Belesüllyedt volna a Mekong mocsarába, ha megépítik. Az 1,2 millió lakosú város ugyanis a Mekong deltájában, erősen mocsaras vidéken fekszik. A kórházat is cölöpökre kellett volna építeni, de egy számítási hiba miatt már a munkák megkezdése előtt valószínűsíthető volt, hogy az alapok nem bírták volna a terhelést, és belesüllyedtek volna a talajba. A pályázat indítása körül is volt jó néhány furcsaság. A beruházás mérete és nemzetközi jelentősége ellenére kizárólag a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara internetes oldalán közöltek a tenderről egy rövid közleményt. A felhívásban az állt, hogy a Vietnam Public Procurement Review Magazine-ban „kifejezetten és csak magyar vállalkozások számára nyitott pályázat” jelent meg egy Can Tho-i 500 ágyas onkológiai kórház építésére. A szinte titokban indított tenderen így végül csak két magyar cégcsoport vett részt. 2012 szeptemberében, éppen öt éve a Novotrading Medical Kft. és a KÉSZ Csoport konzorciuma nyerte el a generálkivitelezés...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Akkor most a mocsárba süllyesztünk egy kórházat, vagy szállítunk a kőbányákból követ, hogy feltöltsük? Esetleg nem oda építünk, vagy ezzel nem is foglalkoznak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
vietnami vezetéssel 2009-ben az akkori miniszterelnök, Bajnai Gordon állapodott meg a segélyhitelből finanszírozott egészségügyi intézményről.

A segélyhiteleket nem önzetlen támogatásként adják az Európai Unió országai, hanem saját exportjuk fellendítésére. A hitelező országok a jótékonykodás mellett cégeik számára teremtenek új piacokat
Egyik 19 a másik egy híján 20.
CsipkeRózsa
Akkor most a mocsárba süllyesztünk egy kórházat, vagy szállítunk a kőbányákból követ, hogy feltöltsük? Esetleg nem oda építünk, vagy ezzel nem is foglalkoznak?
RonaGyuri
biztos, hogy befürdött? vagy csak ez is egy lenyúlási módszer elem! =))
lampa laz
@CsipkeRózsa: Asszem eltaláltad, gánti követ fog exportálni a família. Mészaros biztos ennek a jó üzletnek fejébe nem indult újból a polgármesteri székért.
Van kiadatási egyezmény Vietnámmal? Ha nincs jó búvóhely lesz nekik.
lampa laz
@RonaGyuri: Ha a vízes vb-t vesszük alapúl, h mennyi előre nem látható milliárdos költség merült fel, akkor itt mennyi lesz majd az ingoványos talajon...
RonaGyuri
@lampa laz: ez mind az ellophatót növeli! =))
peterkelemen
Vietnámba észnél vannak nem úgy, mint Orbán, aki kórházak helyett stadionokat épített.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.