Megegyezett nyolc ellenzéki párt a választási rendszer reformjában - 2017. 09. 22 A Közös Ország Mozgalom szervezésében nyolc ellenzéki párt közös javaslatot dolgozott ki a választási rendszer reformjára, a Jobbik nincs az aláírók között- jelentette be Gulyás Márton civil aktivista az ATV-ben. A tervezetet holnap este fogják aláírni a munkában résztvevők. Ha a Fidesz nem támogatja a javaslatot, polgári engedetlenséget hirdetnek, de leszögezte: békés eszközökkel fognak törvényt sérteni. Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy pontosan mire gondolt. A választási törvény módosításához kétharmados többség szükséges. A Közös Ország Mozgalom fő kezdeményezése, hogy változzon meg a mostani választási rendszer. Ennek érdekében ültették egy asztalhoz az ellenzéki pártokat augusztus 20-a után, hogy kidolgozzanak egy kompromisszumos javaslatot. (atv.hu, Klubrádió)

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az csak a hab a tortán, hogy kivihetetlen

ráadásul szakmai oldalról sem tartalmaz egyetlen korrekt felvetést sem

Az igazi pótcselekvés! Sajna nem mondható, hogy az egyetlen azok sorában, amit a magukat ellenzékinek mondó pártok és pártocskák (bár igazában egyre inkább csak utóbbiak vannak) művelnek.
Anélkül, hogy megpróbálnám korlátozni a derék köztársaság nélküli KE-nk egyébként is szűk jogát meg kell állapítsam, hogy alig több mint fél évvel vagyunk a következő OGyV előtt.
Ennek fényében már időtöltés függvényében is bornírt ötlet volt tőlük, mikor „A Közös Ország Mozgalom szervezésében nyolc ellenzéki párt közös javaslatot dolgozott ki a választási rendszer reformjára”.
Rögvest ezt követően jön a kérdés, hogy de kérem ez bizony 2/3-os törvény, s egyelőre (nem csak) a Fidesznek esze ágában sincs változtatni. Ahogy elmondható ez a tömegek állampolgári engedetlenségéről is. S akkor még nem is szóltunk arról az elemi tényről, hogy miért is harcoljunk azért, hogy (csak a legnyilvánvalóbbakat említsem) a Gyurcsány, Orbán sorba egy újabb majom következzék? =))
No de szakmai oldal is van a dolognak.
Bár tudom a jelenlegieket derék potentátok rittyentették Ipad-jeiken, de nem ártana visszatérni a régi (ortodox) módszerhez: a politika elrebegi mit szeretne és mi szakemberek megmondjuk, hogy lehet azt elérni (meg kell említsem, hogy még ebbe is bele tudtak rondítani, de nem alapvető baromságokat)!
Nem lehet tudni, hogy pontosan mivel álltak elő, de a közelmúltban tett kijelentések egyértelművé tették, hogy csak szabad ötletelésről van szó, azaz a roham úgy tört rájuk, hogy még az alapfogalmakkal sincsenek tisztában
RonaGyuri
Bocs, bár sejthető volt, de csak most olvastam, hogy a vezérlő szlogenük: "Összefogtak az ellenzéki pártok egy arányosabb választási rendszerért"!
Nos a gondok itt kezdődnek, no meg a másik az igazságosabb. Lévén ezek nem szakmai, és ráadásul erősen szubjektív minősítések. Amihez nem árt hozzátenni, hogy meglehetősen egymásnak ellentmondó két fogalom! Bár kétség kívül vannak (pl. egyes skandináv országokban) ügyes, de bonyolult rendszerek, de a nálunk még felfogható értelemben az egyik a tisztán listás, míg a másik a tiszta egyéni jelöltben valósítható meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.