Több párt is megnyilvánult ezen az esős szombati napon. Többek között Botka László és Semjén Zsolt is úgy érezte, valamit mondania kell 2018-ról.

Botka: csak összefogással győzhető le a Fidesz – napi kampányösszefoglaló
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Népszavában tett közzé egy felhívást, amelyben arról ír, a Fidesz csak közös listával győzhető le jövőre. 

Botka szerint a kormányváltás érdekében félre kell tenni a pártérdekeket, mert egyetlen körzetben sem versenyezhetnek egymással a demokratikus oldal jelöltjei.

Hogyan hihetik el nekünk a választók, hogy képesek leszünk közösen kormányozni az országot, ha annyira idegenkedünk egymástól, hogy még egy listán sem szeretnénk szerepelni?

- írja. Botka úgy véli, a közös lista átláthatóbb, egyszerűbb megoldást kínál.

Semjén: 2018 a családok éve lesz

Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szombaton Szarvason, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

Botka: csak összefogással győzhető le a Fidesz – napi kampányösszefoglaló
Fotó: Rosta Tibor/MTI

A politikus mintegy ezer vendég előtt arról beszélt, hogy minden család és gyermek nemzetmegtartó érték, és hogy a magyar kormány az európai szinten is jelentkező demográfiai válságot nem betelepítéssel, hanem a házasságkötések és a születések számának emelésével kívánja megoldani. Hangsúlyozta, nem szabad hagyni, hogy Brüsszelből gazdasági bevándorlókat erőltessenek Magyarországra, a magyar identitás megőrzéséhez Magyarország etnikai összetételét kell megőrizni.

Az a cél, hogy "magyar családokban, magyar gyerekek szülessenek, akik magyar kultúrában nőnek fel" – fogalmazott. Semjén Zsolt kifejtette, a kormány eddig is kiemelten kezelte a családok támogatását, ez jövőre is fontos cél lesz.

Hollik: a bevándorláspárti ellenzék kész a migránsok betelepítésére

Nemcsak Brüsszel, hanem a bevándorláspárti ellenzék is kész a migránsok betelepítésére – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzékre nem lehet számítani Magyarország védelme és a kötelező kvóták elleni küzdelemben, ezért is fontos a nemzeti konzultáció – jelentette ki.

Hollik István úgy fogalmazott, a "bevándorláspárti ellenzék egytől egyig a Soros-terv és a kvóta végrehajtására készül".

Ezért fontos a nemzeti konzultáció, a magyar embereknek ugyanis "joguk van tudni, hogy az ellenzékre ebben az ügyben, Magyarország megvédésre nem számíthatnak" – fejtette ki Hollik István, hozzátéve, a magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket arról is, hogy akarnak-e más embereket befogadni Magyarországra, vagy sem.

LMP: a parlament hívja vissza az ügyészség vezetését az azeri korrupció miatt!

Az LMP felszólította a kormánypártokat, hogy a parlamentben hívják vissza Polt Péter legfőbb ügyészt és az ügyészség teljes vezetését az azerbajdzsáni korrupciós hálózat ügyében mutatott alkalmatlanságuk, illetve felelősségük miatt.

Demeter Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, sajtóhírek szerint Azerbajdzsán óriási összegű európai korrupciós hálózatot működtetett, ebben egyik "partneri állomáshelye" pedig Magyarország volt.

Kiemelte, az azeri miniszterelnök-helyettes fia egy hónappal azt követően utalt több mint 7 millió dollárt egy magyarországi bankszámlára, hogy édesapja találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, újabb egy hónappal később pedig Magyarország kiadta az azeri baltás gyilkost, akit hazájában szabadon engedtek.

Demeter Márta elmondta, írásbeli kérdésükre válaszolva Polt Péter legfőbb ügyész arról számolt be, hogy hivatalos megkeresés hiányában nem indult hatósági eljárás az ügyben.

Az LMP politikusa szerint amennyiben a legfőbb ügyész valóban nem tud semmit a történtekről, akkor az az alkalmatlanságát, amennyiben pedig tudott, akkor büntetőjogi felelősségét veti fel.

