát elvégezni. Maga Merkel vallotta be,hogy többszázezer elutasított,kitoloncolásra váró, bűnt elkövetett de valamiért nem börtönbe zárt emberről fogalmuk sincs hol vannak
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Palikam, en csak egy peldat hoztam fel a tobb honapos procedurabol, amit egy olyan embertol tudok, akinek ralatasa van az eljaras folyamatara. De ha a te birtokodban van a tuti, akkor ne tartsd magadba!
F_Viktor
@cikicakk55: Irod:
"Szerencsére ma már erre nem jönnek,valamit csak ért a kerítés."

Azert nem erre jonnek, mert az EU 1,5 eve penzzel segiti azokat az orszagokat akik befogadjak a menekulteket.

Irod:
"...az igazi menekültek városát teljesen szétbombázták..."

A multban volt nevuk, cimuk ezeknek az epuleteknek.
Hidd el, nagyon gyorsan, egyszeru kerdesek alapjan ki lehet szurni, hogy ki hazudik allampolgarsagarol, lakohelyerol.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Mondjam a tutit??? Kérlek,mindenféle mérlegelés nélkül kivágni az összeset!!!
cikicakk55
@F_Viktor: Möszönöm a válaazt. Remélem ezzel a megoldással tényleg az igazi menekülteket fogadják be. A kerítésnél nem egyezik a véleményünk,de ha ezt normális módon kezeljük akkor nincs gond. Én úgy vélem,hogy a pénz it a Törökök kapnak,csökkenti az Európába áramlók számát,de az,hogy a kerítés felépült más útvonalra tereli azokat akiknek van pénzük embercsempészekre. Nem véletlen,hogy most az Olaszokhoz áramlanak. Még így is heti 200 körül van azok száma akik így is bepróbálkoznak a déli határnál,az utóbbi időkben Romániánál,mert ott még nincs kerítés. Minden esetre én egy elkeseredett,avyongyötört menekültet nem így képzelek el. Ez viszont már az én gondom,így ezzel nem is untatnálak

.
F_Viktor
@Pálinkás Pál: No latod, f@szt sem tudsz, csak a gyulolet megy neked.
F_Viktor
@cikicakk55: A torokok mellett Iran, Jordania kap nagyobb tamogatast az EU-tol.

Olaszorszagot az afrikai menekultek arasztottak el.
Keletrol megszunt az invazio, a keritesre pedig orbannak meg szuksege van, hogy fenntartsa a magyarokban a felelmet, a gyuloletet.
cikicakk55
@F_Viktor: A kerítés legalább valamennyire hasznos. Azt viszont észre vettem,hogy a nép kezdi unni a mindennapos migránsozáyt,az öntömjénezést,hogy mi a Fidesz biztos védelmet nyújtunk,csak ránk kell szavazni tavasszal. A pöttyöst azzal rugták el,mikor nyíltán megzaaroltak bennünket,hogy " Vagy a fidesz, vagy a kerítés lebontása. Akkor nagyon sok online oldalon,újságban olvastam hozzászólásokat. Még a fidesznyalonc újságokban is több volt az " elég már a rettegésben tartásból. Botkán kívül senki ,egyik párt aem akar kerítést bontani. Elég volt az ellenségek állandó mantrázásából,a Sorosozásból. Ha lopás,korrupció,akkor az MSZP metrós ügye jön elő,esa még régebbi dolgok. Nem mentegetem az MSZP- t,de 8 év alatt loptak annyit,mint a FideSs 1 hónap alatt,de ha erről kérdezik őket,akkor nincs válasz,köddé válnak. Vágják maguk alatt a fát. Reméljük addig teszik ezt,még letörik az a bizonyos ág és nyakát töri mind
Eladott Ország
@justhpeter: Ki a büdös isten haragja az a Bakondi György? Tudjuk ki ő? A katasztrófavédő debilnek kinéző kretén, az iskolázatlan tűzoltó altábornagy, a világhírű télügyi biztos, a mindenki üljön át egy másik autóba akciófilm és valóságshow (társ)rendezője, az olajszőkített belügyér elvtársa az erkölcsi pusztulásban, a bárgyú semmihez nem értő papagáj, a nyugalmazott migránsügyi belbiztonsági miniszterelnöki tanácsadó, bruttó 1 millió közpénz ellenében éktelen baromságokat bármikor összehordani képes seggarc. Akiről semmi olyasmi nem jut eszembe, amit a saját kútfejéből és született zsenijéből követett volna el, amitől jobb, biztonságosabb, élhetőbb hely lett ez az ország, aki már határőrnek is hülye volt, de kitartó seggnyalással felszopta-nyalta magát a személyiségzavar mellé és mindenhez ért, szakért,
tájékoztat, betrappol mikrofonállványokkal csacsorászni, semmitmondani, tolni a síkbuta
propagandát.
Eladott Ország
@volvós: Bakondi papa még a népes pereputty sajátlábra állását rendezi, nem ér rá még unokázni. Megannyi eszmetársával együtt ennek a lojális kádernek is vannak hozzátartozói, leszármazottai, családtagjai és úgy általában véve népes pereputtya. A hír tehát: a semmilyen vezetői tapasztalattal nem rendelkező, korábban évekig közönséges banki hitelügyintézőként jegyzett Bakondi Patrik (=idősebb Bakondi fia) segge alá úgy nyomták egy állami tulajdonú vízmű vezérigazgatói székét még decemberben, hogy minden ok és indoklás nélkül, három nap határidővel küldték el a vérbe az elődjét. Bakondi Patrik eddig hatékonyság elemzőként
dolgozott a vállalatban, döntően koordinált, vagy épp „problémákat tanulmányozott”, amelyekre
megoldási javaslatokat tett. Az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt.-nél, immár 1,4 millió forintos fizetéssel irányíthat, vezethet. Ha nem a Tiborcz Istvánok, akkor a Bakondi Patrikok miatt.
Mert nincs talpalatnyi föld, potenciális előrelépési felület, ahol a teljesítmény, a szakmai
kompetencia és a szükséges tapasztalatok elegendőek volnának a boldoguláshoz, ahol ne az
lenne, hogy valamelyik szervilis gyökér családtagja, jó ismerőse ácsingózik a helyedre.
Mindenki üljön át valami fapados járatra, mert kell a bársonyszék a belbiztonsági félanalfabéták
nélkülözhetetlen hülyegyerekei számára. És nem arról beszélek, hogy esetleg a Bakondi Patrikok nem értenek semmihez, hanem hogy embereket aláznak-gyaláznak-menesztenek azért, hogy nekik helyet csináljanak ott, ahol semmi keresnivalójuk nem lehetne: a közpénzes vödör körül. Hogy pont a semmiféle vezetői tapasztalattal nem rendelkező Bakondi fia miatt kellett kirúgni egy állami cég vezérigazgatóját, több mint felháborító geciség. Csepp a vérgeciségek tengerében, de ne tegyünk úgy, mintha szóra sem lenne érdemes.
lusta
@Eladott Ország: Tökéletes látlelet és egyet is lehet vele érteni. Az már egy másik történet, hogy a menessztett vezérigazgató is finoman szólva hozzá nem értő volt.
kokopelli
@Eladott Ország: ..valahonnan ismerős ez a "modus",az "én mosom a te hátadat,
te mosod az én hátamat! (sajtót tűrően!) Az a szomorú és nevetséges,hogy sokszor
meg is magyarázzák!Az is lehet,hogy ß@rnak rá,és a pincébe járnak röhögni "a bir-
ka népen" ? :--(
lusta
@kokopelli: Rosszabb a helyzet. Már nem járnak a pincébe röhögni, mert minek. Totálba, egyenesen bele a lakosság képébe.
Eladott Ország
@lusta: Az is fideszes volt, de nem a csókosabb fajtából.
F_Viktor
@cikicakk55: Egyet ertek veled, kiveve ezzel a mondatoddal:
"Botkán kívül senki ,egyik párt aem akar kerítést bontani."

Amit Botkatol hallottam, az az volt, hogy a kerites addig marad, mig jonnek a menekultek.
Persze hallottam a fityesz kommunikaciojat, hogy Botka elszolta magat...
cikicakk55
@F_Viktor: Erre nem tudok biztos választ adni,mert én sem Botka szájából hallottam a kerítés lebontását. Viszont Szeged mellet élek( 20 km). és állítólag ezen kijelentése miatt Szegeden megcsappant a népszerüsége. Persze ezek a politikusok nem jönnek zavarba,ha másnap mindennek az ellenkezőjét mondják. Köszönöm a segítséged. Sok mindent mevértettem belőle amit eddig nem tudtam. Üdv!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.