A Blikk megszerezte a videót, amin látszik, hogy ment neki a felszálló mentőhelikopter a felsővezetéknek. 

Mint ismert, hétfőn egy balesethez riasztották a Pest megyei Őrbottyánba az egyik mentőhelikoptert, amely a helyszínről felszállás közben nekiment egy fölötte áthaladó felsővezetéknek. A vezeték elszakadt és megsebzett egy nőt. 

Videón, mikor elszakította a mentőhelikopter a felsővezetéket

A pillanat, mikor a rotorlapát elkapja a felsővezetéket

Fotó: részlet a Blikk videójából

A Blikk megszerezte a felvételt a felszállásról és az ütközésről, ide kell kattintani érte. 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
nincs ebben semmi különös...amikor leszállt a mentőhelikopter, még nem volt ott a vezeték...amíg a sérültet bepakolták a helikopterbe, közben az elektromosok kiépítettek egy húsz kilovoltos távvezetéket...hát persze hogy felszálláskor elkapta...ki a franc gondolta volna, hogy közben odahúznak egy csomó madzagot?

igaz pilótaúr? naugye.
papa.49
A tisztánlátás kedvért ez NEM FELSŐ VEZETÉK, EZ LÉGVEZETÉK, firkász ennyit illik tudni !!!
Equus1
erre a helyre letenni a gépet már önmagában produktum. Az igaz, keveset hátrált a magasságnyerés előtt. Mázli, h ezt a kávédarálót a hülye németek nem magyar alkatrészekből építették - kibírta!
Ügyi volt a pilóta... semmi pánik, ura maradt a gépnek. Cgrt.
Szeparepa2
@wagabund: Akkor lenne igazad, ha tökéletesen merőlegesen szállna le és fel egy ilyen gép... bár képes rá, de általában, főleg ilyen terepen nem ezt teszi, hanem mint a mellékelt videón láthatod is, bizonyos szögben emelkedik el a földtől és nyilván NEM UGYANABBAN A SZÖGBEN LANDOLT, mint ahogy felemelkedett... a landolási vonalon pont nem ért a kábelhez, míg a felszállásin már pont igen... benézte a pilóta, bár a rotorhoz a gép fölé nem lát, de azért kellett volna érzékelnie ott a villanyoszlopot, meg kábeleket, már leszálláskor ugyebár... lehetett ott még valami gikszer egyébként szerintem, ami miatt elnavigálta... majd a kivizsgálás után úgyis kiderül...
wagabund
@Szeparepa2: próbáltam viccelni...nem sikerült. azért gyanítom ám, hogy a forgószárnyú repülő masina vezetése nem egyszerű...sőt, semmilyen tárgy vezetése, ami a földtől elemelkedik, nem egyszerű...

a jutubon van néhány ilyen vezetékszakításos videó, ahol igencsak nagytudású mentős-pilóta feledkezett meg a villanydrótról..pedig látta leszálláskor is...de hát mint tudjuk, náluk a stressz már baromi nagy..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél