Gyurcsány szerint minden ország lakosságának joga, hogy azokra korlátozza a szavazati jogot, akik ott élnek, de legalábbis éltek életvitelszerűen az adott országban. Sikerrel járt a Gulyás Márton gründolta Közös Ország Mozgalom kezdeményezése.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Azt hiszem hogy teljes mértékben egyet lehet érteni a záradékban lévő résszel!!!
Yoda69
Jogos! 100%-ban egyetertek.
Meg azt is hozzavennem, hogy csak az szavazhat akik lakcimkartyaval is rendelkeznek es itt adoznak.
reagens
Na ésa sok kettős állampolgárról hogy döntik el, hol él?
Igazolást mutat be, hogy magyar Tescoban vásárolt?
CsipkeRózsa
@reagens: Úgy is el lehet dönteni, hogy van-e magyarországi állandó bejelentett lakása és itt dolgozik-e, függetlenül attól, hogy mennyire töri a magyar nyelvet.
A Magyaroszágról kiutazott személyeket, akik munkavállalás céljából, tanulás céljából távoztak, nem lehet kizárni a szavazásból.
bencemacska
@CsipkeRózsa: ma, 13:27
"A hvg.hu kérdésére, hogy kikre gondolnak; Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta:

" azokra nem, akik tartósan külföldön dolgoznak, csak azokra a határon túli, magyar állampolgársággal is rendelkezőkre, akik nem itt élnek. ""
Csizmás Kond
...szerintem nem attól a százezer szavazótól félnek, csak nincs más amire kenjék a tehetetlenségüket.
Nessy
A sok százezer levelezőtagozatosnak nincs naprakész névjegyzéke, levélben az szavaz aki akar, és annyiszor, ahányszor akar! Itthon meg közlik, hogy ennyi az annyi, oszt jó napot!
Viszont aki kint tanul, dolgozik, annak nem adják meg a levélszavazás jogát! Az utazzon, ha van ideje és pénze! Elhiszem, hogy ezen bolond lenne változtatni pártunk és kormányunk! Hogy a fenébe lenne akkor 44% = 2/3?
Akinek ez tisztességes... no comment!
Macskaszem
@Csizmás Kond: Nem a félésről van szó, hanem arról, hogy mindenki ott ugasson bele a választásokba ahol viseli a következményeit.
kokopelli
@reagens: Nemzetközi jog szabályozza.é
A kettős állampolgár köteles annak az országnak jogilag "alávetni magát",
ahol éppen tartózkodik,illetve nem hivatkozhat a másik állampolgárságára!
Ha mindkét útlevele nála van,akkor sem illeti meg a "másik" ország jogvé-
delme! Én anno utánakérdeztem,hogy a gyerekeknél lehet e figurázni!
Semmi esély,mert ha kiderülne elvehetnék az egyiket! ;--)
reagens
@kokopelli: Vagyis aki kettős állampolgár, annak az országnak a joga vonatkozik rá ahol éppen van. Ha Magyarországon van, mint állampolgárt megilleti a szavazás. Mi alapján tilthatnánk ezt meg nekik?
reagens
@CsipkeRózsa: Tehát akkor szerinted lennének első és másodosztályú állampolgárok. Akik nem Magyarországon élnek, de van állampolgárságuk, nem szavazhatnának, mert ők a másodosztályúak. Akik itt élnek, azok az elsőosztályúak!
CsipkeRózsa
@reagens: Az állampolgársággal nem jár a szavazati jog. Nálunk régóta van kinti magyaroknak állampolgárságuk, Orbán 2. kormányzásáig nem szavazhattak. Ez nem csak nálunk van így.
reagens
@CsipkeRózsa: Tudtommal egy hazai címet kell regisztrálnia és szavazhat, vagyis ott lesz a névjegyzékbe. Ha magyar állampolgár, vannak magyar okmányai is!
CsipkeRózsa
@reagens: Attól, hogy vannak okmányai, nem kell, hogy járjon a szavazati jog. Nem tudom milyen okmányai vannak, de az független a szavazástól. Előzőleg írtam neked, hogy azelőtt sem szavazhattak.
Nessy
Azzal, hogy szavaz, dönt valamiről, amiről keveset tud, és nem viseli a választásának ódiumát! Ennyi! Viszont aki kint dolgozik, tanul, ergo van itteni kötődése, esetleg haza is tér, az nem szavazhat levélben,csak személyesen, nehezen elérhető módon !
Ha ez nem diszkrimináció, akkor nem tudom mi. Szivatás??
reagens
@CsipkeRózsa: Ha: állampolgár vagy,
van magyar lakcímed,
személyi számod
mitől nem szavazhatnál?

Bekerülsz a névjegyzékbe, hasza jössz és szavazol az okmányaiddal. Ez bizony a lakcímmel rendelkezőket megilleti.
CsipkeRózsa
@reagens: Csak akkor van joga szavazni, ha a törvény ad nekik szavazati jogot. Ezt az Orbán kormány megadta. Bármikor egy másik kormány változtathat rajta.
A lakcímre hivatkozol, magyarországi állandó bejelentett lakcímre gondolsz? Romániai lakcím miért jogosítana
,
reagens
@CsipkeRózsa: Magyar lakcímre gondoltam. Az lehet rokonnál is akár!
glorianna
@CsipkeRózsa: Azok közül sokan - megkockáztatom: a túlnyomó többségük - nem akar szavazni, pont azért, mert nem viseli a szavazata következményeit.
CsipkeRózsa
Most a törvény biztos, hogy ad lehetőséget, módosítás esetén mást is figyelembe lehetne venni, pl.: magyarországi állandó bejelentett lakás, itteni adózás, munkavállalás.

Ne aggódj, most még a szavazás biztosított.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.