Vitathatatlan, hogy Magyarországon a 2008-as gazdasági világválság okozta visszaesés után fellendülés kezdődött. A multinacionális cégek kapacitásbővítése és az uniós pénzek hatása együttesen kezdik feledtetni a lassan 10 éve kitört hitelválságot. De vajon az az állítás igaz-e, hogy közel a teljes foglalkoztatottság? Látszólagos zűrzavar A közfoglalkoztatottak és külföldön dolgozók nélkül számítva Magyarországon a foglalkoztatottság mintegy 62 százalékos lenne, ami az Európai Unió 65,6 százalékos átlaga alatt van. Ha ezeket a számokat nem vonjuk le, akkor is azt látjuk, hogy számos uniós és európai ország így is jóval magasabb foglalkoztatottsági rátát mondhat magáénak. Az Egyesült Királyságban például 72 százalékos a foglalkoztatottság, Norvégiában 75, Izlandon 85 százalékos. De hogy egy közelebbi országot mondjunk, Csehországban is 70 százalékos. S mégis az írják az újságok, hogy Magyarországon majdnem mindenki dolgozik. Akkor vajon mi a helyzet azokban az országokban,...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Az orbáni illib egyik legnagyobb hazugsága a teljes foglalkoztatás. Ez az írás bizonyítja, hogy a munkaállami "munkaerőpiacnak" csúfolt foglalkoztatási helyzet nemhogy javítaná, hanem kifejezetten egyre lejjebb süllyeszti a belmagyarok tömegeinek életviszonyait és nagyon sok embert kiszorít a magyar társadalomból.
Nessy
Számolás kérdése az egész! Aki az adott hónapban egy órát dolgozott, már "foglalkoztatott" + közmunkások + külföldön dolgozók = teljes foglalkoztatottság nálunk. Viszont az általuk előállított hazai érték a 0 felé konvergál.
lusta
Ha már zsonglőrködés, akkor itt egy friss statisztikai adat. A lengyelektől. Ha már a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár a lengyeleknél járt, a süket és hazug szövegeken kívül megkérdezhette volna, hogyan is áll a munkanélküliség náluk. 7%, ellenben az eus staisztika által is elfogadott rendszer szerint, amit a KSH alkalmaz, csak 4,1%.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.