Sokmilliárdos beruházás vár két épületre is Budapest sugárútján, az Operára és az Andrássy útu palotára.

Napokon belül indulhat a Magyar Állami Operaház teljes felújítása. A 23 milliárd forintot is meghaladó rekonstrukció másfél évet vesz igénybe. Az előadásokat a restaurálás ideje alatt az Erkel Színházban tartják.

Két héttel az Operaház új üzemházának ünnepélyes alapkőletételét követően startolhat az Ybl Miklós tervei alapján készült Andrássy úti palota felújítása is. A Napi.hu értesülései szerint az erről szóló szerződést hétfő délután írták alá.

A felújítást a Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Hungária Bau (WHB) Kft. végezheti el, az értéke 15,5 milliárd forint. A cég az utolsó körben egyedüli pályázóként kapta meg a megbízást.

Ezzel kapcsolatban Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója a lapnak elmondta, hogy a magyar piacon aktív építőipari cégek közül hat-hét olyan vállalkozás is indulhatott volna, amelyek korábban részt vettek jelentős műemlék-felújítási projektekben, például a Zeneakadémia rekonstrukciójában. Számára ezért is meglepő, hogy csak a győri székhelyű WHB indult a tenderen. Az építkezés költségeit az első ajánlathoz képest sikerült jelentősen csökkenteni – tette hozzá a főigazgató.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vajon a leégett palota tetője mikor épül fel ???
Equus1
ahogy végeztek a felújítással mind a kettőt bérbeadják kaszinónak. Vajna úr fog bennük kaszinót üzemeltetni, havi 62.500 Ft áfamentes bérleti díjért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.