A csütörtökön elindított "Otthon melege" program keretén belül lehet állami támogatást kérni gázkonvektorok cseréjére. Nem kizárt, hogy egyetlen cég termékére lett kiírva a pályázat.

Egyetlen cég termékére éri meg igénybe venni a konvektor-támogatást
Kép: Youtube

A pályázók a teljes konvektorcsere 80 százalékát fedezhetik a támogatásból, és akkora a túljelentkezés, hogy ahol kiírták, 24 órán belül már le is kellett állítani a programot. Családonként legfeljebb 500 ezer forint jár, és összesen 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Magyar Nemzet olvasója arra hívta fel a lap figyelmét, hogy a hirdetményben szereplő műszaki követelményeknek mindössze három gázkonvektortípus felel meg a piacon lévők közül, de a lakosság számára elérhető áron csak egy, a FÉG konvektora az, amelyre igazán megéri igénybe venni a vissza nem térítendő forrást. Meglehet, hogy a pályázat direkt e cég kedvében szeretne járni.

Véletlenül pont most kezdték árulni

A gyanút tovább erősíti, hogy ez a konvektortípus épp most került forgalomba, csak hétfőtől – a pályázat indulásától – árulják. Ráadásul a pályázati tájékoztatóban kifejezetten ezt a terméket ajánlják.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a FÉG egy szingapúri offshore cég tulajdonában van, de igazi birtokosa egy magyar nagyvállalkozó, Felcsuti Zsolt.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Lehetett volna másként ???
NEM, NEM, NEM csak így lehet !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Kristaal: Ráadásul ez a konvektor duplájába kerül a régi F 8-asnak.
papa.49
Eleve a konvektor a leggazdaságtalanabb gázfűtési mód ...
1magyar
@papa.49: Ezt felejtsd el, én a számlámmal helyből megcáfollak.
1magyar
@hetöndöe: Ha egy francia emberke tulajdonában lenne az neked miért lenne jobb?
hetöndöe
@1magyar: Nem jobb de biztos nem is rosszabb.Ráadásul ezen esetben is felmerül a korrupció árnyéka.Ezek szerint mindegy,hogy ebben a viccországban ki mennyit lop,csak magyar legyen?Az nem baj,hogy kb 1 millió ember hazahordja az ország vagyonát,a többi kilencmillió ezt nézze tétlenül,csak azért mert a szarháziak magyarok?
papa.49
@1magyar: Kár vitatkoznod én is tudok számlákat mutatni arról az időről amikor 3 konvektorral fűtöttük a házat, meg arról is mikor beszereltem a kazánt és azzal fűtünk ...
Ezen már egyszer vitatkoztunk, nekem nincs kedvem most újra kezdeni, csak egyet mondok tedd oda a kezed a konvektor füst kivezetéséhez, én nyugodtan odarakom a kezem a kombi kazán füst kivezetéséhez, kellemes kb. 40 fokos a füstgáz, a többi hő bent marad a lakásban... Mikor a konvektorok fűtöttek még a hó is elolvadt kb, 1 méteres körzetben a füst kivezetés körül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.