Ha valóban lesz egyeztetés a baloldali együttműködésről, akkor az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) közötti tárgyaláson, Botka László miniszterelnök-jelölt nem vesz részt.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Gyurcsány Ferenc pártjával Molnár Gyula, a szocialista párt elnöke és Hiller István választmányi elnök fog tárgyalni.

Az egyeztetések alapja a szocialisták hétfőn bejelentett – és lényegében néhány óra alatt dugába dőlt – ajánlata lenne, amely teljes körű ellenzéki összefogás esetén az országos listás helyeket osztaná szét a pártok között. Eszerint egy közös listán a DK a helyek 17 százalékát kapná meg, már az első harmincban is öt-hat politikusuk szerepelhetne. Gyurcsány Ferenc azonban a nyilatkozatok szerint továbbra is nemkívánatos ebben a körben.

Botka az összefogásban sem kíváncsi Gyurcsányra

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

„Ha Gyurcsány Ferenc politikai szerepvállalásával kapcsolatban más véleményem lesz, akkor szólok” – mondta Botka László, idézve egy régi székely viccet.

A Magyar Nemzet információi szerint Molnár Gyula és Hiller István azzal az ajánlattal él majd a DK elnökének, hogy az ő neve ne legyen rajta a listán, ehelyett egyéni választókerületben méresse meg magát, mégpedig a XV. kerületben. Ez egyébként nem először merül fel.

Az a különbség, hogy a mostani szerint a DK annyi képviselőt juttathatna be az Országgyűlésbe, hogy frakciót is tudnának alapítani. A DK eddig elzárkózott attól, hogy elnökük csak egyéniben induljon.

Most azt válaszolták a Magyar Nemzet megkeresésére, hogy minden ellenzéki összefogásról szóló tárgyaláson szívesen részt vesznek, amely „európai módon, egymás önállóságának, belső döntéseinek tiszteletben tartásával” zajlik.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
@Béla333: Az a helyzet, hogy nem a DK miatt lett 2/3-a a fidesznek, hanem az MSZP erőszakos nyomulása (mint most és korábban Szili) miatt. A nép Bajnait támogatta volna és nem az erőltetett Mesterházyt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscsillag66
Egyre ellenszenvesebb ez a Botka! Már ugyanolyan, mint O.V. Sokan elfordultak már az MSZP-től, hála Botkának.
bencemacska
@Desischado: tegnap, 22:47

Azért nem tárgyalnak, mert Botka oda sz ...t az asztal közepére, amely köré le kellene ülni!
Yoda69
Szep lassan de viszakozik botka. Tudja jol hogy DK nelkul esely sincs a nyeresre. Mivel idiota nyilatkozatokat tett korabban, ezert arcvesztes nelkul nehezen tud hatralni, de vegul nem lesz mas valasztasa, minthogy elfogadja hogy Gyurcsany is rajta legyen a listan.
karma1
@bencemacska: Kicsit plasztikus vagy, de eppen ezert rendkivul kozertheto...:o)))
bencemacska
@karma1: ma, 12:54
Nem szeretek durva lenni, de ez a manusz nagyon irritál a megjelenésével és a tetteivel is!!!
Főleg azért, mert ő az oka, hogy remény sincs OV menesztésére!
Úgy eteti a maszlagot velünk, mintha hülyék lennénk!
evacica
Botkában, ha volna egy csepp tisztesség, akkor visszalépne!Sikerült tavaly év végén szétverni a jól induló szövetségi tárgyalásokat. Jelenleg az MSZP a béka feneke alá sülyedt és ez az ő politikája miatt van! Felelősség Botkáé, ha marad Orbán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.