Pintér Sándor belügyminiszter kézjegyét őrzi az a törvényjavaslat, amelynek szerint a családi házak esetében nem lenne kötelező a kéményellenőrzés. 

A kormány eltörölné a kötelező kéményellenőrzést
Fotó:  Honéczy Barnabás/MTI

Az Index úgy tudja, a családi ház tulajdonosa döntene arról, hogy igénybe veszi-e a kéményellenőrzést, mivel annak megrendelése nem lenne kötelező. 

A javaslat indoklásában az is szerepel, hogy ezzel megnőne a tulajdonos felelőssége, cserébe jelentős összeget lehetne spórolni.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete nem fogadta kitörő örömmel a hírt, közleményükben azt írják, 

a Belügyminisztérium ezzel elismeri, hogy képtelenek biztosítani magyar családok százezreinek a biztonságát, és ha nem vonják vissza a javaslatot, akkor Pintér Sándor lemondását követelik.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Következő lesz, hogy a piroson is át lehet hajtani!
namihami
Viszont az a kisvállalkozó, akinek (kényszerből) a telephelye és a lakóhelye azonos, na az fizethet vastagon.
Valahogy egálba kell hozni, hiszen ők törölték el a díjat.
nezelodo
Mindenki kormoljon, és pókhálózzon maga otthon. A biztosítók meg azonnal módosítják a lakásbiztosítási szerződést, hogy ha nincs szerződés a kormosékkal, hiába fizet biztosítást, nincs kártérítés, ha az árvíz viszi is el a hajlékot.
kamazuka
És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken.
A kor előrehaladtával elhülyül a leg éleseszűbb politikus is.
De hogy egy miniszter az elhülyülés útjára lépjen?
Csezdmeg bazdmeg a kéményseprés megszűnésével megnőhet a robbanásveszélyes kémények száma.Miért jó ha egy sokgyermekes család házában a kéményalján lerakódott korom berobban?
Báttya nem ezen kell spórolni.
papa.49
Én viszont ezt a kormányt TÖRÖLNÉM EL VÉGLEG !!!
emerencia
@quadrocopter: tegnap 22:38 Csak a családi házak lakóinak kötelező lesz a piroson átmenni.
emerencia
@quadrocopter: folyt: tegnap 22:38 Ja és lakástípustól függetlenül minden 60 éven felülinek ajánlott 65 felett pedig kötelező. Megspórolandó a nyugdíjaikat.
simmering73
Ezek szerint nem fogy a tervezett ütemben a magyar lakosság.
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ..mert ha nem kötelező valami akkor azt nem is kell megcsinálni ???
lópicigáspár
@Csizmás Kond: Most kötelező és sokan mégsem csinálják meg. Én szénnel fűtök és köszönve a jobbnál jobb minőségű szeneknek, havi 1-2 alkalommal ki kell takarítsam a kéményemet. Szóval személy szerint magad uram, de sokan tesznek rá.
nevemnick
Nálunk járt a Vakkondi féle katasztrofális tápegység, kémény-tetőkibúvó ellenőrzés céljából. Turbó gázkazánnal fűtünk amelynek a kéménye a lakáson belül a főfal mellett megy a padlástérbe és ki a tetőn. A jegyzőkönyvbe vett bejegyzés alapján a tápegység ellenőre jövőbeli 25.000 Ft büntetés terhének elkerülése végett kötelezett arra, hogy a kémény mellé tetessek egy 50x60-as tetőkibúvót... A tető és a födém közötti távolság, azaz a kémény padlástéri hossza 29.5 centiméter... kiröhögtem és sűrűn emlegettem, hogy a fauna mely csoportjába tartozik az, aki ezt a törvényt hozta . Az már felettébb nem izgatta, hogy az épület túlsó felén van egy kémény, tetőkibúvó nélkül, amelybe a szagelszívó van bevezetve... ennyit a polgárok vegzálásáról.
Csizmás Kond
@lópicigáspár: Nem a kotrást kell kötelezni, hanem büntetni aki nem végezteti el.
lópicigáspár
@Csizmás Kond: És ki ellenőrzi, hogy kotort e, vezetni kell mindenkinek kotrási naplót? Épp erről szól, hogy a kéményseprők ellenőrzési feladatát szüntetik meg, ergo nincs ki ellenőrizzen, így a polgárra bízzák a saját kéményüket, ha felrobban az ő bajuk oszt jónapot!
lópicigáspár
@Csizmás Kond: Igazán nem akarlak bántani, de nem aludtad ki magad? Kapacitásuk sincs rá, nemhogy emberük!
papa.49
@nevemnick: Hasonló cipőben jártam én is, mindenáron a parapetes, túlnyomásos, gázcirkó kéményét akarta ellenőrizni, megmutattam neki ott van a fürdőszoba falán kivezetve, belekötött, hogy nincs elég magasan /2 méter/, mondom neki hogyan lenne magasabban mikor kifelé kell lejtenie a kéménynek, mert különben nem folyik ki a kondenzvíz...Ezen elvitatkoztunk kicsit, aztán elment a pacák mikor legközelebb erre járt nem engedtem be se, ennek jó 2 éve ...
eszegfu
@nevemnick: 8:27 Nekem van "tetőkibuvó" nyilásom, de engem meg arra köteleztek, hogy a kémény mellé csináltassak egy "pihenőt" -- nem tudom mi a neve pontosan -- a biztonságos kémény seprés érdekében. Az előző évben pedig a turbó kazán miatt tetessek egy szellőző lukat, mert a szagelszivóm miatt baj lehet, ha nyitva hagyom az ajtót... de hogy mekkora legyen az a luk, azt nem irják elő. Csak ugy általánosságban: ha a tervek alapján megkaptam az elvi épitési engedélyt, majd a használatbavételit is (telefon, áram, gáz, kéményseprő, viz bekötések irásbeli jóváhagyása után), akkor most jönnek ujabb és ujabb követelések?! Szóval nekem is "agyamra mennek" ezek a közüzemi, vagy milyen szervek!! Azzal együtt, hogy az egyik legnagyobb veszély az idősek által lakott kis családi házak kéményei, melynek ingyenes, kötelező kéményseprését akarják visszavonni... pusztán kényelemből? Esetleg ez az ingyenesség már nem fér bele abba a marhanagy rezsicsökkentésbe?!
1magyar
Akkor majd a tűzoltók és a mentők munkája duplázódik, minimum egyharmadával megnő.
Melyik a kifizetődőbb?
Mert az emberek felelőtlensége, nemtörődömsége, vagy éppen időhiányossága miatt más házakat is veszélyeztetnek.
nezelodo
@Csizmás Kond: Újabb hivatal a kotrás ellenőrzésére, és újabb bírság... Na ez amúgy is megy a dakota kormánynak. Hajrá egy Nemzethy Konzultációt csinálni ez ügyben is...
Eladott Ország
Amihez hozzányúltok az szarrá válik. Ezentúl majd szúnyogok fogják seperni a kéményt,
mert első a rezsicsökkentés. Miután a köznyelvben kéményseprésnek nevezett, valójában többnyire ellenőrzést magában foglaló, mindenkire nézve kötelező érvényű tevékenységet a kormány a katasztrófavédelem szakembereire ruházta át és ingyenessé tette, ezzel hosszasan ünnepeltette önmagát, most suttyomban áttolja a feladatot a gázszerelők azon csoportjának, akik megfelelő engedélyekkel rendelkeznek az új típusú kazánok beszereléséhez. Már a katasztrófavédelemre áthárított feladat (pedig mennyire jó lenne a katasztrófát elhárítani,
vagy még inkább megelőzni, mint védeni) is nagy ötlet volt. Majdnem akkora, mint például a
szúnyoggyérítés átadása. Ameddig az önkormányzat gondoskodott erről, addig nem volt gond a szúnyogokkal. Mióta katasztrófáék, azóta meg van. Az idén egyetlen repülőgépes irtás volt, az is júniusban, amikor már magunknak gyérítettünk, esténként, kisbaltával. Azóta megint csak a szúnyogok kerültek többségbe, a hivatalos szerv pedig védi tovább a katasztrófát.Ebből azt feltételezem, hogy nem csupán rohadtul sokat kell majd várni egy ellenőrzésre, vagy egy szakipari munka elvégzésére, hanem az eddigi ingyenes vizsgálat elég sokba fog kerülni.
Rezsicsökkentésileg. De végül is nem baj, mert esetleg meg lehetne próbálni az elszaporodott
szúnyogokat rávenni a kéményseprésre és akkor Németh Szilárd megint kiállhatna ünnepelni az új vívmányt. Lehetséges, hogy a kormány előttem jár egy lépéssel és ezért nem irtják a szúnyogokat?
Csizmás Kond
@lópicigáspár: Legyen. ...mert szerintem az volt a legnagyobb marhaság amikor egy kotróhasználatra felkészített akárki ha kell kotort hanem ellenőrzött.
Amúgy ezt nem a kisulyamból szoptam, régebb is azok ellenőríztek...és nem csak a kotrást hanem a kémények állapotát és a tetőtér tűzbiztonságát is.
Csizmás Kond
@nezelodo: Ez amúgy is kötelessége volna.
Nessy
Lényeg a rezsicsökkentés! Eddig is jó páran haltak meg pl.szénmonoxid mérgezésben, jó pár ház teteje égett le a hiányzó, vagy nem megfelelő ellenőrzés miatt. Most már viszont még az a kevés ellenőrzés is elmarad. A felelősség áthárul a lakókra.
Amiből nálunk nép - nemzethy lesz, azt megette a fene! A katasztrófa védelem meg el van foglalva mással!
wagabund
..."a családi házak esetében nem lenne kötelező a kéményellenőrzés."...

