Három magyar embercsempészt és 11 menekültet fogott el a rendőrség szombat éjjel Pécs határában, vasárnap hajnalban pedig egy másik embercsempész-bandát sikerült elkapniuk a horvát határ mellett.

Elfogtak három magyar embercsempészt Pécs határában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei – közölte a főkapitányság a police.hu honlapon vasárnap hajnalban. Későbbi tájékoztatásuk szerint további két szerb embercsempészt is elfogtak a megyében.

A közlemény szerint a rendőrök szombaton késő este két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték a megyeszékhelynél, és megállapították, hogy Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, valamint L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok 11, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

Pécs határában fogták el az embercsempészeket

Pécs határában fogták el az embercsempészeket

Fotók: police.hu

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 11 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség vasárnap reggeli tájékoztatása szerint az éjjel további két szerb embercsempészt fogtak el Majs és Sátorhely között. A 44 és 37 éves férfiak 7 – magát bangladesinek és pakisztáni állampolgárnak valló – illegális bevándorlót akartak külföldre juttatni – írták.

Pécs határában fogták el az embercsempészeket

Fotó: police.hu

Az őrizetbe vett szerb állampolgárok ellen eljárást indítottak, a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – áll a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: police.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Négybevágni a nyomorult csempézőt és a határkerítésre kiakasztani száradni. 3 x 4 = 12, ha kilométerenként egy negyed akkor le lehet vele fedni egy 12 km- es szakaszt. És még csak taposóakna sem kell hozzá, teljesen humánus eljárás.
Cicamama55
Az ilyen hírnek csak örülni lehet! Minden létező törvénnyel szembe mennek ezek a mocskos tetvek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.