"Mutassuk meg, hogy nem állunk be a sorba, és nem tűrjük a szabadidőnk elvesztését" – szól a felhívás.

Mint arról mi is beszámoltunk, egy fiatal lány keresetlen stílusban kioszotta az Oktatási Hivatalt

Hamar kiderült, hogy egyáltalán nincs egyedül problémáival, a Facebookon már korábban elkezdték szervezni a diákok a tüntetést. Ennek lényege az lesz, hogy ne menjenek január 19-én suliba, helyette menjenek a parlament elé.

"Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna, és hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani. Igenis fontos tanulni a múltat, de ahogy telik az idő, bővülnek az ismeretek, velük együtt a tananyag, és ez egy idő után borzalmasan felhalmozódik. A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni, és nem lesz szabad az elménk."

Nyitókép: a tüntetés Facebook oldala

(hvg.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
László Kerekes:
nem a gyerekek a hülyék hanem te.Úgy írtál valakikről, hogy el sem olvastad a levelét a kislánynak. Őneki a kis ujjában is több van mint a TE tök fejedben..
JAJMÁR
Tökéletes "kórrajz" az oktatás alapvető hibáiról.
Sajnos a minisztereink beragadtak a múltba, a 19.sz. emberei.
Lejárt a szavatosságuk.
Equus1
vhogy rá kellene ébreszteni a derék választott vezetőinket, h lopáson kívül egyéb is van a világon. Ebbe az ébresztésbe bele kellene, h férjen: már nem II. Frigyes Vilmos korát éljük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.