Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Nyugatnak együtt kell élnie azzal az új világhelyzettel, hogy "a következő évtizedekben nem ő fújja a passzátszelet".

Orbán nagyot szólt be a Nyugatnak Vietnámban

(Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A hivatalos vietnami látogatáson tartózkodó kormányfő hétfőn a Hanoiban rendezett vietnami-magyar üzleti fórumon azt mondta, a következő évtizedekben erősödni fog az a tendencia, hogy a világgazdaság fókusza Nyugatról keleti irányba tolódik, és ehhez az új világhelyzethez a Nyugatnak is igazodnia kell, ami azonban nem könnyű folyamat.

Közép-Európa ugyanakkor jól halad előre az alkalmazkodásban: a közép-európai országok szélesebb kapcsolatokat építettek ki a világ keleti felével, mint jó néhány nagy, meghatározó európai ország – fejtette ki.

Orbán Viktor ezért azt javasolta a vietnami gazdasági szereplőknek, hogy ha európai hídfőállást szeretnének kiépíteni egy dinamikusan fejlődő gazdasági térségben, akkor érdemes a közép-európai államok közül választaniuk, például Magyarországot.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Jó messzire ment keménykedni a qrbán...brüsszelben nem szokott ekkora pofája lenni...ott inkább a padlót mossa..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Ez nem nagy beszólás volt, hanem bunkó. A diplomácia nyelvezete nem hasonlítható egy felcsúti tahó köpködéséhez.
Eladott Ország
@Zeta: Meg arról van szó, hogy Orbán nyugaton már kívülálló ,outsider. A kölykeiket Svájcban és a rohadó Nyugaton (nem Mongóliában, nem Azerbajdzsánban, nem Kínában) taníttató, magukat Európában kezeltető, Louis Vuittonba borult, Audival közlekedő seggfejek azt mantrázzák, hogy nekünk a Kelet a járható út. Miközben egy szó nem esik arról, hogy a köpködött, halottnak nyilvánított globalizáció egyik legnagyobb nyertese éppen Kína.
Azzal a megjegyzéssel, hogy az olcsó tucatárut, éhbérért foglalkoztatott rabszolgákkal előállíttató gazdasági modell persze jelentős határt szab a gyarapodásnak még akkor is, ha a nyugathoz való felzárkózás kétségtelen. Csak kurvára eltúlzott.
magyarbakancs
Egyre keletebre megy nagy szájaskodni.
Orbán úr itt honn kellene a daganatos betegeknek jobb ellátás ,és nem Vietnamba épülni 500 ágyas onkológiai intézetet építeni.
Vagy Vietnami emigránssal akarja kiváltani a arab migránst?
Eladott Ország
@magyarbakancs: Igen, a Magyarországon élő becsületes és szorgalmas vietnamiak között vannak olyanok, akikről évek óta tudható, hogy megélhetési bevándorlásilag tonnaszámra termelik a füvet, marihuánaültetvényeik vannak, sőt, gyakorlatilag a magyarországi marihuánapiac nagy részét ők uralják. Sőt, olyanok is vannak közöttük, akik nem járnak élen az áfa- és adófizetésben. Értem én, hogy egy ilyen indokolatlan hakni keretében nem ezekkel áll elő az ember, de gyalázat, hogy a háború elől menekülő más nemzetiségű/vallású népek napi köpködéséből politikai tőkét kovácsoló szent tudatrepedés ilyen ócska módon pávatáncol, ráadásul még ebben a kérdésben sem képes koherens álláspontot képviselni. Arab üzletemberek előtt mondjuk pár éve még az iszlám nagyszerűségét vizionálta, szóval miket beszélek? Koherencia, az.
durbincs
@kokopelli: hogy maga mekkora egy sötét jószága istennek ?
Nessy
Orbánék mindig az az országot, dicsérik, kötnek stratégiai partnerséget, ahol éppen fogadják őket. ( Még!)
Aztán mire hazaérnek, el is felejtik, annak rendje - módja szerint!
Ennek a jó léleknek Szijjártóval egyetemben lila fogalma sincs a diplomáciáról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél