Orbán Viktor a szingapúri látogatásán számos párhuzamot talált a két ország lehetőségei között és példaként állította az ázsai ország sikertörténetét Magyarország elé.  

Orbán: Szingapúr is az emberi erőforrásból csinált csodát

(Fotó: MTI/AP/Wong Maye-E)

„Szingapúr sikertörténete biztatás Magyarországnak” – mondta Orbán Viktor kormányfő kedden Szingapúrban, a Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után tartott közös sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarországnak nincs komoly nyersanyagkészlete és természetes erőforrása sem, ami azt jelenti, hogy "az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk". Hozzátette: Szingapúr is ebből csinált csodát, "az emberi erőforrásból, az emberi szellemből és az innovációból".

"Mi úgy tartjuk számon Szingapúrt, mint amely nem másolt más formulát, hanem sajátot gondolt ki" – mondta a miniszterelnök, imponálónak nevezve és úgy értékelve ezt, hogy a modern világban lehet sikeresnek lenni "saját formulával" is.

Orbán Viktor szerint több olyan terület is van, ahol a két ország közötti gazdasági együttműködésben az eddig kihasználtnál több lehetőség van.

Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök arról beszélt, hogy Magyarország kiváló kapu Szingapúrnak az Európai Unióba, és országa szeretne hasonló kapuként szolgálni Magyarországnak a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) közössége felé.

Kiemelte a magyar-szingapúri kétoldalú kereskedelem folyamatos növekedését, és elmondta azt is: mindkét kormány támogatásáról biztosítja a Szingapúr és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodást.

A két miniszterelnök jelenlétében három kormányközi dokumentumot írt alá a magyar és a szingapúri fél. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter légügyi, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter oktatási egyezményt kötött, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pedig élelmiszer-biztonsági megállapodást írt alá.

Az Orbán Viktor vezette magyar politikai-üzleti delegáció Vietnamból érkezett Szingapúrba hivatalos látogatásra. Az elnöki palotánál katonai tiszteletadással fogadták a kormányfőt, aki a miniszterelnöki tárgyalás előtt találkozott Halimah Yacob szingapúri államfővel is, szerdán pedig – délkelet-ázsiai látogatásának utolsó napján – magyar-szingapúri üzleti fórumon vesz részt.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
És a diktátorok, adóelkerülők, tolvajok, szélhámosok, Ide is rejtett vagyonkáival a többi piszkos pénzzel együtt könnyű "sikeres"-nek látszani.
Béla333
Szerintem itt valami sumák van: a magyar kormány még Gyurcsány idejében vitt ki sokszáz millió adóforintot, mert hol van annak a legjobb helye? Hát Indonéziában:

vastagbor.blog.hu/2010/03/25/rafinalt_azsiai_kapcsolatok_1_resz
"Több megállapodás is született a két állam között, az egyik a MeH szerint:
"- Indonézia támogatja a magyar befektetési törekvéseket - jelentette ki az indonéz elnök a megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón. Susilo Bambang Yudhoyono konkrét példakent megemlítette, hogy Magyarország bekapcsolódhat Dél-Szumátra tartományban induló fejlesztési programokba. Amint azt a magyar kormány képviselői elmondtak, egy 100 millió dolláros nagyságrendű projektről van szó, amelynek keretében Dél-Szumátrán magyar részvétellel folyhat szénbányászat, vasút- és kikötő-korszerűsítés, valamint hőerőmű-építés."

Ezek után síri csönd (vagy tud erről a beruházásról bárki bármit?), az elszámoltatásból is kimaradt, majd Szíjjártó egyszer csak megjelenik Szingapúrban:
"Szijjártó Péter 2015-ben volt Szingapúrban, akkor a külgazdasági- és külügyminiszter nagyvállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt."
index.hu/belfold/2017/09/05/orban_viktor_hivatalos_latogatast_tesz_vietnamban_es_szingapurban/

Majd megy a maffiavezér, mert ki tudja miért, de Szingapúr nagyon vonzó a magyar állam számára! Aki tudhat arról, hogy hol is van a magyar adófizetők Indonéziában befektetett pénze, az meg mélyen hallgat, most éppen az összefogás bonyolult kérdéseivel van elfoglalva...
Peller Anikó
"a modern világban lehet sikeresnek lenni saját formulával is"

Nagyon pontosan jól látod mint mindig, a saját lopóformulád a végletekig sikeres. De csak addig.
wpym
"az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk"

Ezzel nincs semmi gond. A problemat az Unios jovedelelem hianya okozza, hogy elkonyveltek egy tagorszag munkavallaloit minimalberes (nem unios minimalberrol van szo, nalunk meg az sincs!) rabszolganak, tulajdonkeppen hulyeknek.
CsipkeRózsa
@Béla333: Az szöveg feltételes módban íródik, tehát Gyurcsányék nem vittek ki semmit, talán Orbánék felkarolták, felkarolják a témát.
cs.n.
"az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk"
Ja, kend is milyen sokra jutott ezek által, egészen a hatalommániás, sorosfóbiás félőrült g.ciségig vitte. Szingapúrral párhuzam? Max. az illiberália. És itt pont, vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.