Felmentését kérte az utolsó szó jogán Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese az ellene és társai ellen indult per másodfokú tárgyalásán csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán.

Hagyó Miklós kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

A Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett.

Ezt mondta Hagyó Miklós az utolsó szó jogán

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak egy része esetében a büntetések súlyosítását, mások esetében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta.

Az ítélőtábla előtt ártatlanságát hangoztatta a többi jelenlévő vádlott is, akik közül többen részletesen elmondták, milyen károkat okozott nekik a hét-nyolc éve tartó büntetőeljárás.

Lelovics Ottó ötödrendű vádlott – akit folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt első fokon egy év két hónap börtönre ítéltek, két évre felfüggesztve – több mint másfél órás beszédében az ügyészséget bírálta, és azt kérte, bűncselekmény hiányában mentsék föl. A főpolgármester-helyettesi kabinet egykori kommunikációs tanácsadója részletesen kifejtette, hogy szerinte milyen szabálytalanságok történtek a nyomozás során, és miért voltak szükségesek a vádiratban kifogásolt szerződések.

A másodfokon zajló per harmadik tárgyalási napján megszólaló ügyvédek védenceik felmentését, illetve a felmentő ítéletek helybenhagyását kérték.

Kaszáné Horuczi Zsuzsanna ügyész viszontválaszában azt mondta: nem megalapozottak az eljáró bíróságot és a vád törvényességét megkérdőjelező védői felvetések. Emlékeztetett rá, hogy az eljárás a BKV Zrt. akkori vezérigazgatója, Kocsis István feljelentése, a cég belső vizsgálatai alapján indult el. Az ügyészség mindvégig törvényes kötelezettségének tett eleget – jelentette ki.

A táblabíróság Mezőlaki Erik vezette tanácsa az ügyben szeptember 29-én hirdet határozatot.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az ügyészség mindvégig törvényes kötelezettségének tett eleget - ez tény. Ártunk és qurmányunk maffia-törvényeihez igazodnak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
a jogszolgáltatás majd rendet rak. Az igazsághoz kevés köze lesz, de a Nemzettemető tezsvérnek és bandájának megfelel majd. Egyre lejjebb Ceausescu felé... hm... vajon a felcsúti törpének nincs infója arról, h Ceausescu miként végezte?
papa.49
@Equus1: Nem baj majd időben megtudja a végkifejletet )))))))))))))))
Béla333
Ha Princz (Postabank) Gábor, Kulcsár (K&H) bróker, a Quaestor Tarsoly Csaba ügye is szépen alakul, akkor miért pont Hagyót kapnák el?!
Ahogy Révész Sándor annak idején már megírta a NOL-on:

nol.hu/belfold/partkecske__kozkaposzta
"„Polt Péter ciklusának üzenete az volt, hogy megfelelő politikai háttérrel mindent meg lehet úszni.” Ez az üzenet „bizonyosan bátorítólag hatott azokra, akik az elmúlt nyolc évben dézsmálták a közpénzeinket”. „„A Polt-ciklus hatása tovább él abban a látszatban, hogy a korrupció a politikai térnek azt a részét jellemzi csupán, amely nem tudta általánosan megszervezni a büntetlenségét. E látszat kedvezményezettjei mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a korrupció elleni háborgás és fellépés ne normatív, hanem szelektív legyen, s a politikai harc szempontjai alá rendelődjön."

Mekkora szerencse, hogy a Petit a Fidesz és a Gyurcsány kormánynak köszönhetően egészen a haláláig láthatjuk az ügyészség élén!
Addig meg a tolvaj, korrupt politikai "elit"-nek nincs mitől tartani!
human
És mi lesz a következő lépés? Hagyó könyvet ír fideszes finanszírozással "Hogyan lopnak a szocik" címmel?
quadrocopter
Az eddigi eredmények alapján ez az ügy egy hatalmas schopasch, ahhoz képest, ahogyan anno világgá kürtölték!
Geciék befeküdtek a paci alá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.