nabaszki...pont ott lenne a legfontosabb az ellenőrzés...persze nem úgy, mint nálunk, hogy együtt ittuk magunkat pocsolyarészegre a mesterrel...aznap már nem is ment sehová.(régi szép idők)..

lesz itt annyi co mérgezés, hogy ihaj
solidedge
Az állam kicsavarta a kéményseprők kezéből a tevékenységet, az új szervezet pedig képtelen maradéktalanul ellátni a feladatot. A legnagyobb veszély pont a családi házaknál lép fel, sok helyen gyakorlatilag mindent égetnek ami a kezük ügyébe kerül (gumicsizma, PET palack, anyós) ami gyúlékony lerakódást okoz a kéményben, a lerakódás pedig csökkenti a keresztmetszetet.
eszegfu
@solidedge: Igazad van és csak annyit teszek hozzá, hogy az "uj szervezet" lényege, hogy átvette az állam a rezsicsökkentés szellemében!:( Mit mondjak... érdemes volt...
human
Itt ne álljunk meg. Ne legyen többé sebesség ellenőrzés sem az utakon. Mindenki viselje a következményeit, ha végez magával (meg másokkal).
vukkocska
@Csizmás Kond: Évtizedek óta az állam feladata, és aki nem végeztette el az ellenőrzést, azt megbüntették. Ezzel az életveszélyes kéményeket ki tudták szűrni. Szétverték a kéményseprő cégeket azzal, hogy majd a katasztrófa védők elvégzik a munkát. Hogy nincs sem végzettségük, sem tapasztalatuk, az nem számított. Ebből látszik, hogy ez a munka nem biznisz nekik, már hárítják a felelősséget a lakosságra.
Clavigo
@lópicigáspár: ...és hadd " dolgozzon " a szén-monoxid...!!
wagabund
@solidedge: ..."A legnagyobb veszély pont a családi házaknál lép fel, sok helyen gyakorlatilag mindent égetnek ami a kezük ügyébe kerül (gumicsizma, PET palack, anyós) ami gyúlékony lerakódást okoz a kéményben, a lerakódás pedig csökkenti a keresztmetszetet."...

tökéletesen definiáltad a veszélyt...körülöttem néhány házban pont ez történt a kéménnyel..

talán annyit még, hogy az anyósnál is veszélyesebb lerakódást képez a sok gyantás fenyőág, fenyőfa...pláne ha nincs teljesen kiszársdva.

lesz itt baj rendesen..
justhpeter
@human: Ezért nem leszel Te belügyminiszter - azaz Pinocset -, mert a legnagyobb jövedelmet hozó ágazatot akarod megszüntetni.
A kéményseprés- és ellenőrzés nem kell, mert az csak viszi a pénzt.
Eriksson
@vukkocska: A minap voltak itt a katasztrófavédők, kéményeket elleőrizni. Beszélgettünk közben erről-arról. Többek között, hogy milyen jól jártak az állammal, mert amíg kéményseprők voltak, semmire se volt pénzük. Most meg a legkorszerűbb eszközöket kapják meg a munájukhoz. Nem beszélve arról, hogy a fizetésük is 2-3x-a a réginek. Az meg pláne nem igaz, hogy szakképzetlenek végeznék a munkát, mert a dolgozókat 1 : 1-ben átvette az állam. Már aki kéményseprő akart maradni.
Tehát minden ellenkező híresztelés humbug.
Főlökött
Végre megjött az esze valakinek, aki ezt kiötlötte. Nem a belügyminiszter volt, az tuti. Miért ?

