Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Nyugatnak együtt kell élnie azzal az új világhelyzettel, hogy "a következő évtizedekben nem ő fújja a passzátszelet".

Orbán nagyot szólt be a Nyugatnak Vietnámban

(Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A hivatalos vietnami látogatáson tartózkodó kormányfő hétfőn a Hanoiban rendezett vietnami-magyar üzleti fórumon azt mondta, a következő évtizedekben erősödni fog az a tendencia, hogy a világgazdaság fókusza Nyugatról keleti irányba tolódik, és ehhez az új világhelyzethez a Nyugatnak is igazodnia kell, ami azonban nem könnyű folyamat.

Közép-Európa ugyanakkor jól halad előre az alkalmazkodásban: a közép-európai országok szélesebb kapcsolatokat építettek ki a világ keleti felével, mint jó néhány nagy, meghatározó európai ország – fejtette ki.

Orbán Viktor ezért azt javasolta a vietnami gazdasági szereplőknek, hogy ha európai hídfőállást szeretnének kiépíteni egy dinamikusan fejlődő gazdasági térségben, akkor érdemes a közép-európai államok közül választaniuk, például Magyarországot.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Jó messzire ment keménykedni a qrbán...brüsszelben nem szokott ekkora pofája lenni...ott inkább a padlót mossa..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
babp1982
Aszód ha ez a csüngő hasú vietnami malac hogy a közép-európai országok szélesebb kapcsolatot építettek ki mint jó néhány nyugati ország? Szóljon már valaki ennek a kényszerzubbony szölevénynek ,hogy a nyugati országok már akkor keletre nyitottak amikor ő még az apja herezacskókában melegedett! Már elég régen ritka olyan terméket találni amin nem madein China vagy Tajvan stb van írva!
terlasz
Ez nem nagy beszólás volt, hanem bunkó. A diplomácia nyelvezete nem hasonlítható egy felcsúti tahó köpködéséhez.
Eladott Ország
@Zeta: Meg arról van szó, hogy Orbán nyugaton már kívülálló ,outsider. A kölykeiket Svájcban és a rohadó Nyugaton (nem Mongóliában, nem Azerbajdzsánban, nem Kínában) taníttató, magukat Európában kezeltető, Louis Vuittonba borult, Audival közlekedő seggfejek azt mantrázzák, hogy nekünk a Kelet a járható út. Miközben egy szó nem esik arról, hogy a köpködött, halottnak nyilvánított globalizáció egyik legnagyobb nyertese éppen Kína.
Azzal a megjegyzéssel, hogy az olcsó tucatárut, éhbérért foglalkoztatott rabszolgákkal előállíttató gazdasági modell persze jelentős határt szab a gyarapodásnak még akkor is, ha a nyugathoz való felzárkózás kétségtelen. Csak kurvára eltúlzott.
magyarbakancs
Egyre keletebre megy nagy szájaskodni.
Orbán úr itt honn kellene a daganatos betegeknek jobb ellátás ,és nem Vietnamba épülni 500 ágyas onkológiai intézetet építeni.
Vagy Vietnami emigránssal akarja kiváltani a arab migránst?
Eladott Ország
@magyarbakancs: Igen, a Magyarországon élő becsületes és szorgalmas vietnamiak között vannak olyanok, akikről évek óta tudható, hogy megélhetési bevándorlásilag tonnaszámra termelik a füvet, marihuánaültetvényeik vannak, sőt, gyakorlatilag a magyarországi marihuánapiac nagy részét ők uralják. Sőt, olyanok is vannak közöttük, akik nem járnak élen az áfa- és adófizetésben. Értem én, hogy egy ilyen indokolatlan hakni keretében nem ezekkel áll elő az ember, de gyalázat, hogy a háború elől menekülő más nemzetiségű/vallású népek napi köpködéséből politikai tőkét kovácsoló szent tudatrepedés ilyen ócska módon pávatáncol, ráadásul még ebben a kérdésben sem képes koherens álláspontot képviselni. Arab üzletemberek előtt mondjuk pár éve még az iszlám nagyszerűségét vizionálta, szóval miket beszélek? Koherencia, az.
Nessy
Orbánék mindig az az országot, dicsérik, kötnek stratégiai partnerséget, ahol éppen fogadják őket. ( Még!)
Aztán mire hazaérnek, el is felejtik, annak rendje - módja szerint!
Ennek a jó léleknek Szijjártóval egyetemben lila fogalma sincs a diplomáciáról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.