Majdnem elgázolt a villamos egy, a síneken ragadt babakocsit, benne egy 8 hónapos kisfiúval, mellette az édesanyjával és a nagymamával.

Halálra rémisztette, majd kiröhögte az anyukát a villamosvezető – a BKK kivizsgálja az ügyet
Fotó: Soós Lajos/MTI (képünk illusztráció)

Az eset pénteken történt a Fehérvári úton, a Kondorosi útnál lévő átjáróban – tudta meg a zoom.hu. Ezen a helyen nehéz átkelni babakocsival, mert a kerekek beakadnak a sínekbe, de legfőképp a járda peremébe, ami kimaradt az akadálymentesítésből.

A balesetveszélyes szituáció előzménye az volt, hogy Kovács Klára 8 hónapos kisfiával Kolossal, és a nagymamával próbált pénteken átkelni a házuk előtti útkereszteződésen, még villogó zöldnél.

A villamos csöngetve érkezett, és bár minden bizonnyal látta a vezető, hogy a babakocsi elakadt a padkában, nem lassított. Az anyuka hiába ordítozott kétségbeesetten, a villamos csak jön és jön...

a rángatástól leszakadt a napellenző, további ordítás, leszakad félig az ülő rész, a kis Kolos lóg oldalra a kocsiból, Klára kiabál, a villamos jön, csenget, a pánikba esett anya rángatja a babakocsit, ami három részletben landol a járdán. A villamos végül tőlük 40 centire áll meg, a felnőttek reszketnek, a kicsit bömböl, nem érti, mi történt, mindenki sír, a derék sofőr pedig röhög

- vázolja a történteket a Zoom.

Klára az eset után panaszt tett a BKK-nál, és kártérítési igényt nyújtott be a babakocsiban keletkezett károk javítási költségeinek fedezésére, vagy amennyiben ez nem lehetséges, egy új babakocsi árának kifizetésére.

A társaság a lapnak is nyilatkozott:

„Járművezetőinknek minden esetben körültekintően kell figyelniük valamennyi közlekedőre, gyalogosra, különös tekintettel a kisgyermekkel, babakocsival közlekedőkre. Munkavégzésük közben nem veszélyeztethetik senki testi épségét.

Az Ön által küldött beszámoló szerinti magatartás nem engedhető meg.

A bejelentés körülményeinek tisztázása érdekében szükséges az érintett járművezető meghallgatása. Ezt követően kerülhet sor bármilyen munkáltatói intézkedésre.”

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@idppp: MÁR MEGINT HOGY BESZÉLSZ BAZ'MEG?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
a 13 éves anyuka második gyerekével és a 24 éves nagymamával próbáltak úgy átmenni, h a lehető legjobban kibasszanak a villamoson közeledőkkel és az ajándékba kapott babakocsi vmi kis pénzt is hozzon nekik.. Sikerült.
cikicakk55
Ezt hitelesen tudod is igazolni,vagy csak egy újabb uszítás a nem idén barnultak ellen.Nem védem Őket,mert sajnos arányaiban,sokkal több a bűnöző és a dolgozni nem is akaró.Ám egy gyerek élete bár milyen színűek és korúak is a szülők,azért elég komoly ügy.Azt meg még róluk sem tudom elképzelni,hogy egy babakocsi áráért a gyerekük életét veszélyeztessék.
wagabund
beragadt a babakocsi? sebaj... kiveszem a gyereket, és félreállok a járdára...
Sega
Kellemes estét!Nem normális villamosvezető,remélhetőleg kirúgják .
Amúgy a zoom.hu oldalán jóval részletesebben van leírva a történet ,ott látni az édesanyát is.A részletesebb cikk zoom.hu/2017/09/23/vizsgalatot-indit-a-bkk-a-babakocsit-veszelyezteto-villamosvezeto-ugyeben És az édesanyáról a kép zoom.hu/wp-content/uploads/2017/09/gyalogatkelohely04.jpg
idppp
@Equus1: Hogy maga mekkora állat! Elképesztően gonosz barom! Hogy dögölne meg az ilyen a villamosvezetővel együtt! @wagabund: Maga sem különb a Deákné vásznánál! Egy alomból származnak a mocsok társával, meg a geci villamosvezetővel, rohadt, cinikus fasz!
bence
Úgy megcsapkodtam volna a villamosvezetőt , hogy ott helyben besz...k ! Remélem egy ekkora barmot többé nem alkalmaznak ?!
elnyomott
@wagabund: - másik, részletesebb cikkből idézem a választ:
"A gyereket kikapni nem volt esélye, mert ötpontosan volt rögzítve, a rángatástól leszakadt a napellenző, további ordítás, leszakad félig az ülő rész, a kis Kolos lóg oldalra a kocsiból"...
wagabund
@elnyomott: elfelejtettem a végére odaírni, hogy bazinga... (nem kötözködtem.)
Equus1
@idppp: fogadd őszinte tiszteletem azért, mert megtiszteltél a véleményeddel. Magam is úgy látom, h ritka nagy barom lehet az, aki a gyerekét kiteszi egy 40 tonnás szörnyeteggel való ütközésnek.
Eredményes, szép napot Neked és szeretteidnek.
rosalinda57
Sajnos vannak ilyen villamos vezetők. De olyanok is, akik ha a végállomásról való kiindulás előtt felszállást jelző gomb mehnyomásával - felszállást akaró utasnál - ahelyett, hogy kinyitják az ajtót az utas felé belengetik a mutatóujjukat. Időnként ezt is kellene ellenőrizni, hogy némelyik villamos vezető hogyan reagál adott helyzetben. Más : párom lábára a villamos végállomáson rácsukódott az "automatán záruló" ajtó. Több műtét, haláleset, felelősséget a BKV nem vállalja, mert a baleset idején a vezető nem értesítette a központot. A baleset idején a párommal 4 órás késéssel értünk az időpontra egy rehabilitációs vizsgálatra, mert ettől az időponttól már párom nem volt járóképes, kerekesszékbe kényszerült.
szaboria1
@Equus1: Honnan a csudából vetted, hogy hány évesek. Kattints a zoom cikkére és rájössz milyen tájékozatlan vagy.
szaboria1
@wagabund: Te sem vagy akkor ott ismerős ugyanis a villamos pont az úttest közepén közlekedik.
wagabund
@szaboria1: ..."Az eset pénteken történt a Fehérvári úton, a Kondorosi útnál lévő átjáróban"...

www.google.hu/maps/@47.4509061,19.0380116,3a,75y,341.62h,78.39t/data=!3m7!1e1!3m5!1sGH0NPQViS-NEIrVNR1Zr-Q!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com

de, ismerős vagyok...oda járok úszni, és a túloldalon a kedvenc patikám...jó, elismerem, nem villanyossal járok.
elnyomott
@Mirabilis: - Ha a villamos meg tud állni a baba, vagy bárki ember fia miatt MEG KELL ÁLLNIA!!!
És a vezető pontosan látta, hogy mi történt!
Ez szerintem szimpla gyilkossági kísérlet, méghozzá kicsi gyerek terhére!
terlasz
@Equus1: Ezt a poént már elsütötted korábban is. Nem kell minden bajbajutott embert rosszindulatúan cigányozni.
elnyomott
Egy életre letörölném annak a villamosvezetőnek az arcáról a vigyort!
Equus1
@terlasz: bocsi, de én nem cigányoztam a villamos vezetőjét.
TASzSz
@idppp: MÁR MEGINT HOGY BESZÉLSZ BAZ'MEG?!
idppp
@TASzSz: Ahogy megérdemlik! Miért kiabál, hatökör? Lemenjek parterhelyzetbe, hogy megkönnyítsem a dolgát, húgyagyú?
TASzSz
@idppp: TE! Ide figyelj! Nem tetszik a csendőrpertu?! Ez itt egy HSZ oldal! Ha tetszik, ha nem, akkor is letegezlek! Viselkedj!!!
idppp
@TASzSz: Nem tetszik! Szemlátomást maga is aberrált, mint azok akik félvállról veszik egy kisgyermek és hozzátartozói elleni - rossz esetben - halált okozó kísérletet! Szégyellje magát, és süljön ki a szeme az ilyen ocsmány gondolkodású patkánynak, meg azoknak is akik egyetértenek vele, mint maga, utolsó tróger!
glorianna
Az még senkinek nem jutott eszébe, h kb. 50e forint költséggel és 2 ember fél napi munkájával meg lehet igazítani a szegélyköveket?
Amúgy meg itt mindenkinek van kicsi igaza (zölden indult el, a villamsosnak tartani kell a menetrendet) és mindenki hibás kicsit (villogó zöldnél mér nem indulok el egyedül sem egy hosszú átkelőhelyen, nemhogy babakocsival; nem ijesztgetek egy amúgy is rémülten kapkodó - és ettől még az átlagosnál is ügyetlenebb - embert azzal, h elütöm a gyerekét egy 40 tonnás mondtrummal).
Ha én a környékbeli kisgyerekes szülők helyében lennék, feltörném azt a padkát...
TASzSz
@idppp: Mondtam én, hogy egyetértek vele??? Szó nem volt véleménynyilvánításról részemről! Számon kértem TŐLED, ahogy megint másokkal beszélsz!!! Fejezd be mások mocskolását! Írd le a VÉLEMÉNYED! Ennyi! Ha valakit megszólítasz, azt tedd úgy mintha családon belül kommunikálnál! Vagy velük is így szoktál?! Dr Vincze Gábor segít neked a gyulai pszichiátrián!
volvós
"...A bejelentés körülményeinek tisztázása érdekében szükséges az érintett járművezető meghallgatása. Ezt követően kerülhet sor bármilyen munkáltatói intézkedésre..."

Nem a szolgálat vezénylőnél kell panaszt tenni, hanem ott a helyszínen egy szívlapáttal
párszor pofáncsapni, hogy ráégjen a vigyor a szarzsák pofájára...
JAJMÁR
Talàn most megcsinàljàk tisztességesen ezt az àtjàrót. Az összes balesetveszèlyeset fel kellene tenni a netre, ès az összes baromarcú sofőrt.
idppp
@TASzSz: Azok nem mások, hanem állatok! Jól van na, ha már annyira akarja, tegeződjünk! Fasz üsse ki a fogad!
TASzSz
@idppp: Te beteg vagy! Kérj segítséget szakembertől!!!
idppp
@TASzSz: Jó, a jövőben nagyon finom leszek hozzád, mimóza! A legszebb virágok nyiladozzanak fölötted!
TASzSz
@idppp: Most a földszinten vagyok a házamban, az emeleten tényleg nyiladoznak az orchideák az ablakokban! Végül is fölöttem vannak! :-)
Na aggódj! Tanulj meg élni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.