Nálam turbós kazán van, mely egy csövön keresztül van kapcsolatban a külső világgal. Belső csövön megy ki az égéstermék, a belső - külső között pedig szívja be a friss levegőt. Ez több ingatlanomban is így van, ezért a kémény le-be-falazásra került. Az égéstér és a kégli légtere pedig nincs kapcsolatban, így a szén-monoxid gáz be sem juthat az általunk lakott légtérbe.
A csoda kéményseprők pedig minden évben meglátogattak - nem kevés pénzért, hogy hókusz - pókuszt előadva szóban ! előadják, minden rendben. Érdekes mód, ha ezt írásban kértem, elsuhantak villám gyorsan, majd ha ráérnek, hozzák írásban is, na hozzák a mai napig...

Szóval akinek nincs rá szüksége, ne rendelje meg, akinek vegyes tüzelése, avagy olyan fűtési megoldása van, mely során kéményt használ és annak tisztítása - takarítása - bevizsgálása szükséges, illetve érdeke is, az rendelje meg és megcsinálják Neki. Akihez pedig jönnének, de minek, azt pedig megrendelés hiányában hanyagolják...
Amúgy is, a gázfűtéssel élők, minden évben átvizsgáltatják a rendszert és a mostani gondolkodó kazánok, ha gond van, leállnak maguktól és tiltják a működtetést is.
nevemnick
@Csizmás Kond: (08:44) már pár éve (miután sejhajon rúgták a kéményseprő vállalkozásokat) a katasztrófális védelem alá tartozik a kémények ellenőrzése, az különálló egység a tűzoltóságtól.
1magyar
Én még azt sem engedtem volna meg, hogy a lakó ne engedje kikotorni minden évben a kéményt. Mert az bizony kormosodik ha tüzelnek, legfeljebb lakatlan házban nem.
iluminati
@Főlökött: Évente egy alkalommal inyenes a kémény vizsgálat!!! Ha a tulajdonos úgy látja valami gond van a kéménnyel és kér újjab vizsgálatot , na az fizetős...
iluminati
A környezet védelmi adó benne van a tüzelő anyagban is!!!
Eladott Ország
@r2d2: A biztosítók azt fogják mondani, hogy a ház robbanása nem biztosítási esemény és szarnak bele, nem fognak fizetni egy fityinget se.
Csizmás Kond
@vukkocska: Az állami feladatok mára úgynevezett magánkézbe kerültek, viszont a saját munkáját törvény szerint senki sem ellenőrizheti...tehát a kéménykotrást sem ellenőrizheti a kotró cég.
A katasztrófaizé pedig egy átfogó név abba a tűzoltóság is beletartozik és akik ellenőriznek azoknak van képzettségük...ha nehéz elhinni ha nem.
eszegfu
@iluminati: tegnap 18:09 Valóban ingyenes, de kötelező... csak ha bármilyen vállalkozásod székhelye -- családi ház esetén -- megegyezik a lakóhelyeddel, akkor már nem az! Ez volt eddig. Most pedig a javaslat szerint nem lesz kötelező, vagyis ha ellenőriztetni akarod akkor fizetni kell...ez nem derül ki. Pedig, ha "józanul" átgondolom, akkor, ami nem kötelező, de nekem igényem van rá, akkor azért fizetni kell. Mint ahogy az sem, hogy ez akkor vonatkozik a vállalkozásokra is?! Egyébként az "ingyenesség" előtt kb. 2500-3000 Ft volt az évenkénti ellenőrzési dij kéményenként, az "ingyenesség" után pedig a vállalkozásoknak ez 12-13 eFt/év/kémény.
magyarbakancs
Mikkor volt még kémény díj mindig a fűtési szezon kelős közepén jöttek kéményt kotorni.
Persze be volt gyújtva.
Tehát nem lehetett kotorni, de a 6,000 ezer forintot beszedték. aki kazánba tüzel, az havonta legalább egyszer ki kotortatja olyannal ki ért hozzá.
Ez nem kerül 6,000 forintba.
Eladott Ország
@Főlökött: Ha a turbós készüléknél cserére van szükség, akkor nemcsak magát a kazánt kell lecserélni, hanem a kéményrendszert is. Ami azért lehet gond, mdert a kéménycsere elég drága: dupla annyi költséget jelenthet, mint maga a készülék. Csak átmenetileg lehet megspórolni a kéménycserét. A fő szabály az, hogy a meglévő készülékeket lehet használni, amíg működnek, illetve meg tudják azokat javítani. Tehát amíg üzemképesek, addig nem muszáj cserélni őket. Viszont, ha elromlanak, akkor a fentiek szerinti új készülékeket lehet csak beszerelni.Úgy hogy az öröm átmeneti.
