Noha volt olyan időszak, hogy már a börtönbe vonulását emlegették, jelenleg ott tartunk, hogy visszakapta azt az 50 forintot, amit a jegyre költött az etikus hacker.

A T-Systems és a BKK harmatgyengére sikerült e-jegyrendszerét kijátszó fiatal visszakapta a “befektetését”. Ezt az Etikus bűnöző Facebook-oldal tette közzé, amely a botrány idején indult, és azóta az érintett hackernek tulajdonítanak

A 18 éves fiú a T-Systems által fejlesztett BKK-s e-jegyrendszer egyik hibáját kihasználva 50 forintért vásárolt magának jegyet a közlekedési vállalat webes felületén. Ezután a T-Systems feljelentette őt, a rendőrség pedig egy kiemelt ügynek járó odafigyeléssel kezelte az ügyet.

(hvg.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Most azt hagyjuk, hogy mit lehet ráhúzni jogilag erre a cselekedetre, hogy két év, nyolc év vagy
három hét. Azt is hagyjuk, hogy hány ember személyes adatai kerültek ki az éterbe a BKK és a T-Systems gyümölcsöző együttműködésének eredményeként, vagy hogy mennyi közpénzbe került ezt a sok sebből vérző, szart nem érő szoftvert összetákolni az illetékeseknek. Azt is hagyjuk, hogyan dobálta a BKK a T-Systemsre a fekáliát, hogyan hárították innen oda a felelősséget, hogyan hazudtak a fiú levelével kapcsolatban bele az arcunkba és hogyan állították elő hajnalban a szerencsétlent, mintha legalábbis embert ölt volna. Azt viszont ne hagyjuk, hogy mi lett ebből az ügyből a jogállamnak becézett Magyarországon. Ahol – hogy csak egyetlen példát említsek a hétköznapi korrupciós ügyek tengeréből – haja szála nem görbül az adófizetői pénzek milliárdjaival elszámolni nem tudó, azokat minden nyilvánosságra került információ szerint elsikkasztó Farkas Flóriánnak.
wagabund
..."Visszakapta 50 forintját a BKK-s botrányt kirobbantó hacker"...

...és az ötmilliós sérelmi díjat szemlesütve nyújtotta át az új igazgató...?
glorianna
@wagabund: "...és az ötmilliós sérelmi díjat szemlesütve nyújtotta át az új igazgató...?" helyett alighanem
"...és az ötmilliós sérelmi díjat felszegett állal tette zsebre az igazgató..."
wagabund
@glorianna: de jóóóóó... erre nem is gondoltam...asszem a fiú sem...
mindenesetre megnevettettél..
Sámannus
Ha színarany ötvenest kapott volna az is bakfitty ahhoz képest amit az erkölcsünkért tett ez a gyerek. Remélem még eszébe jut a társadalomnak hogy ez a lelkiismeretünk és példaképünk is. A himpellérek meg fulladjanak a pénzükbe!
Eladott Ország
@Sámannus: Normális helyen állást ajánlanak fel aki ilyen hibát felfedez, vagy legalább is felkarolják és nem meghurcolják. Nem hurcolják el éjszaka a rendőrök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.