Elsőként az északi szakaszt zárják le.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott tájékoztatóból az derül ki, hogy az északi szakasz lezárásával párhuzamosan elkezdődik a vonal teljes alagútrendszerének korszerűsítése, ezért a középső szakaszon és a déli szakaszon az éjszakai üzemszünet növelése várható.

"A hétvégeken általában a teljes szakaszon vágányzár lesz, az utasok metrópótló buszok segítségével tudnak majd eljutni úti céljaikhoz". A vágányzárak ideje alatt a déli és középső szakaszokon szigetelési és szerkezetjavítási munkákat végeznek majd – írták a budapest.hu-n közzétett anyagban.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-nek megerősítette: az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégente a 3-as metró helyett a teljes vonalon pótlóbusszal lehet majd utazni.

A metróvonal északi szakaszának lezárásával együtt járó kivitelezési munkák október végén, november elején kezdődnek Újpest-Központ és a Lehel tér között, tehát az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út állomásokat érinti. A megújult állomásokon várhatóan 2018 végén indul újra az utasforgalom.

A tájékoztatóban kiemelték: a BKV Zrt. várhatóan az október végén, november elején kezdődő metrópótlási feladatok ellátáshoz szükséges járművekkel, járművezetőkkel és minden egyéb infrastruktúrával rendelkezni fog, a metrópótlási feladatot meg tudja kezdeni.

Nyitókép: Metróért Egyesület

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Tökéletes pótlás,a busz még az időnkénti kigyulladásra is hajlamos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.