Hangsúlyozta, pártja jövő évi kormányra kerülése esetén Polt Péternek a független igazságszolgáltatás előtt kell elszámolnia a történtekkel.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
@Mirabilis: 16.29
Nyilván sokat segít a kéréseden az, hogy megvetésed jegyeként Botkát kisbetűvel írtad...
Demokratikus ellenzék hahaha
Peller Anikó
@Mirabilis: otka laci sűrű bocsánatkérések közepette tedd azt. Mindenkivel össze kell fognod, még ezzel a gyökér bélával is.

Csak egyetlen párt van akivel nem kell, sőt tilos összefognod, megírom, mert magadtól nem tudod, a gecipárt az.

Ja, hogy a többi párt meg veled nem akar összefogni? Hát dolgozz érte, bár elég rosszul fogtál hozzá. Igyekezz mert kirúgnak mint a szart.
Béla333
@Mirabilis: 17.00
Na nem is azért kell nagybetűvel írni, mert hogy olvassa vagy nem Botka a beírásokat, hanem ha vele/velük akarnátok szövetségre lépni, akkor egy minimális tisztelet kijárna! Ha meg nem akartok, akkor is!
Ezzel a kisbetűs baromkodással a DK-sok csak magukról és a pártjukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt!
Szerintem!
bencemacska
Semmi "mindenki álljon be mögém"???
"Végül: a közös lista átláthatóbb, egyszerűbb megoldást kínál. Hogyan hihetik el nekünk a választók, hogy képesek leszünk közösen kormányozni az országot, ha annyira idegenkedünk egymástól, hogy még egy listán sem szeretnénk szerepelni?"
Jól olvasom?
Ez most felköpött és aláállt?!
Egy mondat még hiányzik: ÉN IS HÁTRÁBB LÉPEK EGYET, van nálam jobb ME jelölt, aki méltóbb a "Kormányváltók Szövetségébe tömörülők" bizalmára!!!
Béla333
@Mirabilis: 18.14
Hát hová soroljalak?
Annyira titkolja itt mindenki a pártszimpátiáját, mintha az bűn lenne!
Tehát?
reagens
Botka feltalálta a melegvizet! Gratulálok!
Béla333
@Mirabilis: 19.18
Ha neked akár Botka is megfelelne, akkor miért mocskolod?
Ha valakinek a nevét kisbetűvel írod, azzal a megvetésedet mutatod ki!
Tehát akkor?
Mi van a Jobbikkal? Neked az is jó?
Nagyon sejtelmes vagy és természetesen (?) nem vagy őszinte!
Miért?
mackoka46
A teljes jobb és bal oldanak össze kell fogni, hogy örökre elűzzük a maffiát és csatornába szorítsuk vissza.
Béla333
@Mirabilis: 19.39
Tényleg nem akarom pont én védeni a Botkát, de áruld már el, hogy miért Gyurcsányozás az a részéről, ha nem akarja hogy egy pártjával közös listán szerepeljen a neve?
Ha nem, akkor nem!
Felejtsék el egymást és induljanak külön, de ez a cirkusz, ami most is már vagy fél éve tart, az tisztára kabaré!
Szerintem!
Béla333
@Mirabilis: 19.43
Az hogy ki tartozhat a "demokratikus ellenzék" sorai közé, azt ki dönti el? A Gyurcsány?
Demokratikus az, ha valaki a közpénzt lopkodja? Oldaltól függetlenül?!
Béla333
@Mirabilis: 20.20
Őszintén szólva abban értünk egyet, hogy Orbánékat le kell váltani.
De az elmúlt évtizedek közpénz lenyúlásaiban érintett pártok és politikusok annyit tudnak egymásról, annyi zsarolható és ki nem játszható dokumentummal rendelkezhetnek, hogy az ebben érintett pártokkal, politikusokkal nem lehet szerintem összefogni, hiszen egy megzsarolt csapatról/politikusokról beszélhetünk. Börtönbe ők sem szeretnének menni, ezért inkább eljátszák azt, amit a Fidesz szeretne tőlük.
Ha névlegesen be is lépnek egy Fidesz váltó csapatba, de én nem hiszek abban, hogy a szándékuk is a váltás. Azt kell(ene) megérteni, hogy bűnözőkkel nem lehet összefogni.
Szerintem!
Peller Anikó
@gyengeelméjűéla: lovagoljál még egy kicsit Gyurcsányon aromagyú éluka. Nincs annyi eszed hogy csak teljes összefogással lehet nyerni, ha egyáltalán lehet.

De mivel a magyar társadalom fele pont olyan gyökér mint te vagy ezért nem lehet összefogás.

A politikusoknak legalább van valamiféle indoklásuk miért NEM fognak össze. De te? Te csak simán beteg vagy.
Béla333
@Peller Anikó: 20.31
Teljes összefogás: igen, de bűnözőkkel - nem!
Márpedig aki részt vett az ország, az adóforintjaink ellopásában és a Fidesszel való szétosztogatásban, azokkal semmiféle összefogás nem képzelhető el!
Szerintem!
Nem tudom ki nevezhető beteg lelkületűnek kettőnk közül: aki elfogadja a korábbi időszak bűncselekményeit vagy aki ezt elveti!
Te elfogadod, én nem!
Béla333
@Mirabilis: 21.19
Persze hogy a Fidesz lopott több nagyságrenddel többet!
De a kérdés az, hogy az egyes politikusok loptak, vagy nem loptak a közösből?
A mérték megítélése, a büntetés kiszabása nem rád vagy rám tartozik, hanem egy pártoktól független igazságszolgáltatásra!
Béla333
@Mirabilis: 21.22
Tudtam, de őszintén szólva mindenki jobban járt volna, ha felveszi a fizetését, de nem engedi mondjuk az autópályák km díjait vagy 40%-al felülszámlázni!
Tudod te hogy hányszáz milliárdot loptak így el?
Béla333
@Mirabilis: 21.32
Én még bízok abban, hogy a jelenlegi választékban is van olyan aki nem lopott a közösből!
Pl. az egyik ilyen párt az LMP!
És nem hiszem, hogy nekünk mint egy Isten csapását el kellene azt fogadnunk, hogy hát már az élet ilyen: a politikusok lopnak, mi meg szorgalmasan adózunk! Ha ezt elfogadod, (és a többség is!) akkor megállíthatatlan az ország lecsúszása, már így is lassan a románok mögött vagyunk! Hát ez kell nekünk?
Gondolkozzunk már egy cseppet!
Béla333
@Mirabilis: 21.39
Ha a kérdésed az autópályák felülszámlázásából lenyúlt sok-sok milliárdra szól, akkor a válaszom: az akkor kormányon levő MSZP-SZDSZ koalíció és hogy ne ordibáljon a Fidesz sem, ezért nekik nyomták az ellopott pénz egy részét!
De ne mond, hogy ezzel újdonságot írtam neked!
Béla333
@Mirabilis: 21.43
Kevered a szezont a fazonnal: az alanyi jogon járó alapjövedelem tudomásom szerint a Párbeszéd ötlete, nem az LMP-é!
Az meg hogy azért húzzunk valakire vizes lepedőt, hogy biztos csak azért nem loptak, mert eddig nem volt módjuk, erre az a válaszom, hogy az LMP-nek már a programjukban van olyan, hogy annak a bevezetése esetén már eleve lecsökkenne a lenyúlás lehetősége. (Pl. a közbeszerzéseknél!)
Persze, ha te azokban bízol inkább, akik már bizonyítottan az elmúlt évtizedekben megloptak minket...
Béla333
@Mirabilis: 21.46
A Fideszre azért szavaztak olyan sokan 2010-ben, mert elegük volt az MSZP-SZDSZ kormányzásból és mert elfelejtették, hogy a Fidesz milyen hazug, álságos volt 1998-2002 között.
Hát jól ráfáztunk!
Béla333
@Mirabilis: 21.51
Ne kezdjük talán most azt el, hogy ki, mikor és hogyan szerezte a vagyonkáját, de ha pl a Medgyessy vagyongyarapodása olyan, (Pl. az Altom kenőpénzéből eredő milliók!), akkor azt azért ne állítsuk már példának!
Gyurcsány is az MSZMP kapcsolatainak köszönheti az első pár millióját, amit sokan gondolnak elfogadhatónak.
Vagy az olajszőkítésből származó milliók, milliárdok sem hiszem, hogy például kellene hogy szolgáljon!
terlasz
Leginkább Botka nem akar összefogni csak feltétel nélküli támogatást szeretne. Nincs már egy normális józan politikus ebben az országban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.