hetöndöe
Elköltöttek több milliárd forintot a kéményseprők betagozódásához a katasztrófavédelembe.Tönkretettek több vállalkozást,akik eddig végezték ezt a munkát,majd miután rájöttek,hogy államilag képtelenek ellátni ezt a feladatot,mert ismét hozzá nem értő pártfunkci faszkalapokat űltettek a vezető helyekre,bemondják az unalmast.Brávó Qrbanisztán,brávó Qrbanok.:-) (Két hónapja még feszt vették fel a kéményseprőket,még most is folyik a kiképzésük,most majd kirúgják őket?)
iluminati
@eszegfu: Igaz ezt nem tudtam de utána nézek.
maci0427
Nagyon helyes,nem is kell ! Legyen a kémény állapotának a felelőssége a tulajdonosoké ! Ez az egész kondenzációs kazánosdi egy nagy szar ! Jó volt a régi is,főleg ha mi fizettünk mindent és nem az állambácsi! Most meg kötelező a kondenzációs kazán millióba kerül az,amire megvesszük-engedélyeztessük és kiépítettjük az új kéményt és a hálózatot ! De nembaj működik a régi is és mivel a gázkészülék szerelők is linkek - lehúzósak ,akkor majd magam uram ha más nincsen ! Donor kazán az mindig van,de a szerelők lusták és pénzéhesek , ki sem jönnek,nem,hogy kitisztítsák,de volt aki azt sem tudta,hogy hogyan kell levenni a borítást ! mekmester... ! Csesszék meg az egészet !
maci0427
@maci0427: Kombicirkónál a legfontosabb egy jó Szénmonoxid jelző készülék,robbanásveszély esélye kicsi hiszen a gázellátást szolgáló alkatrészek nemigen mennek tönkre,csak a víz -fűtést ellátók... ! Inkább a Fa és szén illetve a hulladékokkal tüzelőknél van mindig halálos mérgezés ,meg tűzeset a kályháknál - kazánoknál! Ja ! És gázhasználatnál a kémény nemigen szennyeződik,ezért nem tud mit tisztítani a kéményseprő,tehát felesleges ! A Készülékhez meg nem ért...! Ezt nem én mondom,hanem a Szakik...!
maci0427
@r2d2: -- Mit szólnának ? Így sem fizetnek !
maci0427
@Eladott Ország: -- Igazad van ,szemét egy törvények és szemét egy banda ! A szerelők meg linkek,így nő létemre jobban értek a saját kazánomhoz,mint a szemét szerelők ! Lehúzós link banda ! Kivételt még nem láttam,mert az is eltűnt abbahagyta,nem lehet megtalálni,ki van kapcsolva az elérhetősége ! Ezért én szétcsavarozom és kitisztítom, és vannak tartalék alkatrészek,ismerem és tudom,hogy mi hová való,mire kell cserélni és vigyázni ! Ismétlem...,a Gázellátó Rendszer Szinte Soha nem Hibásodik Meg !!! A vizes meg az én dolgom , semmi köze a kéményseprőhöz és a biztonsághoz,érted...??? ! Szarok a hülye kondenzációs marhaságukra !
Eladott Ország
@maci0427: Az is a lobbik tevékenysége, hogy csak a drága szerelt vagy előregyártott kémények a jók, hogy az fogyjon. No ezért nem jó már a turbós kazán füstelvezetése sem, továbbá a falazott kisméretű téglakémény sem, csak béléscsővel.
vukkocska
@Eriksson: hi-hi. Akkor Te egy kormánypárti kéményseprővel találkoztál, én meg egy ellenzékivel. :) Mert ő nekem egész mást mondott. Panaszkodott, hogy nincsenek elegen, az ellenőrzés pedig úgy történik, hogy betesznek egy tükröt, és ennyi. Pedig azért van a kéményseprő az oldalán - ami már nincs is -, hogy kitisztítsa a kéményt, ha szükséges.
nemfideszes
