Diákok, szülők lázonganak egyre hangosabban az iszonyatos iskolai terhelés ellen. Teljesen hiábavaló a napi 7-8 óra, a gyerekek nagy része már a felénél elveszti a fonalat, aztán a szülő tanulhat vele.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ma reggel az orvosi rendelőben épp egy anyuka panaszkodott milyen körülményekkel indult az elsős fiának az iskola.
ila51
első két évben nem is kellene hazahurcolni azt a sok felesleges cuccot
...első két évben nem is kellene egyfolytában ültetni őket , köztes mozgásban is lehet tanulni , sőt
...na és ha ezt a két évet túlélték , jöhet a következő éca
glorianna
Legalább 40 éve pampogunk - mi, tanárok, egyben szülők, ill, most már nagyszülők - h el kellene felejteni az eszméletlen mennyiségű lexikális bemagolnivalót. Egyrészt nincs élő ember, aki meg tudná mondani, h 15-20 év múlva mire lesz szüksége a kölköncnek, másrészt a mai (és tegnapi) magyar iskola sikeresen öli ki a kíváncsiságot, érdeklődést és lelkesedést a gyerekekből
(nem csak manapság, régebben is ritka volt az olyan suli, ahová szerettek járni a pupákok - és hogy mennyire beépült a közgondolkodásba "az iskola unalmas, fárasztó és úgy általában is rossz", azt a minap egy nagymama megnyilvánulása illusztrálta. Aprókája nagyon lelkesen készült, alig várta, hogy végre visszamehessen az iskolába, immár a harmadik osztályba - igaz, nem Mo-n. Mire a nagyi: "ugye, milyen rossz, hogy holnapután kezdődik az iskola?" Kölök nem is értette, mi a baj a sulijával, és lelkesen bizonygatta, hogy érdekes, és megígérte a tanci, hogy kísérletezni fognak, és meg kell nézni, hogy a nyári szünet előtt kiültetett káposzta megnőtt-e, lehet-e belőle ebédet főzni, és ha igen, akkor vajon megkapja-e a szép kötényt és a kést, mert a kést csak nagyon fegyelmezett gyerek kaphatja meg...)
wagabund
..."Egész nap éheznek a gyerekek az iskolában, mert nincs idejük enni'...

nemá...én szemrebbenés nélkül ettem az óra alatt a jó otthoni zsíros deszkát...még előnye is volt...lassan, észrevétlenül rágtam...nem is lett gyomorbajom.
wagabund
@glorianna: egy doktorival is megáldott tanárnő mesélte, hogy ő nem tiltja a modern technika használatát, sőt...

a kisdiákokat megkéri(persze szervezetten) hogy ezt-azt keressenek meg a neten, amit épp tanulnak...aszongya, baromira pörög az óra, mindenki boldog...

ő meg nem dühöng.. a többi riportalany mélyen hallgatott...
glorianna
@wagabund: gratulálok a tanárnőnek, ez a technikai része a dolognak, és nagyon rendben van. De pl. gimimbe felvételizni, érettségizni, ilyen.olyan versenyen részt venni még mindig a Rózsika-Palkovics tengely mentén kell :((( Arra is fel kell készíteni a kölköncöket, ui. lehet nagyon talpraesett, művelt és felkészült, ha az államilag kötelezőnek nyilvánított vizsgákon nem tud megfelelni, nem jut előbbre.
wagabund
@glorianna: így van, igazad vagyon...a tanárnő alsósokat tanított, és a riport pont arról szólt, hogy már a hat évesektől sem kell elvenni a tabletet, vagy a mobilt...ennek ment elé a tanárnő(aki pszichológiából doktorált)...hogy későb, az általad vázolt időben, korosztályokkal mi történik, azzal már nem foglalkozott..szerinte a szélsebesen száguldó modernizációval lépést kell tartani.

a sikert itt, és most akarta learatni..neki sikerült.
elnyomott
@wagabund: - ja, és ha egy egész osztály eszik szép csendben, lassan az észrevehetetlen, ugye?
wagabund
@elnyomott: én egy vásott kölök voltam a sok fínom úri gyerek között...ők hátratett kézzel ültek, ha épp nem bányászták az orrukat... ..én meg ettem (ha vittem valamit)..
(ugye emléxel: olajos fa padló, vaskályha,- amit a pedellus rakosgatott-,és baromi régi, nyomokban zöld színű fapadok...)
elnyomott
@wagabund: -de most nem ez a szitu - és próbáld kicsit más problémáját is átérezni!
wagabund
@elnyomott: értem én, mi a szitu, és át is van érezve...
elnyomott
@wagabund: - ok, csak a reakciódból nem jött át annyira.
elnyomott
@wagabund: - jövő héten már kezdődik a 11. évad!!! :D
mackoka46
Felkészítik őket a diktatúra elviselésére. Még rendőrök is járnak az egész kicsikhez és a bilincset próbálgatják.
wagabund
@mackoka46: csupa jáccásiból...hogy később rutinjuk legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.