Kiemelt cél, hogy a Magyar Honvédséget minél nagyobb arányban Magyarországon gyártott eszközökkel szereljék fel. Erről Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt.

Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron jelentette be, hogy a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program keretében, 2019-ig száz új, hazai fejlesztésű buszt vásárol a HM a magyar hadsereg számára – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Magyarországon gyártott eszközökkel akarják ellátni a magyar katonákat

(Fotó: Kovács Attila/MTI)

A HM Currus Zrt. és az Ikarus Járműtechnikai Kft. kooperációjában készült Currus-Aries-Volvo Euro VI-os motorral szerelt autóbusz prototípusának bemutató rendezvényén hangsúlyozta, hogy a hadsereg hatékony feladatellátásában segítenek majd az új járművek.

Vargha Tamás az M1 műsorában elmondta, a honvédség buszainak átlagéletkora 20-25 év (a legfiatalabb is 10 éves), átlagos futásteljesítményük pedig félmillió kilométer, ezért van nagy szükség a fejlesztésre. A Currus és az Ikarus közös fejlesztésében készülő buszokat határvédelmi feladatokra is használhatják.

Benkó Imre, a HM Currus Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a buszok mögött komoly tervezői munka áll. A buszok pár óra alatt átalakíthatóak, és azokba más eszközök is behelyezhetők. A vezérigazgató szerint ezek hiánypótló járművek, s mint megjegyezte: nem titkolt céljuk, hogy a NATO piacát is megcélozzák.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Hofi után szabadon: Buszokkal támadni még hagyján, de menekülni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Equus1: mi hárman voltunk Angyalföldön! Nálam ketten vannak!
Elégem van a fiúkból! :--(((
desiro
és hova mennek a buszokkal, kirándulni???
mackoka46
Állami megrendelés a fidesz maffiának. Silány áru jó sok közpénzért, a hadrafoghatóságoz veszélyeztetve.
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni te debil? Rajzold le!
papa.49
@desiro: A buszok a ,,rugalmas elszakadáshoz,, kellenek ))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.