Még nem tudják, hogy milyen formában teszik olcsóbbá az életet.

A Figyelő úgy tudja, mindenképpen lesz megint rezsicsökkentés, bár egyelőre az még nem eldöntött, hogy milyen formában és mikor fog megvalósulni, de az energiaszolgáltatókkal már megkezdődtek az egyeztetések, és a Fidesz tervezete hamarosan a parlament elé kerülhet – írta az index.hu.

A lap szerint több verzió is versenyben van még, de jó eséllyel a szociális alapú verzió lesz a befutó. Ezt a javaslatot a Magyar Energiahivatal dolgozta ki: ez alapján a nehéz szociális helyzetűek, a nagycsaládosok, és akár a nyugdíjasok rezsijét csökkentenék áram- és gázárcsökkentés formájában, de a csökkentés nem érintené a távhő, a víz és hulladékok rezsidíját.

Jön a rezsicsökkentés folytatása – egyezkedik a kormány az energiaszolgáltatókkal

Fotó és nyitókép: pixabay.com

Felmerült a karácsonyi Erzsébet-utalványhoz hasonló rezsiutalvány ötlete is, de az is lehetséges, hogy eltörlik azt az áramszolgáltatók számára kötelezően előírt kitételt, hogy a számlát papírra kell nyomtatni. A Főgáz egymillió fogyasztóját már be is léptette a digitális rendszerébe.

Korábban már érkeztek hírek arról, hogy a kormány csökkentésre készül a választások előtt, de az ötletnek szakmai és kormánypárti körökben is vegyes fogadtatása volt. Egyes vélemények szerint ugyanis az összeg nagyjából éppen arra elég, hogy abból a korábbi rezsicsökkentések miatt okozott veszteségeket pótolni lehessen. De a Fidesz irányából hallani lehetett még olyan érvet is, hogy az összegyűlt tartalékot inkább egy későbbi időre tennék félre, egy esetleges piaci árnövekedés esetére, ezzel kerülve el, hogy később a hatósági árat is emelni kelljen.

Nem csak a Fidesz tervezgeti a rezsicsökkentést, ugyanis az MSZP múlt héten már be is nyújtott egy törvényjavaslatot: azt szeretnék, hogy a kormány csökkentse a lakosság rezsiköltségeit októbertől. Szerintük 32 százalékkal lehetne csökkenteni a földgáz árát az átlagfogyasztás mértékéig, 10-10 százalékkal pedig az áram- és távhő árát.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Equus1: Valami MET nevű Svájcban bejegyzett cégen keresztül kapjuk az oroszoktól a kőolajat, a haszon ott csapódik le, már páréve mióta a fütyisz rabolja az országot !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Equus1: Valami MET nevű Svájcban bejegyzett cégen keresztül kapjuk az oroszoktól a kőolajat, a haszon ott csapódik le, már páréve mióta a fütyisz rabolja az országot !!!
namihami
Indulásnak elég lesz az MVM-nek a Békamenet 500 millióját levenni. Abból is csak csurran-cseppen egy kevéske.
Desischado
Süket duma. Nagyon olcsó a gáz, de orbánék lefölözik a hasznot, a birkák meg elhiszik a "rezsicsökkentés" című maszlagot. És mi van a fával tüzelőkkel?! És a gázt miért nem lehet csökkenteni, mi?! Ja, akkor oda lenne a haszon! Szemetek! Én nem dőlök be nekik!
Zeta
@Equus1: hát azt bizony , Viktor és baráti köre lenyelte.
Főlökött
Tisztelettel kérdezem, meddig akarnak bennünket még átvágni és megkárosítani ?

Megkárosítók között van a csoda Fidesz - által dotált személyek és a szolgáltatók is, mely nem kevés léhűtő csapat, a fogyasztókon élősködik, sőt gazdagodik, nem is kicsit.
Vágjunk akkor a lecsóba, tessék itt egy bukta, mely alapján a buktavári elkerülése miatt lépték meg mindezt : 168ora.hu/kesz-atveres-show-magyar-csoda-rezsicsokkentesbol-van-penze-kormanynak-rezsicsokkentesre/

Tehát, most, hogy rájött a köznép is arra, átverték - megkárosították - nem is kicsit - nagyon, akkor kicsit módosítunk, tálalva úgy, mint egy nekünk köszönhető rezsicsökkentést, pedig maflára nem az lenne...

Csokoltatom azt a közpénzből dotált Polt Pétert, aki ezen dolgok kivizsgálásáért felelős lenne, de nem végzi a dolgát rendesen, lehet hogy érdekből, ki tudja.

Nézzük a közpénzből dotált, alkalmatlan felügyeleti szerveket. Tisztánlátás kedvéért, az áram esetében a fogyasztó tulajdona az oszlopig a hálózat, gáz esetében pedig a csonk és attól befelé minden.
Elárulok egy érdekességet, a 2013. évi V. törvény -> azaz a Ptk.(5:22. § ) szabályozza a más tulajdonát képező rendszer használatát. Érdekes mód, sem az áram, sem a gáz tekintetében, nem találunk olyan csökkentő tételt, mely a rendszerünk - szolgáltató általi használatára vonatkozna, pedig a törvény alapján, a tulajdonosnak használati díj járna, de ezt nem veszik figyelembe, sőt félrebeszélve, próbálják elhárítani.
Ha viszont, mivel ezen ténykedés jogszabálysértő és a hatósághoz fordulunk, akkor az a közokiratba foglalt válaszuk, hogy polgári peres eljárásban rendezzük. Nem érdekes, jogcím nélküli használók, jogosulatlanul, felhatalmazás nélkül - jogtalanul megtehetik, melyre egy olyan hatóság, melynek a jogszabályok betartása - betartatása lenne a feladata, semmit nem lép, tehát közpénzből vannak, de minek is...
Röviden így látom ezt az átvágásos problémát...
CsipkeRózsa
"Még nem tudják, hogy milyen formában teszik olcsóbbá az életet."

Én tudom, mit kellene ahhoz tenniük:

csökkentsék az Áfa-t 27 %-ról 22 %-ra. Kevesebbet lopjanak, és tartsanak egy ésszerű fontossági sorrendet a pénzköltéssel, akkor beleférne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.