@Eriksson: A 2013-as rezsiharc során a felére csökkentették a kéményseprés díját, ezzel sok kéménysepréssel foglalkozó cég került a csőd szélére. Ezért is nem volt pénzük "semmire". Az államosítást követően a lakosság számára ugyan ingyenessé tették az ellenőrzést, de azon családi, kis és közép vállalkozások esetében ahol a cég a lakhelyükre vannak bejelentve, keményen fizetni kell, átlagosan 20 ezer forintot kéményenként! Ráadásul a vállalkozások esetében a kötelező kémény ellenőrzést évenként írja elő a törvény, szemben a szimpla lakosoknál előírt 2 év helyett! Hogy értsd, ugyan az a katasztrófavédelmis aki fő állásban ingyen ellenőriz a lakosságnak, a "maszek" cégénél, az állam által biztosított felszereléssel (amit szintén az adófizetők finanszíroznak) a vállalkozások esetében igen jó pénzért végzi ugyan azt az ellenőrzést. Így aztán nem csoda, ha "boldog" kéményseprővel találkozol, csakhogy ennek az árát is mi fizetjük! Arról már nem is beszélve, hogy a módosított szabályok tág értelmezése miatt gyakran a fűtési rendszer részbeni, vagy teljes átalakítására kötelezik a tulajdonost (kisvállalkozót), aki ha nem akar fűtés nélkül maradni, illetve horribilis büntetést fizetni, vagy hogy a céges tevékenységét felfüggesszék, akkor további tízezreket, százezreket kell kifizetnie... és ahogy általában lenni szokott, a kéményseprő mindig tud egy "jó" céget aki "jó" áron elvégzi az általa előírt változtatásokat... és amiből természetesen ő is profitál.
Szóval megint csak a jéghegy csúcsát látod komám, és az alapján vonsz le következtetéseket!
vukkocska
@Csizmás Kond: A "katasztrófaizé" a Belügyminisztérium egyik szerve a polgári védelemmel és a tűzoltósággal együtt. Ezek maradnak is a minisztérium szerveinek, nem lesz magánkézbe adva. Persze, a Fidesz kormánynál meg soha nem lehet tudni. Egyébként valószínű az én hibám, de nem nagyon tudtam értelmezni amit írtál. Az állami feladatok azok állami feladatok, nem tudom mire gondolsz, hogy magánkézbe kerültek.
Eriksson
@vukkocska: Te mikor beszéltél kotróval? Én pont egy hónapja. A világba dicsérték a katasztrófavédelmet, holott az én kedvemért nem kellett volna. Nem közöltem velük előre, hogy mit szeretnék hallani.
Eriksson
@nemfideszes: Semmilyen következtetést nem vontam le, egyszerűen csak elmondtam, hogy miről beszélgettem a kéményellenőrzőkkel. Tehát nem kell engem úgy kezelned, mintha az egész új rendszert én találtam volna ki.
vukkocska
@vukkocska: májusban, amikor nálam voltak, két helyen is. :) Két különböző "kéményseprő". Kotróval nem találkoztam, csak tükörrel. Biztos nagyon korszerű volt.
vukkocska
@Eriksson: a fenti választ nem magamnak akartam írni, hanem @Eriksson-nak.
Eriksson
@vukkocska: Én semmilyen céleszközt nem láttam náluk csak mondták, hogy a legkorszerűbbekkel vannak felszerelve. Egyébként gázhoz béleltek a kéményeim, nem tudom, hogy az más elbírálás vagy vizsgálat alá esnek-e, mint a vegyestüzelésűek.
nemfideszes
@Eriksson: Igen. Leírtad, hogy miről beszélgettél a kéményellenőrrel, majd az alapján tettél egy kijelentést:
"Tehát minden ellenkező híresztelés humbug." ... ez pedig már következtetés pusztán az alapján amit hallottál, anélkül hogy alaposabban utána néztél volna a dolgoknak. Ezért írtam, amit írtam, és nem azért mert téged hibáztatnálak az új rendszerért. Az kizárólag a kormány bűne... pontosabban a szokásos mocskos trükkje... az egyik kezével ad, míg a másikkal, közvetett módon, sokkal többet vesz el...
Eriksson
@nemfideszes: Ha hiszed, ha nem, engem egyáltalán nem érdekel, hogy mi van a dolgok hátterében és pláne nem akarok személyeskedni. Én csak azt mondtam, amit a kéményseprők mondtak. Ha igaz igaz, ha nem nem. Nem óhajtok a témával tovább foglalkozni.
S ebből nem hiszem, hogy meg lehet állapítani, hogy ki a fideszes, ki nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.